0 oy
179 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
İyi akşamlar kızlar ek gıdaya ne zaman ve nasıl başladınız?

3 Cevaplar

0 oy
(14,145 puan) tarafından
Hayırlı aksamlar 6 aylik başladım havuç kabak ve patatesle
tarafından
Kız valla Bende unutamam 4 aydır doğdu öncesi 9 ay 5 6 aydan sonra yolda bile yürüyemiyordum öyle düşün heryerim ağrıyor gecelere 5 e kadar uyuyamiyordum hamilelik çok zordu. Doğdu çok şükür şimdide süt alerjisi falan filan mama yememesi v.s hala devam zorluklar :(  Ama aynı ben Bende tek diyorum tek ve yek :)))
(14,145 puan) tarafından
İşte diyoruz ama öyle olmayabiliyor bazen şimdi diyorum iyiki olmuş yoksa cesaret edemezdim☺️☺️benimde öyle hamileliğim çok zordu 4 .5 ay zaten bulantidan oldum sonra bı çatı ağrısı ama ağlardım geceleri çocuk gibi hüngür hüngür o derece .sonra 30.haftada erken doğum riskim başladı rahim kisalmasi ve 1 cm açılmadan 35+5 de doğum yaptım çatım darmis küçük olmasına rağmen zor oldu sonra bir hafta yoğun bakım süreci o süreç zaten perişandim sonra gaz kolik dış hepsini zirvede yaşadık ikincim de şükür tam tersi oldu
tarafından
Ah sorma ya çatı deme bana hatirlattin ben yolda ağrıdan yuruyemezdim gece yatakta yatamazdim Bende ağlardım sürekli :) nasıl kötü bir agriydi yaşayan bilir. Sonra hastanede yaşadıklarım falan hala pek atlatmış sayılmam lohusaligi birde üstüne süt alerjisi gaz falan anlatınca bile içim şişti sanki :))
(14,145 puan) tarafından
Evet evet o ağrı çok kötü gerçekten zor zor anne olmak kolay değilmiş☺️Rabbim sağlık versin hepsine ♥️☺️
tarafından
Amin inşallah inşallah:))
-Reklam-
0 oy
(5,141 puan) tarafından
Oğlum 6 aylık 5.5 aylıkken başladım 
tarafından
Çorba veya haşlama seklindemi yaptiniz
0 oy
(973 puan) tarafından
Çorba meyve pureleri yoğurt veriyirdum 5.5 aylık şuan dokuz aylık hâlâ püre çorba yoğurt veriyorum ama tabi herşey veriyorum artık kahvaltı akşam yemeği meyve bir tane tarif veriyim size hangi meyveyi istiyorsanız soyup dilimleyin az suyla haşlayın irmik yada yulaf unu bir yemek kaşığı bir çay bardağı suyla muhallebi kıvamına getirin meyveleri blenderden gecirin muhallebiyi de içine katın karıştırın verin sebzeleri de küçük küçük doğrayıp çok az bulgur şehriye yada Pirinç kemik yada tavuk suyla tabi soğan sarımsak da ekleyerek pişirip blenderden geçirip veriyorum şimdi çok insan ben pütürlü veriyorum diyecek ama ben önce bunları verdim sonra pütürlü vermeye başladım bir sıkıntı çekmedim çok şükür 
tarafından
Tarif için teşekkür ederim :). Peki bunlar bebeğe yeterince kilo aldirdimi besledimi yani
(973 puan) tarafından
Evet çok şükür gayet sağlıklı ve güzel kilo aldı ki benim oğlum çok zayıftı çok anne sütü almadı mamayida pek icmezdi şuan çok iyi çok şükür bu arada sekizinci aydan sonra da meyvelerine ceviz katıp vermeye basladim her gün günlük taze yapıp veriyorum yoğurdunu cam kavanozlara yaoiyirum akşam sekiz gibi veriyorum öğlen çorba yada meyve veriyorum çorbayı bizimki kadar sıvı değil biraz daha katı yaoiyirum çokta severk yiyir
tarafından
Benim bebeğim de öyle anne sutü zaten alamadı Mama da içmiyor ek gıda nasıl versem diye düşünüyorum ama yazdıkların Tam benim Kafamdaki şeyler okuyunca inanamadım valla :)
tarafından
Ev yapımı yoğurdu nasıl yapıyorsun peki mayalamasını falan
(973 puan) tarafından
Ne güzel aynı fikirdeymisiz şimdi anneler zaten zor olan bu dönemi daha da zorlaştırıyor onu yapma bunu yapma diye herşeyden önemlisi benim için çocuklara paletli gıda verilmemesi içeriği temiz dediginiz ürünler dahi kesinlikle sağlıklı degil
(973 puan) tarafından
Yıllardır evde kendim yapıyorum yoğurdumu normal yoğurt yaoiyirum yani yarım litrelik cam kavanoza sütu koyuyorum bir tatlı kaşığı da yoğurt ekleyip kapağını kapatıp üstünü örtuyorum üç dört bekletip dolaba katıyorum
tarafından
Süt ilikmi olucak el yakmadan birde kapağını tamamı kapatıyorsun 3 saat bekletip direk dolabami atıyorsun birde
(973 puan) tarafından
Serçe parmağınızdan bakın biraz yaksın parmaginizi evet kapağı tam kapatın uc saatten sonra dolaba alabilirsiniz
tarafından
Teşekkür ederim :)
(973 puan) tarafından
Ben sabah on gibi yapıyorum yoğurdumu akşam sekiz buçuk gibi yediriyorim tam bebek yoğurdu oluyor yedirme den bir bucuk saat kadar önce çıkarın ilisin öyle yedirin
(973 puan) tarafından
Rica ederim
tarafından
Peki nasıl fırsat buluyorsunuz benim bebek hiç durmuyorki akşama kadar nöbette gibiyim yemek bile yiyemiyorum.
(973 puan) tarafından
Üç çocuğum var bir şekilde düzeni oturttum yetiştiriyorum tabiki kendim feragat ediyorum
tarafından
Bebekken de aynimiydiniz :) hani 3 veya 4 aylıkken
(973 puan) tarafından
Evet doğdukları andan itibaren aynıydım tabiki sorun oliyor bazen yetişmiyor ama önceliğim çocuklarımın sağlığı beslenmesi ve temizlikleri
tarafından
Benim içinde öyle çok doğru ama bebeği bırakınca ağlıyor mesela mutfağa goturemiyorum  orda bile ağlar  elden inmiyorki herseyjn en dogalini yapıp veriyim
(973 puan) tarafından
Kanguruya sırtıma takıyorum yada nereye gidersem oraya götürüyorum ara ara büyük oğluma yada kocama bırakıyorum uyuduğu zaman yaoiyirum tabiki çok zor oluyor sabah çok erken uyanıp gece çok geç uyuyorum böylelikle idare etmeye çalışıyorum
tarafından
Kanguruda durmuyor bizimkinde kurt var galiba başka bisey bulamıyorum artık:))
(973 puan) tarafından
Zamanla düzelecektir bebekler geçiş dönemleri oluyor zor oluyor huysuz oluyor benim çocuklarımda kolay büyümedi mesela bu yaz hastane hastane gezdik resmen büyük oğlum ameliyat oldu kızım hasta oldu çocuklarımın her birini akrabalarima bırakmak zorunda kaldım ama geçti çok şükür
tarafından
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Benim bebegimde doğduğundan beri hastanelerde süt alerjisi işte ona bağlı huysuzluk ağlama mama yememe falan var yani elhamdülillah Allah büyük dert vermesin. Ama geçiş atak dönemlerine dair kitabım var okudum bu ayında yumuşak geçiş diyor bizimki sert geçti bayağı :)) birde atak döneminde değiliz huysuz nedense ya
(973 puan) tarafından
Teşekkür ederim Allah sizin çocuğunuza da şifa versin diş çıkarıyor olabilir
tarafından
Amin inşallah evet diş olabilir mis 4 aya giriyor çünkü

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 188 göst.
11 Ocak 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Acemianne3107 (775 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 128 göst.
+1 oy
7 cevap 307 göst.

413,319 soru

12,444,053 cevap

46,097 kullanıcı

Kategoriler

...