0 oy
2,400 göst.
Diğer kategorisinde (5,121 puan) tarafından
Kızlar örtü ile bebeğinizi emzirir misiniz?

Ben şimdi ameliyat olduğum için annemlerde kalıyorum arkam dönük örtüyle emziriyordum babam girdi odaya hiç böyle şeylere takılmaz yani ayıplamaz hatta eşimle birkaç gün görüşemedik beni görmeye geldiğinde eleleydik babam gelince çektim elimi. Babam tut kızım sizi böyle görmek beni mutlu eder dedi.

Dışarıda piknikte parkta emzirme önlüğyle emzirdiğim de oluyor 

Ama normal zamanda kaynanam olsa bile kendi odama geçer odamda rahatça emziririm. 

63 Cevaplar

0 oy
(7,260 puan) tarafından
Hayır emziremem yanında başka bir odaya gidip öyle emzirdim hep 
-Reklam-
0 oy
(8,388 puan) tarafından
Ben yanında emzirmem eğer çok mecbur kalırsam arkamı dönerim. Birgün eşim başka yere çalışmaya gitmişti bende kaynanamlara gitmiştim kalmak için havada soğuktu ozamanlar kış bunlar soba kullanıyordu tek odada soba var haliyle görümcem diyodu baba bı sigara iç gel felan oda gidiyordu ama en son dedi işte arkanı dön emzir dedi bana zoruma gitmişti bidahada kalmaya gitmedim oraya.
tarafından
Benim Kaynanamlar da tek odada soba yakıyor sırf emzirme konusu var diye yaza kadar gitmem kaynanamlara çünkü kayınpeder de var kaynım da var soğukta emzirmem o yüzden gitmem
(8,388 puan) tarafından
Aynen en mantıklısı
0 oy
(2,127 puan) tarafından
Ben emzirdim babamın yanında tabi tercih değil ama o an öyle gerekiyorsa cekinmem. Zaten bebek emerken bir şey gözükmüyor. Açıp kapatırken babam bakmadığı için sorun olmamıştı 
(5,121 puan) tarafından
Evet canım aynen ben de böyle yaptım mecbur kalmadıkça yalnız emziririm kaynanam varken bile ama zaten arkam dönük örtüm üzerimdeydi
(19,975 puan) tarafından
Kız arkan dönük örtün üzerindeyse niye dert ediyosun. O kadar olur. Ben de durduğun yerde açık bı şekilde emzrdin sandim
0 oy
(5,142 puan) tarafından
Hayır emzirmem            
(5,121 puan) tarafından
Bu da bir düşünce
0 oy
(3,505 puan) tarafından
Ben başka odaya geçiyorum yoksa rahat emziremem benim kızım olduğu gibi üstümü açmaya çalışıyor çünkü 
(5,121 puan) tarafından
Kızın büyük sanırım canım benim oğlum büyüdüğünde nasıl olacak bakalım
(3,505 puan) tarafından
Evet 17 aylık oldu artık zor birilerinin yanında emzirmek
0 oy
(9,238 puan) tarafından
Emzirirken odaya girmez ama ha oldu emzirdim babam var asla dönüp bakmaz bende kasmam kendimi 
(5,121 puan) tarafından
Benim de bu şekilde oldu bakacak değil elbette ama . yorumlarda gördüğüm kadarıyla emzirme durumunu ayıp veya edepsizlik olarak görüyorlar
(9,238 puan) tarafından
Edep keske bukadsr küçüktürlmese
0 oy
(1,629 puan) tarafından
Bende emzir dim kuzum zaten dönüp bakmaz arkasını döner ben çıkardın kızardı soğuk gitme gel burda emzir dedi bence normal bisey bizim toplumumuz zor ediyor çocuk emzirmek gayet normal bisey lap diye ortaya koymak değil ama bence normal 
(5,121 puan) tarafından
Tabi canım benim babam da dönüp bakmaz yani ayıp olduğunu düşünenler var. Ki zaten sırtım dönüktü göğsümü ortaya koyup emzirecek değilim. Ben yine de mecbur kalmadıkça kendi odamda yalnız emzirmeyi tercih ediyorum.
0 oy
(4,098 puan) tarafından
Ben örtüyle emzrdim hep herkesin yannda sonçta millette gözlerni dkip bna bakmıyo 
(5,121 puan) tarafından
Evet emzirmek utanılacak bir şey değil bebeğimizi doyuruyoruz. Şimdi yorumlarda okudum her zaman musait bir ortam olmuyor. Bebeğim yenidoğan zamaninda çok çıktık eşimle dışarıya bebeğim acıkınca araba da ya da bir ağaç köşesinde kalabalık olmayan yerde emzirme önlüğüyle emzirdim
0 oy
(13,313 puan) tarafından
Oğlum emmedi ama memeye tutturma sırasında ilk günlerde üç kişi uğraşırdık. Babam girdi yanımıza bilmeden tabi. Ben bir toparlandım. Annem de baban o senin ne olacak çocuk zaten zorluyor dedi. Gerçekten de öyle. Ev sobalıydı yıllarca yanında üst baş değiştirdik. En çekinmeyeceğim kişiler kendi ailemdir. 
(5,121 puan) tarafından
Evet canım babamız sonuçta edepten bahsedenler olmuş o kadar konuşulacak konu varken bunun edepsizlik olarak görülmesi bana garip geldi. Herkesin kendi düşüncesi tabiki ama babam yani yeni ameliyat olmuşum sırtım dönük odaya girer girmez emzir emzir kızım utanılacak bir şey yok dedi koltuğuna geçip bilgisayara baktı
0 oy
(3,679 puan) tarafından
Sadece 1 kere emzirdim onda da çok hastaydım yerimden kalkicak halim yoktu arkamı dönüp emzirmistim  normalde hep başka ordaya geçerim 2 yaşına kadar emdi o zamana kadar oğlum da alismısti meme istediği zaman hemen beni başka odaya goturuyordu 
(5,121 puan) tarafından
Ben de başka odada rahat ediyorum canım ister kaynanam olsun ister bir başkası
Mecbur kalınca emzirdim ama utanılacak ayıp bir şey olarak görmüyorum sonuçta sırtım dönük ve örtü var üzerimde
0 oy
tarafından
Valla kayinbabam varken de emzirdim çünkü ev sobalı sobanın ardına geçtim ki ceket giyerim belim asla açılmaz onlarda asla o tarafa bakmaz yada dışarı çıkarlar annemlerde ise oda çok ev kaloriferli diye başka odaya geçerim genelde 
(5,121 puan) tarafından
Gayet normal bence canım. Ben merak ettim düşüncelerinizi yani çok çok ayıp olarak gören var çünkü çok duydum hem çevremde hem burda babalarının yanında bebeklerini sevmeyen eşlerinin isimlerini dahi söylemeyen kadınlar. Gidip soğuk odada emzirecek değilsin hem kendin hem bebeğin için iyi yapmışsın
tarafından
Ayn öyle anormal bi durum yok ortada :)
0 oy
(531 puan) tarafından
Valla kuşum ayıbı sevabı günahı bilemem ama bende emzirmedim hiç çünkü biz babamla düşman gibiyiz hiç hazetmeyiz birbirimizi arkamdan lafımı yapar biliyorum benim yanımda memesini açtı gösterdi bilmem ne der yani abartir abartir beni millete rezil eder ondan gerek yok
(5,121 puan) tarafından
Anladım canım baba ile olan ilişki de önemli elbette
Ama ben normal şartlarda yalnız emzirmeyi seviyorum daha rahat ediyorum
0 oy
tarafından

Babam olmadığı için öyle bir sorunum da olmadı:ermm:

(5,121 puan) tarafından
Basın sağolsun kuzum
tarafından
Yok kız sağ kendisi:)
Ama benim için ölü
0 oy
(2,704 puan) tarafından
Bende rmzırdım diğer odalar soguktu mecbur arkamı dönüp emzırmiştim rahatsız olan cıkıp gider kalkıpta ben soguk odaya talıycak degılm dcocugu.

Ama lohusalıkta cok zoruma giden bır olay bu :(yarama bastın bacım:)
(5,121 puan) tarafından
Rahatsızlık olacak bir durum yok bence canım emzirmek kadar güzel, doğal bir şey yok. Başka odada da emzirsem emzirdigim biliyor yani ama ben mecburiyetten emzirdim başka zaman olsaydı ayak sesini duyar duymaz odama geçerdim ayıp veya utanılacak bir şey olduğundan değil o şekilde daha rahat ediyorum
Neden ki kuzum ne yaşadın
(2,704 puan) tarafından
Yanı bende rahatsız olmadm babamlar ben emzırırken bakmıyolardı bende arkamı dönüp emzırıyodum üzerini örtüp ablamlar geldıgonde yanlarında emzırdıgımı görünce ınsan bı utanır odaya gitsene ıkı dk emzir gel demişti cok zoruma gitmişti lohusalıgın piskolejısıyle ben niye gidiyorum cocukla soguk odaya rahatsız olan varsa o gitsin demiştim hala unutamıyorm onu
0 oy
(9,718 puan) tarafından
Ben emzirmezdim canım babasına göre değişir
(5,121 puan) tarafından
Evet o da var canım kimi kadınlar babalarının yanında bebeklerini bile sevmiyor ayıp diye
(9,718 puan) tarafından
Severim onda sıkıntı yok ama emzirmek zorda kalmadıkca olmaz zaten babamda durmazdı öyle bi durumda yanımda
0 oy
(914 puan) tarafından
Ben emzirmek istesem babam hemen kalkar zaten  de ben zaten onun yanında yapamam ben annem olsun kayınvalidem olsun onların yanında da emzirmem anne ben şu odaya geçeyim bı emzirip geleyim derim yani 
(5,121 puan) tarafından
Anladım ben de normal şartlarda kaynanam bile olsa başka odaya geçip emziriyorum bu şekilde daha rahat ediyorum
0 oy
(6,437 puan) tarafından
Ben emzirmem canım oda değiştiririm yada babam zaten anlar çıkar 
(5,121 puan) tarafından
Anladım canım herkesin kendi düşüncesi
0 oy
(18,076 puan) tarafından
Sırtımı dönerim mutlaka 
(5,121 puan) tarafından
Evet benim de sırtım dönüktü canım
0 oy
(2,470 puan) tarafından
Edep YA HU!!!!  

Emzirmeyi bırak babamın yanında elime almam bebeğimi  kayınpederimin yanındada almam ki ayy çocuğunu sevgisiz mi bırakacaksın   diyenler oluyor onlarla öyle çok aynı ortamda pek olmuyorum o yüzden edep perdesini korumalı insan... 
(5,121 puan) tarafından
Bebeğini neden almıyorsun merak ettim aksine ben babamın yanında oğlumu sevince mutlu olur ciğerimin ciğeri diye sever ikimizi de
(2,470 puan) tarafından
Aslında bizde ayıp olarak karşılanıyor öyle olmasa bile utanırım edep her türlü güzeldir
(5,121 puan) tarafından
İşte dediğim gibi yetiştirilme tarzı zaten sözlüğü açıp bakarsan edebin anlamı bu şekilde:

Edep: toplumda oluşan töreye uygun davranış.
(2,470 puan) tarafından
Doğru yetiştirilme tarzıda etkiliyor :))  batı biraz rahat bu konuda doğu pek değil
(5,121 puan) tarafından
Evet az önce okudum yorumlarda kimileri göğsünü açıp dikkat etmeden örtüsüz rahatça emziriyormuş ))
0 oy
(10,102 puan) tarafından
Değil kayınpeder baba Ben annemin yanında bile emzirmezdim asla kaynanam görürdü ztn birliktik oda derdi utanma benden fln ama gene öyle ulu orta değil göğsümü görmezdi sadece bilirdi emziriyorum 
(5,121 puan) tarafından
Anladım canım ben annemin yanında emziririm canım ama genel olarak başka odaya geçip rahatça emziriyorum çünkü bebeğim emerek uyumayı seviyor, uzun süre emzirdiğim için böyle daha iyi oluyor

İlgili sorular

0 oy
38 cevap 1,259 göst.
17 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Bicirik1 (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
51 cevap 833 göst.
31 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 159 göst.
4 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 401 göst.