Yani okumak okey, ama illa bir diploma olsun diye de okunmaz maalesef.
Emek vermek, calismak gerek.
Kafayi hep diri tutmak gerek.
Okudugun bolumu iyi secmek gerek, gelecek vaadeden bir bolum olmasi gerek. Gelecek planlarini realistik ve guncel duruma paralel tutmak gerek. Ben liseye baslayacak cocugum icin bunu yapiyorum. Evet ekmek aslanin midesine indi artik.
Ama sunu da biliyorum, ben uluslararasi bir firmada calisiyorum, her sene iyi universitelerden stajyerler aliyoruz, kafasini kullanan kadroya geciyor hatta yurtdisi pozisyonlarina geciyor. 2 dil bilen kendini gelistirmis derecesi olan cift anadal yapmis kisacasi piril piril islenmis gencler var ve bu cocuklari sektorler havada kapiyorlar.
İs suruye kapilmadan kendini parlatmaktan, gelistirmekten geciyor biraz. He tabi bu ozel sektor icin gecerli. He yolun en basinda taa uni de ogrenciyken ben de cagri merkezinde calisarak basladim ise. O yaslarda tecrube amacli bu tip seyler yapilabilir, yapilmali da, bazi yerlere tepeden inme gelinmez.
Devlet icin cok fikrim yok ama ozel sektorde kafani kullanir kendini gelistirir donanimli olursan yuruyup gidiyorsun. Tecrubeyle sabit.