0 oy
1,301 göst.
Diğer kategorisinde (54 puan) tarafından

Selamun aleyküm arkadaşlar 

Kafayı yiycem 
Ya çoğunuz kirada oturuyordursunuz ama 6 yıla gircez.malum.kiralar git git yükseliyor 
Ben 3 yıldır daire istiyorum . Zaten 3 yil önce çok uygundu daireler eşim yok alamam sonra alırız diyip duruyor ..strese giriyorum..
Daire istiyorum anlatamıyorum sürekli of çekiyor 
Bende kendime ait bi ev istiyorum en uygunu gösteriyorum of cekiyor sonra bakarız diyor borca giremem diyor .
Benim babam 10 yıldır kredi ödedi dubleks evimiz.vardi ..
Ya kimin kocası kredi çekmiyor daire almıyor 
Dayanamıyorum artık istediğimi yapamıyorum kiralık dairede :(( kötü yorum yazamiyin psikolojin bozuk diye 

30 Cevaplar

0 oy
(657 puan) tarafından
Bu şekilde devam ettiğiniz müddetçe aile huzurunuz kalmaz. Mevcut şartlarda orta yolu bulmaya bakın. Siz para kazanmıyorsunuz anladığım kadarı ile sadece eşiniz çalışıyor. Günümüz koşullarında geçim gerçekten çok zor. Üstüne bir de borç ödemek stres seviyenizi daha da artırır. 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kredi çekmedik hiç Eşim abileriyle yıllarca birlik çalıştı coksukur evimiz bize ait eski bir ev ama en azından kira değil diyorum Rabbım herkese nasip etsin bir ev 
0 oy
tarafından
Hiçte bozuk değil herkes bi dikili taşı olsun ister neden krediye yaklaşmıştı acaba benimki de öyle günah diyo evet haklı da bu zamanda başka türlü hiç bişey olmuyo benim babamda yıllarca ben kredi çekmem haram dedi 20 sene sabretti baktı 3 çocuk 2si okuyu birisi evlenecek yasa geldi daha bi göz oda sahibi değil gitti çekti krediyi mecbur napsin tabiki takdir ettiğim bisey değil ama olmuyo yapacak bişey yok benimki de şuan kayinbabamin bize verdiği evde oturuyoruz kira odemiyoruz ama ilerde nolcamiz belli mi bi kavga etsek çıkın evimden dese dimdizlak kalcaz ortada elektirikten kisiyo sudan kisiyo gaza mutfağa yukleniyo kendinden kisiyo birikim yapmaya calisiyo bu devirde birikimle ev dam sahibi olmak Cok zor trilyon kazanmamız lazım bende 1+1 evleri gösteriyorum ona da birikim yetmiyo diyo içini nasıl yaptircaz diyo onu diyo bunu diyo araba al diyorum ona da gelemiyo nolcak böyle hiç bilmiyorum 
0 oy
(5,206 puan) tarafından
Herkes ister kemdi evı olsun. Biz de istiyoruz ama faiz haram oldugy için bulaşmıyoruz. Biriktiriyoruz allah nasip ederse alırız. 
0 oy
(531 puan) tarafından
Arada burda ki arkadaslarimizin altın bilezik para daire almak ev arsa araba almak muhabbetlerini eşime okuyor gösteriyorum ki bana şükretsin diye.  İşe de yarıyor tavsiye ederim :D
0 oy
(1,574 puan) tarafından
Araba alana kadar iflahimiz kurudu wvi düşünemiyorum
0 oy
(489 puan) tarafından
Bı birikmisliginiz varsa iyi olur oradan. Buradan akrablardan  borç alır alırdınız evinizi ama yastık altında bişey yoksa çok zor yükü ağırdır tanıdıklarim çok var elde avucta bişey yok ev almaya çalıştılar banka tepelerine bindi geri sarmak zorunda kaldılar 

Eşinin maaşindan oradan buradan kısarak ev alınmaz ek bı gelir olması gerekiyor devamlı olarak 
0 oy
(2,671 puan) tarafından
Hayırlısını işte çoğumuz kiradayiz Allah büyük ya sabır sabretmek lazım :⁠-⁠)
0 oy
(3,551 puan) tarafından
Ben eşimin faize bulaşıp ev almasını asla istemem. O istese ben vazgeciririm. Faizle alınan maldan ne ayır gelir.
0 oy
(1,607 puan) tarafından
Biz kredi cekmiyoruz faiz haram oldugu icin, araba da evde alamadık yapacak bişey yok haram haramdır

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 95 göst.
27 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Gulgul5555 (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 104 göst.
31 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ebrualya3003 (84 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 466 göst.
6 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 128 göst.
16 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde SelvaDurgun (51 puan) tarafından soruldu

411,896 soru

12,399,767 cevap

44,379 kullanıcı

Kategoriler

...