0 oy
677 göst.
Diğer kategorisinde (531 puan) tarafından
Benim 3. Doğumum olacak ama bu sefer kimsem yok yanımda. İzmir 9 eylülde doğum yapıcam. Eş içeri giremiyor almıyorlar.  Tek başıma ayağa kalkıp bebeğimle ilgilenebilirmiyim sizce tek başına kalan varmı sezeryandan sonra ?

30 Cevaplar

+2 oy
tarafından
6 saat zaten kımıldıyamıyorsun uyuşukluktan o sürede çocuğu birinin sana vermesi lazım. Ben  1 hafta tek başıma kucağıma alamadım bırak ilk günü.  Bir şekilde birini bulman lazım 
-Reklam-
0 oy
(14,143 puan) tarafından
Bence zor olur tek başına ilgilenmek
(531 puan) tarafından
Allah'a sığıncam rabbim yardım etsin inşallah.. yapcak bişey yok
(1,975 puan) tarafından
Kız napyn güzellik
(14,143 puan) tarafından
Kız sen nerelerdesin ya iyiyim napayim cocuklsrla devam☺️sen napiyosun yoksun
(1,975 puan) tarafından
Kizz eskisi kadar gremiyorum isden gucden vakit yokki yaa:)
(14,143 puan) tarafından
Biz buralardayız:⁠-⁠D:⁠-⁠Dgidenler de oldu ya☹️Zehra gitti merak ediyorum nasıllar kader öyle
0 oy
(9,099 puan) tarafından
Bence yanında birisi olsun canım. Ben normal doğum yaptım ama tuvalete giderken filan çok başım dönmüştü. Yani ne olur ne olmaz. Bebeği kucaklayıp emzireceksn filan. Allah korusun. 
(531 puan) tarafından
Benim öyle nalet öyle şirret öyle s..erefsiz bir annem var ki sülale deki herkes annemden nefret eder. Ve herkesi canından bezdirmis ruh hastası kansizin teki.  Kime söylesem annen duyarsa başımıza bela olur gelemeyiz diyorlar. Öz ablalarim dahil kuzenlerim akrabalarım annemin korkusuna kimse kabul etmiyor korkuyorlar annemden
(6,331 puan) tarafından
Allah yardimcin olsun zor.az biraz durumun varsa uçretli hasta bakici tutuyoyor.  Zaten ilk gün ve gece zor.2. Gün baya baya topluosun.1 gecelik yada 24 saatlik bir hastabakici falan tutabikirsin fiyatlarini bilmiyoru. Ama duymustum ucretli refakatci
(531 puan) tarafından
Ya istediği kadar para vereyim ona sorun değil ben yapamiorum diyemem yani beni yatır kaldır yürüt tuvalete götür çocuğu ver geri götür yatır et anladin mı  utaniorum yani . Eşimi almıyorlar annemde zaten gelmez onların ikisi olmayınca da kimsesiz gibi kaldım işte böyle
(6,331 puan) tarafından
Anladim canim aslinda hemsire sonucta onlarda doktor yada diger hemsireler gbi hemsire hasta bakici.sen yevmiyesini gunlukgunu veriosun  o zaten yapilmasi gerekini bilio.tabi tanidik daha bi ayri olur illaki.zor.allah yardimcin olsun
(9,099 puan) tarafından
Annenle küs müsün yani. Seninle konusana düşman mı oluyo olay ne ki. Annen niye öyle yapıyo ya
0 oy
(2,608 puan) tarafından
Beni 3 kişi kaldırıyordu o acıyla biraz zor baş edersin bence birini ayRlamaya çalış 
(531 puan) tarafından
Kimi ayarlican ki annen olmadıktan sonra afedersin altındaki pedine kadar değiştirtion edion .kimden isticen ki yap diye
(2,608 puan) tarafından
Keşke eşini alsalar benim eşim karşılamıştı öyle özel ihtiyaçlarımı
(531 puan) tarafından
özelde olsaydı benimde öyle olcakti ama maalesef son anda değişince kaldım böyle ortada
(2,608 puan) tarafından
Bir çare bulursun inşallah Allah yardımcın olsun
0 oy
(2,385 puan) tarafından
Normal doğumda kalamamıştım yatıp kalkmak zor oluyo bebekle de ilgilenmek zor olur dikişlerin acır ağrın olur Allah yardımcın olsun 
(531 puan) tarafından
Amiiin. Yapcak hiç biseyim yok. Mecburum tek kalmaya
(2,385 puan) tarafından
İnşallah iyi hastane çalışanlarına ve iki kişilik odaya denk gelirsin de yardım ederler sana belki yanında başka yatan hasta olur da  refekatçisi yardımcı olur sana da inşallah
0 oy
tarafından
Canım ben ilk yürüdüğümde yardımcı oldu eşim sonra da hep tek kalktım yürüdüm, yattım, tuvalete gittim bebegimin altını üstünü degistirdim, emzirdim. Tek değildim annem vardı yanımda ama ben uyuyunca kaldırmak istemedim bir sıkıntı olmadı ben de. Ilk  doğumum sezaryan. 
(531 puan) tarafından
Özel hastanede yapmıycam doğumu . Kimsede olmayacak yanımda . Ailemde yok.  Eş almiyorlar içeri işte alsalar o bana bakarda işte.
0 oy
(450 puan) tarafından
Komşu arkadaş falan yokmu 1 gün kalsa yanınızda 2. Gün taburcu olursunuz evde eşiniz bakar size
(531 puan) tarafından
İnanın ki kimsem yok
(450 puan) tarafından
İnşallah vicdanlı hemşireler denk gelir yardımcı olurlar
(531 puan) tarafından
Amiiin nolur dua edin benim icin
(194 puan) tarafından
Nerdesin sen yakinsan yardımcı olurum
0 oy
(440 puan) tarafından
Tek başına zorlanırsın, belki durumu izah ederseniz eşinize izin verirler. Onların da durumdan anlamaları lazım.
(531 puan) tarafından
Valla özel oda tutalim dedik ona bile kadın doğum bölümüne izin vermediler
(440 puan) tarafından
Insanların halinden de anlamıyorlar , her kesin annesi kaynanası ya da yakını yaninda olmuyor ki.
0 oy
(1,070 puan) tarafından
Benim yanımda annem kaldı bebeğimle ilgilendi sagolsun ben zaten hiç yardım istemedim her işimi kendim yaptım bence yanında biri olmalı en azından bebekle ilgilenecek alıp sana verecek yardımcı olacak diğer türlü zor olur
(531 puan) tarafından
Benim kimsem olmayınca mecbur tek kalicam da başa cikabilirmiyim korkuyorum nasıl ayağa kalkcam tek nasıl yurucem napcam ne etcem bilmiyorum
(1,070 puan) tarafından
Yani zor olur ama idare edebilirsiniz ben odada annemle kızımı yalnız bırakıp yürüdüm hep merdiven indim çıktım ki hızlıca kendimi toparlayıp hastaneden çıkınca bebeğime tek başıma bakabileyim diye
0 oy
(4,692 puan) tarafından
Yani mesela bir 12 saat sonra gibi bir sürede yürümeye izin veriyolar o sırada kim sana bebeği verecek kalkamıyosun aynı şekilde daha ilk 30 dakika gibi bir süre ayaklarimi bile hissetmiyodum ben bebek odaya geldiği gibi emziriyosun bunlar için biri lazım şart yani hiç mi eş dost yok kuzum 
(531 puan) tarafından
Hiç eş dost akraba aile yok . Olanında çoluğu çocuğu var  rica edemiyorsun. Birde yani altındaki pedine kadar değiştirmesi gerekir bunu anneden başka kimseden isteyemiyirsun anne de olmayınca mecbur kalıyorsun böyle bı başına
(4,692 puan) tarafından
Tamam canım onları bende anneme yaptırmadım onları sen halledersin ilk hasta pedini onlar takıyo zaten sana bebeği verecek ilk yürüyüşte seni ayağa kaldıracak biri lazım rabbim yardımcın olsun inşallah yaninda oldukların yardımcı olur ben doğum yapacağım vakitte ozeldeydik normal doğum sancısı çekilen bir alandaydik kadının kimsesi yoktu hepimizin annesi vardı kadın 24 saat sancı çekmesine rağmen olmuyodu hemşireler sezeryan ol diyodu olmaz kimsem yok bakacak diyodu sana yemin ederim benim annem dahil orda 7-8 anne vardı hepsi bizi bıraktı gidip kızın sırtını sivazladilar bir iki tanesi oturdu kız için ağladı kız en son sezeryan oldu ama bizim insanımız yardımsever mutlaka yardım ederler pedi falan sen değiştirirsin kuzum korkma
(531 puan) tarafından
İnşallah ya doğuma 3 hafta falan kaldi korkuda sardı iyice.  Napcam bilmiroum rabbim herkezin yardımcısı olsun duanizda benim gibi kimsesi olmayanlar içinde yer verseniz çok sevinirim .
0 oy
(9,747 puan) tarafından
Canım paralıda olsa birini tut basına sezeryan sonrası seninde bakıma ihtiyacın olacak 
(531 puan) tarafından
Ya ben utanıyorum Allah kahretsin ki utaniorum ya . Diyemem kimseye beni yatır kaldır yürüt tuvalete götür falan tek başıma yapmam lazım :(
(703 puan) tarafından
Ya niye öyle düşünüyorsun... doğum bu zaruriyet yani bizde utanıyoruz ama mecbur olunca herkes heryerimizi görüyor... Rabbine dayan dua et yanına birini almaya calis bazen korktuğumuz ya da gözümüzde büyüttüğümüz gibi olmuyor. Hanımefendinin dediği gibi para rica et birine Allah yardımcın olsun
(9,747 puan) tarafından
Canım ben annemin yanında pırt yapmak zorunda kaldım utanılacak seyler yasanabılıyo ama hicbiri o an senın ve bebegın saglıgından kıymetlı degıl ricayla istediğin sürece kimse seni kırmaz zoruna da gitmez senin duanın o insan için paradan kıymetli oldugunu bi düşün istersen ☺️
0 oy
(1,017 puan) tarafından
Ben yalniz kalmisdim kovit zamanlari oldugu icin izin yoktu refakatciye.zar zor ayaga kalkiyordum hele bebeyi birinin yardimi olmadan kucagina almak cok zor bence birilerine soyle dogumdan bi kac gun inceden gelsinler yaninda kalsinlar her seyi araba hallesiyor sonucda.
(531 puan) tarafından
Ama tek başına zor da olsa hallettin imkansız değil yani en azından
(1,017 puan) tarafından
Evet tabi.zor oldugunu demek istedim sadece.hem zaten uyusuuk gecene kadar bebeyinyanimda birakmadilar direkt.ben uyandim yurudum falan arada getiriyorlardi kendime tam geldikten sonra aldim yanima kizimi.Rabbim yardim etsin insallah saglikla atlatirsin olmadi bi hemsireye falan para karsiliginda rica edersin bakar:)
0 oy
(3,308 puan) tarafından
Yapsrsin canim. Ilk kalmada hemsire ve hasta bakıcı geliyor zaten. Biraz zorlanirsin evet ama bi sekilde halledersin. Madem kimsen yok kendin halledecen. Söyle ayarla kendini esyalarini yanina koy bebegini de diger tarafa iyice yaklaştır. Ilk geceyi halledersin. Hatta hemsirelere de soylersin bisey olursa illaki onlarda destek olurlar. Allah iyi insanlara karşılaştırsin
(531 puan) tarafından
Nolur dua edin çok çıkmazdayim gerçekten
(3,308 puan) tarafından
Ederim canım. İnsirah oku sende bol bol.
0 oy
(489 puan) tarafından
Kimsen yoksa eşini almak zorundalar ben Ankara'da doğum yaptım tartıştık kavga ettik mebcur aldılar tek başına olmaz
(531 puan) tarafından
Yaaaa ozaman bende mi diş gostersem biraz olur mu acaba
(489 puan) tarafından
Tek başına olmaz göstermen gerekiyor mecbur almak zorundalar ne olursa olsun eşini odadan çıkarma doğumdan sonra
0 oy
(4,958 puan) tarafından
Ortalığı ayağa kaldir bak nasl aliyolar eşini 
(531 puan) tarafından
Denenebilir de devlette işe yarar mı kural ya çünkü
(4,958 puan) tarafından
Bende yaradı pandemide doğum ettm normaldi, ama mahvettiler beni çok diktiler yanıma biri gelmedi ilk bebeğimdi o gece zindan oldu bana 2. Gece de kalcaksin dedklerinde msj attm aileme kötüyüm dye annem başlarına yikicakti orayı anında çıkardılar yanıma,
0 oy
(804 puan) tarafından
Vallahi benim ilk doğumum sezeryan oldum suyumu bile icemedim. Oda da kaç kişi vardı hepsi yardım etti gerçekten tek başına çok zor olur . En azından parasıyla bile sana yardımcı birini bulsan iyi olur . Çünkü o yataktaan kalkma bebeği alma yerine yatırma tuvalete gitme zor yanı 
(531 puan) tarafından
Ya parasıylada olsa parasizda olsa Allah beni kahretsin ki ben kimseye diyemem beni yatır kaldır yürüt tuvalete götür falan diye . Bı annemden isteyebilirdim bı eşimden . Annem yok . Eşimi de almıyorlar korkuyorum napcam diye
0 oy
(9,618 puan) tarafından
Canim devlet hastanelerinde parasıyla refakatçi tutuluyomuş arastir istersen çünkü zor olur 
0 oy
(2,816 puan) tarafından
Tek kalamazsınız bence. Benim yanımda hem eşim hemde kaynanam kaldı. Eşim benim kalkmama yardım etti. Kaynanam bebeğe baktı. Tuvalete zor gidiliyor. Bir refakatçi lazım
(531 puan) tarafından
İşte tuvalete bile kime diyebilirsin ki götür et diye . Ücretli birini tutsam da iş bekleyemem yani anladin mı . Ooof delircem ya rabbim büyük
0 oy
(5,482 puan) tarafından
3. Doğummuş balım senin, sen çoğumuzdan iyi bilirsin. Nasıl oldu diğerleri, çabuk topladın mı, ağrın çok oldu mu
(531 puan) tarafından
İkisinde de annem vardı yanımda. Anlamadım bile nasıl geldi geçti gözümde buyutmemistim.  Ama şimdi çok zor cok korkunc geliyor tek başıma olcagim için.
0 oy
(924 puan) tarafından
İzmirde olsaydm ben gelirdmm yanina canm 
(531 puan) tarafından
Allah raazi olsun söylemen yeter rabbim seni darda koymasın insallah
(924 puan) tarafından
İnan yazdıklarıni okuyunca cok dua ettim sana rabbim sana bi çıkış yolu gostersin inşallah sağ salim yavrunu alirsn inşallah Allah yardımcın olsun
(531 puan) tarafından
Allah razı olsun kardeşim çok sagol

İlgili sorular

0 oy
35 cevap 795 göst.
6 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 210 göst.
23 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 287 göst.
9 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu