İsim konusunu başlığa özellikle yazmak istedim ki linç almayayım diye:D Ama gerçekten umudum tükendi ya... Çok yoruldum. Kızımın ismini Hüma koymak istiyoruz eşimle ama yanına anlamı güzel kısa olmayan bir isim arıyoruz. Dünyanın ismini alt üst ettik görmediğim isim kalmadı buna inanıyorum artık, ama biz koyamıyoruz....Şaka gibi. Hüma yı nasıl beğendim ben bu adamla nasıl aynı şeyi beğenmişiz buna oturup kalkıp bin şükür ediyorum resmen ya Hümayı bulamasaydık..:D Başta ben Elif Hüma dedim, Elif doğruluk dürüstlük ve 'Elif nesli " derken insanlar kullanıyor diye, İslam'ı yaşarken Elif gibi olsun diye istedim ama eşim Elif in harften başka anlamı olduğuna bi türlü ikna edemedim. Sonra Elisa Hüma dedik çocuğun adı bir günlüğüne bu oldu. Elisa Hz Zekeriya nın karısıymıs ve cennet kapısında bekleyen melek anlamındaymış. Böyle inandık yani... Sonra araştırırken konulması caiz diyenler varken Hristiyan ismi olduğu için hoş olmadığını yazan yerlere rastladık, insanlar bu konuda tam bir tartışma içinde; İsa Meryem Davud da koyuyoruz diyenler var Hz Zekeriya nın karısının ismi olduğu ve cennet kapısı meleği olduğu manalarının yahudi kaynaklı uydurma olduğunu söyleyenler de var, bazıları diyor ki hristiyanlar müslüman olunca manası güzelse isim değişmek zorunda değil neden bu kadar abartılıyor, bazıları diyor ki oldu o zaman memlekette herkes Eva Jessica olsun kültürümüz yozlaşsın biz de manası güzel diyelim diyor. Eşim ilk yazıda vazgeçti zaten şimdi de ben artık dünyadaki tüm isimleri bildiğimi düşünüyorum ve kızıma Hüma yanında isim bulamadığımız için umutsuzum... Kızlar bana yardım eder misiniz? Başta Elif'i sonra Elisayı sevmiştim. Mantıklı olanı yapmak istiyorum isim öneriniz olursa da açığım... Dini ve kültürel hassasiyetime empati kurabilenler cevap yazsın hafife alacak yorum yazmaya kimse zahmet etmesin.