0 oy
395 göst.
Diğer kategorisinde (1,127 puan) tarafından
2 evli görümcem var birinin 4 yaşında oğlu diğerinin 5 yaşında kızı var benim 2 yaşında oğlum var. Kızı olan görümcem bize pek bir şey veremiyor çocuğu kız olduğu için oyuncak falanda vermez. Ama küçük görümcem oğlu olna gorumcem. Ta oğlum doğmadan oynamadığı yada kucuk gelen kıyafetleri benim  için ayırdı. Yani temiz kullanır sürekli kıyafet alır bir giydirdigini en fazla 3 4 defa giydirir. Mesela geçen sene kotindan mont vermişti hiç giydirmemis hediye gelmiş oğluna gelmemiş bize vermişti kişi onunla çıkardı oğlum kışın bitmesine 2 ay kalada oğluna yeni mont aldığı için eski montuda bize vermek istedi eşim kabul etmedi. Ama güzeldi yani kadife bir monttu ben sorun yapmam sonuçta tanıyorum ve temiz giydiriyor başkasj olsa istenmem açıkçası. Kardeşine de ben alırım kıyafet falan vermene gerek yok dedi. 2 ay öncede annem kardeşlerime 2 takım 250 parça lego almıştı artık oynamıyorlar sen götürde çocuk oynasın dedi. Neymiş efendim hepsi birbirine girmiyormus eskiymis onları toladi annemgil geldiğinde geri gonderttirdi ben alırım dedi. Şimdi fiyatına baktım o legolarin 350 TL annem 2 takım varmıştı 700 TL. İşte şimdi gorumcem aradı o yine öyle yapıyor bir sürü kıyafet birikti en azından evde giydiridin dışarı çıkarken guydirmiyirsa bile dedi. Dedim abla oyuncakları bile geri gondertti dedim istemiyor dedim. Yani ne var bunda anlamıyorum. Ben sorun yapmıyorum o yapıyor 

16 Cevaplar

0 oy
tarafından
Gururuna yediremiyor belkide erkekler öyledir anlayışlı ol canım durumunuz varsa bırak alsın 
(1,127 puan) tarafından
Yani çok şükür ama bir kıyafet olmuş kaç para 2 takım alsan hareketli çocuk yetişmiyor. Birde  zaten ben ondan aldıklarımi hep evde giydiriyorum dışarıya zaten biz alıyiruz ama işte sorun yapıyor
tarafından
Benim eşimde öyle asla asla kimsenin oyuncağını bile kızıma elletmez bende alıştım ses etmiyorum erkekler bizim gibi değiller
-Reklam-
0 oy
tarafından
Görümcen getirsin, sen hiç söyleme yeni getirdiğini.  Yazık günah ne güzel dönüşümlü kullanıyorsunuz. 
(1,127 puan) tarafından
Biz alisverisi hep beraber yaparız yada ben bunu beğendim sen sipariş ver derim o sipariş verir yani ne alıp almadigimi biliyor. Birde çocuğun odasını hep o toparlar evde olanları da biliyor
tarafından
Alacak gücünüz varsa hiç bulaşma alsın canım
0 oy
(12,261 puan) tarafından
Esinin cok parasi var sanirim. Bide kendi kardesi yani
(1,127 puan) tarafından
Çok şükür kimseye muhtaç olmadan geçiniyoruz ama her şeyde ateş pahası ne bilim istemiyorum diyor
0 oy
(1,944 puan) tarafından
Iyi neyi eksikse söyle alsin o zaman ne var yani yabanci da degil halasi veriyor zaten bu bebeler hemen büyüyor çokta pahali kiyafetler. ne guzel iki cocuk buyuyecek o kiyafetlerle
(1,127 puan) tarafından
Alır zaten canım oğluma canımı istesin veririm diyor kendinden kısar bizden kismaz ama yazık günah her şey dünya para
0 oy
(24 puan) tarafından
Çok saçma ne var bunda sonuçta kardeşi aksine senin kabul etmemen lazimken o mu kabul etmiyor sende söyle me al giydir 
(1,127 puan) tarafından
Alışverişe hep beraber gideriz yada ben bir şey beğendiysem sipariş ver derim o sipariş verir. Birde çocuğun odasjni genelde o toplar evde olanları da biliyor
0 oy
(579 puan) tarafından
2 cocugumun ikisinide  oyle buttum ben oglumda halasinin oglunun kiyafeeri ile kizimida simdi teyzesinin kizinin kiyafetleri ile buyutuyorum sonucta baska bjrisinden ksteyip almiyorsunuz kardesi ne olacakki sebebini soylemedimi neden istemjyor bizim canimiza minnet boyle bi zamanda kiyafet az para degil cocuklar eskitemiyor bile hemen buyudukleri icin 
0 oy
(13,411 puan) tarafından
Alacak durumu olsa bile ben de kabul ederim bebek yani hemen büyüyorlar sonuçta ne var ki bunda benim ablam da çok her şey getirdi kızıma alacak durumumuz olmadığından değil yani ne olacak ki eltimin oğlunun eşyalarından da kullanıyorum yıllar boyu kullanacak olsa alınız ama 2 3 ay kullanılacak şeyler için gerek duymuyorum açıkçası 
0 oy
(189 puan) tarafından
Değişikmiş. Bebekler hemen büyüyor ve dediğiniz gibi şuan her şey fazlasıyla gereksiz pahalı. Bana da eltim verdi hep çok da iyi oldu çok rahat ettim. Özellikle ilk aylar. Zamanında onun oğluna aldığım şeyleri şimdi kendi oğlum giyiyor. Bunda da hiçbir sorun yok. Gerekeni yine alıyoruz. Eşim bunu asla dert etmez. Sadece benim ailem çok fazla şey alıyor bezine kadar babam alır sürekli. Ona kızar biraz ben ne alacam oğluma diye. 
0 oy
tarafından
Bunun gururla falan ne alakası var ki, var olan bir şeyi yeniden almak israftır, israf haramdır. Ne olabilir ki bir kuzunun giyindiği bir kıyafeti bir başkası giyse. Hiç gerek yok böyle komplekslere. Çok yakın bir tanıdığımız Koç Üniversitesinde öğretim görevlisi, esi de öyle, durumları çok iyi, biz birbirimize her zaman veririz çocukların kıyafet ve oyuncaklarını, hiç de gocunmayız. Ablam, gorumcelerimle de aynı şekilde, hep bir dönüşüm olur. Millet hiç tanımadığı insanların eşyalarını alıyor, kullanıyor Letgo'dan, dolaptan vs. Eşinin davranışı çok gereksiz, o parayı saklayip çocuğu için biriktirsin, hayatta ne olacağımızın hiç garantisi yok, her şey ateş pahası. 
0 oy
(275 puan) tarafından
Oğlum 3 aylık nerdeyse bütün kıyafetleri amcasının ve dayısının oğullarının. Hatta kıyafeti geçtim küvet oyuncak biberon emzik bir bebek için ne gerekiyorsa hepsi var. Ekonomik olarak şuan şartlar zaten zorlu yarın abimin veya kaynımın bir çocuğu daha olsa ben tüm bunları yine onlara geri vercem böyle böyle büyüyecek çocuklar ne var ki bunda bizler de böyle büyümüşüz zaten. 
0 oy
(3,073 puan) tarafından
Kardeşiyle arası mı kötü acaba neden istemiyor. Karı koca çalısıyoruz durumumuz iyi ama ablam arkadaşlarım komşum bile veriyor oyuncak kıyafet öyle iyi oluyor ki
0 oy
(14,126 puan) tarafından
Yabancı da degilki halası sonuçta ya temiz olduktan sonra ne var ben de ayırıyorum şimdi eltime bence gariplik yok
0 oy
(1,496 puan) tarafından
Görümce ne de kocandan habersiz versin tanıdık cnm temiz mişte ne olacak 
0 oy
(1,716 puan) tarafından
Eniştesini sevmiyordur
0 oy
(10,048 puan) tarafından
Ayyy bizde öyle büyüdük ne var bunda 
0 oy
(2,130 puan) tarafından
Garipmiş gerçekten. Biz her verenden aldık, kızımın her şeyini de yolluyorum tanıdıklara.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 462 göst.
17 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Acemiannee (53 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 260 göst.
18 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Eylulyy2 (198 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 378 göst.
3 Mart 2024 Diğer kategorisinde Prensesp (8,512 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 270 göst.