0 oy
178 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızlar böyle diyor. 1 tane iç çamaşıri ile yatsıya kadar kılabilir miyim namazımı? Normal şeffaf akıntım geliyor. Yani 1 küçük nohut tanesi kadar anca geliyor.

image

Mesela lavaboya gittim afedersiniz küçük abdestimi aldım sonra taharetlendim geri o iç çamaşırını giyip abdest alıp namaz kılabilir miyim? 

Kusura bakmayın kızlar 

9 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap

Teşekkür ederim kızlar hepinize <3

-Reklam-
+1 oy
(861 puan) tarafından
Günlük. Ped kullanın yada peçete koyun
(1,142 puan) tarafından
Aynen katılıyorum en mantıklısı.
0 oy
(1,020 puan) tarafından
Bence eğer akıntı görüyorsan ve kirlendiyse değiştirmen daha doğru olur namazın şartlarında bu var

Ha namaz esnasında akıntı gelir o engel olmaz ona yapacak Bişey yok

Bence
0 oy
tarafından
O akıntı temiz sayılıyor onun için giyebilirsin. Ama sağlık açısından her gün iç çamaşırı değiştirmek gerekiyor.
0 oy
(299 puan) tarafından
Olmaz dye biliyorum ama öylede iç çamaşırı dayanmıyor nasıl olcak :)
0 oy
(17,485 puan) tarafından
Benim bildiğim akıntı abdesti bozar annemden öyle gördüm ben akıntı olunca abdest tazeleriz. Belki mezhebe göre de değişiyor araştırmak lazım 
(1,142 puan) tarafından
Bir sonraki namaz vaktine kadar bozmaz.yaa eski günler geldi aklıma ilk başladığım zamanlar iş yerinde hele boyuna gidip abdest tazeliyodum.tam namaza durunca yine geliyordu :) sonra araştırdım böyle bir durumda bir sonraki namaz vaktine kadarmış..bizim Hanefi mezhebi.mezheplerde farklılık oluyor
0 oy
(858 puan) tarafından
Namaz esnasında akıntı gelmişse namazı bozmaz ancak namazdan önce gelmişse abdesti bozar ve abdest almak şarttır bendede var o sorun malesef ben peçete katıyorum yoksa her vakit değiştirmek gerekecek 
0 oy
(6,709 puan) tarafından
Canım ben kağıt havlu koyuyorum abdestimi alıp akıntı gelincede ne olur ne olmaz diye abdestimi tazeliyorum pecetemi değiştiriyorum çünkü bazılari abdest bozar diyor bazıları bozmaz diyor ben temiz peçete koyup namazımı kilinca içim daha da rahat ediyor 
0 oy
(1,396 puan) tarafından
Pamukta kullanabilirsin hem çamaşırın da batmaz 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 74 göst.
3 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Annevebebek (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 290 göst.
4 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Ozge2608 (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 205 göst.