Benim oğlum da araba tekerlekleri döndürürdü, eline alınca önce biraz sürer sonra tekerlekleri döndürürdü, o şimdi biraz azaldı, simdi tekerlekleri çıkartıyor onları elinde gezdiriyor mesela. Yerde oynarken kalkar benim etrafımda döner koşa koşa, çok güler bunu yaparken, bazen parmak ucunda yürür. Canı istemezse seslenince hiç bakmaz. Ama ben bunları hiç otizm diye düşünmedim, çünkü gözlerimin içine bakarak anlattıklarımı dinler, sevdiği insanlarla oynar, sevmedikleriyle oynamaz. Artık öğrettiklerimi de öğrenmeye başladı iyice, mesela şekiller hayvanlar vs gibi şeyleri artık daha net biliyor. Şimdi buradan teşhis koymak hiçbirimizin haddi değil ama benimki böyle diyebiliriz sadece kıyaslama bakımından. Aynen anlattığınız şeyler 16 ayda bizde de vardı, ama özellikle 18 aylik olunca inanılmaz bir değişim oldu, algısı bile değişti. İnşallah sizin bebişinizde de bir şey yoktur. Karşılıklı oturup eğitici kartlar kitaplar okuyun, bunlarla ilgileniyor mu, oyunlara katılıyor mu, ve siz bir şey anlatırken öğretirken göz teması kuruyor mu. Birisi bana da sürekli adımla seslense ben de sıkılır bakmam valla :)