0 oy
196 göst.
Diğer kategorisinde (59 puan) tarafından
tarafından kapalı
Sezeryan dogum öncesi sütün hemen gelmesi için neler yapılabilir? Neler yenilebilir? Dogum öncesi birkaç gün içinde yapılabilecek birsey? Var mi böyle birsey? 
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

6 Cevaplar

0 oy
(9,109 puan) tarafından
Öncesinde gelir mi bilmiyorum ama doğumdan hemen sonra emzirmişti arkadasm. Hiç mama vermedi hatta. 
(59 puan) tarafından
Öncesinde gelmesi için değilde dogum sonrasi hemen gelmesi için
(9,109 puan) tarafından
Bilmiyorum ki. Ben normal doğum yaptım. Herşeyi yemek serbestti. Geçen birisi sezeryanda yasak diyordu sanki. Benim de hemen sütüm gelmişti bende mama vermedim şükür. Ama doğumdan hemen sonra yemek tatlı herşey yedim. Bol su içtim. Bebeği de emzirdim sürekli süt olsun olmasın. Zaten midesi kiraz kadar oluyormuş. Birkaç damla gelse doyar demişti hemşire. Emzirdikçe de çoğalıyor zaten hissediyorsun.
(4,347 puan) tarafından
Bende sezeryan doğum yaptım ve hiç mama vermedik çok şükür hatta annemler ısrarla alalım dedi hemşireye o da gelip göğsümü sıkıp  bakın sütü geliyo hiç gerek yok bebeğe Bi çay kaşığı bile yeter şimdi sürekli emzircek zaten dediler ablamlar sürekli göğsüme tuttu sürekli verdik ağzına Bi de ben yanımda sıcak su torbası götürdüm onu havluya sarıp göğüslerimin üstüne koydum etkisi oldu mu bilmiyorum ama Bi dene canım
(59 puan) tarafından
Tamamdir teşekkürler
-Reklam-
0 oy
tarafından

Ben 37+5 de sezeryana girdim sütüm geliyordu :) 35 haftalıkken bile vardı siksaydim gelirdi. Özel bişey yapmadım . Bu kişiye göre değişir bence 

(59 puan) tarafından
İşte benim özel biseye ihtiyacım var :) prematüre bebek olcak. Sütün hemen gelmesine çok ihtiyacım var yani
tarafından
Bulgur pilavı çok süt yapar
 Yemeklerinin yanında bulgur ye belki iyi gelir
(59 puan) tarafından
Tamamdir teşekkürler
0 oy
(660 puan) tarafından
Hurma yersen rezene tohumu demleyip içersen dereotu yoğurt karışımı yerden burçak yulaflı bisküvi yersen ve bol bol komposto suyu içersen doğumdan sonra cicikler süt dolar r inşallah 
(59 puan) tarafından
Insallah canim doğumdan bir gün önce komposto içmeye baslayayim ben yanımda da götürürüm olmadı
(660 puan) tarafından
Bir hafta önce bu dediklerimi yaparsan Şen'in için çok faydası olur ayrıca rezene tohumu çayını doğumdan sonrada hiç bırakma gaz sorunu olmaz rahat uyur hee bu arada hurma açılma yapıyor doğumun kolay olur ben öyle yapmıştım rezeneyide bırakmadım özellikle aktarda satılan rezene tohumu alacaksın Bir şu bardağına Bir tatlı kaşığı tohum Bir şu bardağına Kaynar Su demleyip içersen dediğim Gibi bebeğin hem rahat uyur hem seninde bebeğinde gaz sorunu olmaz
(59 puan) tarafından
Sezeryan olcak benim daha önce sezeryan olduğum için. Bir de 3 gün sonra olcak. Bugün hemen başlarım bunlara. Prematüre olcak bebeğim o.yuzden çok ihtiyacım var anne sütüne
0 oy
tarafından
Ben Son bir ay günde 3 4 Hurma yedim Son 10 gün günde belki 20 tane yedim 5 6 lt en az su içtim bol ol meyve zaten hep yerim sezeryandan önce sütum gelmeye başlamıştı doğumdan hemen sonra göğsümde süt vardı Rabbime şükür hatta ertesi gün üstüm başım islaniyordu sirilsiklam sezeryan olamama rağmen kızım hiç aç kalmadı şimdi 9 aylık hiç mama vermeden ek gıdaya geçtik inşallah seninde öyle olsun
(59 puan) tarafından
Ya inşallah öyle olur bir de benim prematüre bebek olcak o yüzden anne sütüne çok ihtiyacım olcak. Aklina başka birsey de gelirse yaz lütfen. Bu yazdıklarını deniycem ama benim 3 gün kaldı doğuma. Uzun vaktim yok
tarafından
Birde su suya el metin yazıp içme şekli vardı kaba şu koyup el metin yaz üç defa şu üzerine elinle sonra onu iç ve en en önemlisi hiç stres yapma sen artık günlük duşa gir sıcak suyun altında masaj yap göğüslerine bol hol bulgur maydonoz ye bak birde rezeneyi sade yada Humanà anne caylarndan al iç rezenede çok iyi hem bebeğin gazını alır
(59 puan) tarafından
Tamamdır çok teşekkür ederim
tarafından
Rica ederim hadi sağlıkla al kucagina
0 oy
(11,204 puan) tarafından
İlk kızımda sütüm hemen geldi ikinci iki günlük daha geldi fakat yeterli değildi, eve geldim duşumu aldım ondan sonra geldi. Duş gercekten etkili 
(59 puan) tarafından
Duş tamamdir teşekkürler
0 oy
(5,132 puan) tarafından
Doğumdan önce yapışabilecek bişey olduğunu düşünmüyorum. Çunku bebek ordayken plasenta anneye bağlıyken başka hormon salgılanır, emzirme sürecinde ise başka hormon. 

Süt durumu her anneden anneye değişen bişey, nasıl her bebek farklı kilo ve boyda doğuyorsa süt durumu da öyle 

Nasip
(59 puan) tarafından
Evet öyle kişiden kişiye değişir ama bi umut işte
(5,132 puan) tarafından
Allah gönlüne göre versin :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 252 göst.
17 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birhilall (1,412 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 478 göst.
1 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde duygudemirbag47 (511 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 296 göst.
12 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,139 göst.
5 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Sevgi25 (1,015 puan) tarafından soruldu

405,721 soru

12,157,941 cevap

36,597 kullanıcı