0 oy
921 göst.
Diğer kategorisinde (325 puan) tarafından
Namaz kılmaması ve oruç tutmaması kavga sebebi midir? Evin bereketini huzurunu her şeyini etkiliyor ben sorun çıkarıyorum sürekli bu yüzden yoksa herkesin yaptığı kendine diyip üstünü örtmem mi gerekiyor? Sizin bu konuda fikirleriniz neler? 

40 Cevaplar

0 oy
(10,124 puan) tarafından
Kaynanamda kılmıyor kayınpederim her aklına geldiğinde kıyameti kopartir kavga küfür hakaret eder bana onun yaptığı çok yanlış geliyo hakkı yok küfür hakaret etmeye zorla mı kildiracaksin kilmiyo işte 
-Reklam-
0 oy
(1,343 puan) tarafından
Eşim namaz kılmaz oruç tutmaz ama evimde çok şükür bereketimiz var ben  namaz kılar oruç tutarım benim yaptığım dua namaz oruç ayrı eşimin ayrı ki öbür dünyada tek tek hesaba çekilecez
0 oy
(4,060 puan) tarafından
Esin dahi olsa kimsenin inancına ve dinine ibadetine karismaz ve zorlayamazsin. Yaparsa da kendine yapmazsa da şahsen eşim bu şekilde beni zorlasa ben boşarım. Hiç birsey zorlama ile yapılamaz.seni esin açılacaksin diye zorlasa hoşuna gider mi
0 oy
(192 puan) tarafından
Ben o konuda şunu düşünüyorum maalesef eşimde namaz kılmıyor ısrar edince of beni günaha sokuyorsun diyor  oruç konusunda maalesef sadece o kırmız çizgiyi çize bildim bu çatı altında oruçsuz olmaz VS diye orucunu tutuyor elhamdülillah ama namaz, benim için değil ama Allah için kılmasını istiyorum buyüzden psikolojik baskı uyguluyorum gebeyim ve yavrum babana benzeme olurmu diye :) tabiii dua etmek gerek sözle uyarılması olmadı elle uyarılması olmadı kalben buğuz edilmeli İslamiyete Allah büyük imanla şereflendirsin ama evet bereket kaçar 
0 oy
(7,375 puan) tarafından
Sen zorladım diye yapsa bile o yapıyormuş diye sayılmaz canım kendi istemesi düşünmesi lazim 
0 oy
(858 puan) tarafından
Dinde zorlama yoktur sözü kâfirler içindir dinde muslamanim diyene zorlama vardır ama güzel dille tatlı sözle iyice tiksindirerek değil islam dini yumuşaklık dinidir. Mesela dinde guzellikle söyledin elinden gelen herşeyi yaptın teşvik ettigin halde onca sene uğraştığın halde hakka gelmiyorsa kadının kocasını boşama hakkını bile vermiş Allah az araştıralım kızlar ayetler hadisler çok açık zaten 
0 oy
tarafından
Herkesin yaptığı kendine deyip üstünü tabikide ortemezsin. 

Benim eşimde aynısı. Oruç tutuyor cuma namazına gidiyor ama ben istiyorumki vakit namazıda kılsın. Bı kaç kez söyledim  baktım suratı düşuyor beni kırmamak için biside diyemiyor bende söylemiyorum.

Ama bunun için neden kavga edeyim ki. Tatlı dille söylüyorum bence sende sorun cikarma
0 oy
(2,864 puan) tarafından
Ya benim açımdan söyleyeyim eşim Kuran'da okur namazda kılar kuranı benim gibi hızlı değil ama namazını çok şükür geçirmez...eşim namaz kilmasaydi ben yapamazdim tartisirdim hergun 
0 oy
(1,047 puan) tarafından
Yuce rabbim zorlamamis esinin zorlamasi olur mu herkes yerini bilmeli bence 
0 oy
(1,760 puan) tarafından
Hayır herkesin yaptığı kendine değil İslam öyle bir din değil kavga et tartış basit bir şey mi ya oruç tutmasa namaz kılmaya bir nesliniz telef olacak
0 oy
(1,293 puan) tarafından
Ben kızıyorum namazlarını kıl diyorum bazen yorgun oluyor ısrar ediyorum kalkıp kılıyor. Kandillerde sahura kaldırıyorum beraber oruç tutuyoruz. Evde ilahi açıp söylüyoruz
0 oy
tarafından
Herkesin günahı kendine zorlamak günah 
0 oy
(4,098 puan) tarafından
Eşim namz kılar ben kılmıyorm çnkü bilmiyorum bahane değil tabi ki bilmemek 

Ben kurn okuyorum eşm okumanı bilmiyor 

Bi kaç kez gündeme geldi bu knu sen nasl kuran okumayı öğrenmiyosn bnde namz kılmayı öğreniyorum dedim dinde zorlama yoktur içinden ne gelysa onu yaparsın beni yargılama önce kendine bak dedm knu kapandı
0 oy
(5,378 puan) tarafından
Asla eşimle kavga etmezdim eşim namaz  konusunda  çok kızardı bana çok şükür beni namaza teşvik etti ama bana seni zorlamam hep derdi
0 oy
(3,863 puan) tarafından

Hiç demem kıl yada tut herkes dini vecibelerini biliyor Allah iman kuvveti versin 

Sen onun iyiliği için cabaliyon ama zorlma daha çok uzalkasir
0 oy
(7,824 puan) tarafından
Niye evin bereketini kaçırsın ne saçma. Kesinlike kavga sebebi değil. Herkes kendi için ibadet eder. Kimse kimseyi kurtaracak değil öbür dünyada.
0 oy
(7,824 puan) tarafından
Sen çocuklarına istediğin kadar örnek olmaya çalış. Alimden zalim, zalimden alim doğar. 

Eşine sürekli namaz kıl oruç tut dersen bunaltıcı davranmış olursun. Kaç yaşında insan kendi aklı beyni var sonuçta kendi isterse ancak yapar. Biri beni bu şekilde darlasa kırıcı olurum en sonunda. 
0 oy
(181 puan) tarafından
Zorla güzellik olmaz yani kavgayla olacağını sanıyorsan yanılıyorsun. Ben olsam bende isterim eşim namaz kılsın oruç tutsun .kilmasa tutmasa bu durum beni çok üzer hatta benim ahiretimi de olumsuz etkiler . Ve sevmiyorsan huzursuzsam bu durum ciddi manada beni etkiliyorsa ahiretimi de yakamam deyip ayrılmayı bile düşünebilirim. Ama zorla olmaz işte olsa da insanın içinden gelmesi mühim olan. Herkesin bir imtihanı var işte seninki de budur belki. Sabretmen gerek sabrederken peygamberimiz sahabiler nasıl davranmış diye düşünüp o şekilde davranmak gerek 
0 oy
(1,194 puan) tarafından
Sonradan mi birakti namazi ve orucu yoksa evlenmede  de boyle miydi?Bu işler zorlama oldukca daha da iter insani 
0 oy
(9,640 puan) tarafından
Yani yapsın isterim ama zorlayamam günahsa ona kendi bilmiyor mu ? 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 510 göst.
4 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 580 göst.
5 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 618 göst.
0 oy
12 cevap 303 göst.
9 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Burdanbiri12 (69 puan) tarafından soruldu

410,728 soru

12,358,475 cevap

41,267 kullanıcı

Kategoriler

...