0 oy
413 göst.
Diğer kategorisinde (321 puan) tarafından
Kızlar gerçekten normal de nasıl yaşanıliyorsa öyle yaşamak istiyorum. O kadar bıktim ki hayatımdan gerçekten lüks hayat istemiyorum ama azıcık düzen istiyorum ya. Biz oturduğumuz eve 4 yıl önce taşındık ev bizim değil bu arada ama çok büyük 4 odalı 2 balkonlu bir balkonu oda kadar kocaman bir ev. Evde bizim olmayan çok eski eşyalar vardı 4 yıldir o kadar eziyet çekiyorum ki kızlar ev o kadar eski ki mutfak dolabına temizlik için 1 kova su biraktik mutfağı çürümüş tü yerle bir oldu elini nereye atarsan elinde kalıyordu koltukları leş gibi sürekli birşeyler atıp eve milletin başka eskilerin getiriyoruz yenisini almaya gücümüz yetmiyor. Botlar aydır da evin tüm giderleri tamamen tıkalı usk kat sifon çekince bizim banyo afedersiniz pislik doluyor bizde geçici olarak giderleri tıkadık artık söylenmeye başladım eşime hijyen yok banyo leş gibi villeda ile silmekle olmuyor. Şimdi de 1 haftadır evin banyosundan tut koridorlara kadar kazimış boru döşemek için ama evi bı görseniz enkaz gibi hertaraf leş gibi ne çamaşır yıkayabiliyorum giydigimiz ne varsa uluortalıkta ev kazılmıs mezarlık gibi artık dayanacak gücüm kalmadı bu durumu kaldıracak. Eşim çalışıyor o yüzden buraya vakti kalmıyor. Evimde doğru düzgün dolap v.s yok ve. Sürekli bı yerler inşaatta. Gün yüzü görmedim kızlar. Neden benim diğer insanlar gibi hayatım yok kalkıp bugün bulaşık yıkancak çamaşır yemek silme süpürme. Neden birgün sadece bu işlerim var diyemiyorum sürekli inşaat sürekli insaat. Bugün eşimle konuşmadım hiç evi halletmiyor diye 2 cocukla bu rezillik içinde yaşıyoruz artık çocukları bile kaldıramıyorum şu enkaz gibi yiginiin üzerinden çocukları tuvalete götürüp getiriyorum bu durumda evin diğer yerleribile batmış durumda gerçekten ağlayarak yazdım çünkü kıxlar gerçekten yaşadığım şartlar çok kötü ve insanların siz olmasanız kim yaşar bu evde demesi bile ağrima gidiyor artk 

7 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Ekonomik durumunuz cok mu kötü siz çalışmıyorsanız çalışsanız daha iyi sartlarda bir ortamda yaşayabilirsiniz belki. Bu anlattığınız evde ruh ve beden sağlığınız da bozulur. Bence  şartları zorlayıp küçük  de olsa daha iyi bir eve geçmelisiniz. Ya da oturdugunuz eve tadilat yaptirmalisiniz.
(321 puan) tarafından
Hayır canm şükür çok ta kötü değil ama bu evde bedava oturuyoruz . Eşimin işi burda eğer biz burda ev tutarsak tüm gelirimiz kiraya gidecek ve gerçekten sıkıntı yaşıyacaz.  O yüzden eşimin yükü daha da ağırlaştırmamak için ve beraber olmamiz için bu günlerin de geçmesini beklemem lazim ihtiyacım olan tek şey biraz sabır geçecek ama sadece doldum taştim dertleşmek istedim o kadar
-Reklam-
0 oy
(246 puan) tarafından
Sonuna kadar haklısın hayat herkeze adil davranmıyor rabim tez zamanda rahata kavuştursun gönlüne göre versin 
(321 puan) tarafından
Bildiğin gibi değil kuzum yazdığımı okuyunca bukadar mı dedim ama gerçekten çok yoruldum 2 çocuk zaten yoruyor birde hayatımın verdiği zorluklar. Dayanacak gücüm kalmadı artk
(246 puan) tarafından
Seni anlıyorum şükür maddi açıdan zor bi hayatım uok ama manevi zor bi sınavdan geçiyorum tükenmiş hissediyorum kendimi rabim yardımcın olsun
(321 puan) tarafından
Sağol canm benim seninde rabbim gonlune göre versin.
(246 puan) tarafından
Amin senin için dua edeceğim her kadının hakkı güzel bi evde yaşamak rahat etmek sende fazlasıyla hak ediyorsun en kısa sürede rabim dualarına karşılık versin hayırlısıyla
(321 puan) tarafından
Canım benim Allah razı olsun senden. Gerçekten biraz icimi dokeyim dedim iyi geldi çok sağol
0 oy
(27 puan) tarafından
Aynı kiraya daha küçük bir eve çıkamaz mısınız
(321 puan) tarafından
Yok kuzum mümkün değil zaten ev kira değil berbat olduğu için bı yandan tamir ediyor idareli bı şekilde kira ödemeden yaşıyoruz.
(27 puan) tarafından
Peki birkaç odayı kapatıp kullanmazsanız acaba düzen daha mı iyi olur
(27 puan) tarafından
Hem Allah can sağlığı versin kız bugünleri aratmasın sen ve çocukların sağlıklıysa bu çok önemli
(321 puan) tarafından
Şu şekilde mutfak kırım yapılan yerin önunde oturduğumuz yer arkasında koridor da kazıldigi için. Bir böcek görünce çığlık atan ben artık hammam böceklerinin içinde yasıyorum kuzum. Üst komşum dün indi ağladı benim için geldiginizden beri gün yüzü görmediniz dedi  çok ısrar etti duş tuvalet ihtiyacınız olunca bize gelin diye ama insan çekiniyor kuzum her ihtiyacta gitmeye sağolsun ne kadar iyi olsada
(27 puan) tarafından
Şartları değiştirmek mümkün değilse böcek ilacıyla falan düzeltmeye çalışın eğer çalışabilirseniz ev değiştirirsiniz belki tabi çocuklara bakacak biri varsa
0 oy
(679 puan) tarafından
Yazdıklarını okurken gözümde canlandı çok üzüldüm gerçekten hayat erkese eşit davranmiyor ya bazılarinin evlerine bakıyorsun her odası ayrı bir güzel Allah onlara bağışlasın ama bazılarına bakiyorsun evlerine bile girmek istemiyolar senin gibi. Elinden bişey gelmemeside çok üzücü bişey Rabbim bu hayırlı günlerin hürmetine sanada çok güzel ev nasip etsin inşallah dua et 
(321 puan) tarafından
Allah razı olsun senden canm. Sadece icimdekileri dökmek istedim. Gerçekten çok doldum
0 oy
(234 puan) tarafından
Canım Allah yardımcın olsun öncelikle devletten yardım alsana canım basvuru yapıp.
(321 puan) tarafından
Hayır kuzum şükür eşimin işi var daha çok ihtiyacı olan alsın devletten yardımı. Ben sadece çok doldum içimi dökmek istedim eşimin devamlı işi var şükür ama ev tutmaya gücümüz yok tabi bu evde bedava oturduğumuz için idare ediyoruz ama işte bazen doluyor insan. Ev inşaata sokulmasa ben lux peşinde değilim idare ederim her türlü eşim zaten elinden geleni yapmaya çalışıyor bide ona bize iyi hayat yaşatamiyor psikolojisi yüklemek istemiyorum. Ama cidden çok doldum çocuk olunca çekilmiyor bu durum çocuktan olmasa herturlu idare ederdim
0 oy
(3,072 puan) tarafından
Rabbim.feraha cikarsin manevu zorlikta yasiyprim.yeri geliyo.maddi.zorlukta(olupta kisitli harcatan birisi oglumun babasi ailesine.bakar) demem o ki Rabbim ne veriyorsa hayirlisini versin
(321 puan) tarafından
Amin canım herkes başka şekilde sınanıyor herkesin yükü kendine ağır rabbim beterinden korusun inşallah.
(3,072 puan) tarafından
Rabbim herkese koly gecitlerden gecirsin rahmetiyle muamele etsn
(3,072 puan) tarafından
Ayni.yasantinin daha zorunu annem yasadi ev ahsapti kira odemiyoruz diye cikmiyodu kisin sular donar yaza kadar su tasi evi temis tutmaya calis yemek camasir ev sobali yardim edeni yok

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 639 göst.
23 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Minnoşbiranne (1,135 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 939 göst.
6 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Kalbimibiraktim (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 976 göst.
5 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Aytu (42 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 176 göst.
29 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Ruya123 (509 puan) tarafından soruldu

412,731 soru

12,426,642 cevap

45,509 kullanıcı