Giriş
Hatırla
Kayıt
Kadınca Sohbet
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Pazar gününe misafirim var pilav püf noktasi lütfen
0
oy
292
göst.
12 Nisan 2023
Yemek-Tarifler
kategorisinde
Mevah
(
1,622
puan)
tarafından
soruldu
Kaynanamlar.2 görümcem ve eşleri iftara gelecek 4 su bardagindan pilav yapicam püf nokta verir misin geçen yaptım 4 bardakta. Lapa oldu pilav kooperatifin pirincini kullanıyorum
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
16
Cevaplar
0
oy
12 Nisan 2023
ozgekaya
(
51
puan)
tarafından
cevaplandı
öncelikle pilavin suyu kaynar olmali
sonra pirinci yarim saat ilik suda beklet iyice yikadiktan sonra tereyagi ve siviyagini tencereye koy kizarsin sonra şehriye ekle bi avuc kadar ve oda kizarsin
sonra pirinci ekle iyice kavur pirinci ve uzerine 2 damla limon suyu ve 1 tane küp şeker at
sonra birazda tuz ekle altini iyice kıs pilavin suyu ne az ekle ne cok bana kalirsa az ekle ara ara kontrol et kitir kitrsa az daha eklersin
ve karştrma pilavi kapaginida sık sık acip bakma
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
12 Nisan 2023
-anne-
(
13,744
puan)
tarafından
cevaplandı
Önce suda isla canı yarım saat 1 st sonra güzelce yika kavururken de güzel kavur 1 şu bardağı pirince 2 su bardağı su ideal kaynar su ekle en küçük gözde en kısikta kapağı açmadan pisir
12 Nisan 2023
Mevah
(
1,622
puan)
tarafından
yorumlandı
1 su bardağına 2 bardak çok değil mi
12 Nisan 2023
Mevah
(
1,622
puan)
tarafından
yorumlandı
Bide kısık ateşte mayisir pirinç diyorlar.biraz yüksek ateşte pişirin diyorlar ama
12 Nisan 2023
-anne-
(
13,744
puan)
tarafından
yorumlandı
Yüksekte suyu hemen çekiyor canım çiğ kalabilir ben ölçüsüz yapıyorum ama ilk zaman 1 e 2 yapardım ölçüyü öğrenene kadar ilk zamanlar benim de lapa olurdu :)
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Nisan 2023
_GuRbET_
(
14,123
puan)
tarafından
cevaplandı
3 su bardagindan yaparim pirinc guzel olmazsa pismez buna da denk geldim once ilik su da az tuzla bekletirim yarim su bardagi sehriye bir de uc bucuk su bardagi kaynar su dokerim cok az seker ve limon suyu
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Nisan 2023
misafir
tarafından
cevaplandı
Canım suda islat bir saat beklet sona bol suda yıka güzel kavur ve mutlaka demlemeye birak
12 Nisan 2023
Mevah
(
1,622
puan)
tarafından
yorumlandı
Suda bekleyince mayismaz mi pirinç
12 Nisan 2023
misafir
tarafından
yorumlandı
Yok hicbisi olmaz bembeyaz oluyo
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Nisan 2023
Alisim49
(
2,542
puan)
tarafından
cevaplandı
Kime yazdiysam bir teşekkür bile etmedi artık kimseye demiyorum vallahi yaaaa.
1 önceki yorum göster
12 Nisan 2023
Alisim49
(
2,542
puan)
tarafından
yorumlandı
Ki Allah seni güldürdün:)) aynısını yap kesin tutar hatta birkaç gün önceden de dene kendinize yap önce bir pratik olur
12 Nisan 2023
Alisim49
(
2,542
puan)
tarafından
yorumlandı
Kızlar bakın öncelikle ben göz kararı yapıyorum annemden öğrendim kesin tutar. Ne kadar pilav yapacaksanız 1 saat önceden pirinci sıcak suyla ama tam kaynar olmasın ona koyun üzerine biraz tuz ekleyin beklesin nişastası aksın ki tek tek olsun. 1 saat sonra pirinci suyun altında beyazı gidene kadar güzelce yıkayın. Sonra tereyağlı yapmak istiyorsanız aşağıda tereyağı yanıyor demişsin canım tereyağı ilk koyma hic en son pilavın piştikten sonra üzerine koy kapat kapağı kendi erişin içinde servis edeceğin Zaman karıştır bir iki tür öyle tabaklarsin çok iyi oluyor. neyse şehriyeleri kızart sıvıyağ veya zeytinyağı ile önce çok fazla olmasın tereyağı ekleyeceksen. Kizardiktan sonra yıkanmış pirinci ekle üzerine güzelce kavur pirinç böyle tek tek olacak kavurunca yapışacak kimileri bir birine anlarsın zaten birde çok fazla fazla karıştırma kırılmasın ama her yeri de eşit tek tek olsun. Sonra kaynar suyu dokecegiz. Ölçüsünü şöyle ayarlayacaksin ne kadar pirinç yaparsan yap ister 1 bardak ister 10 bardak her zaman bir parmak geçecek üzerini su . Yani elini tencereye yan tut baş parmağın kadar suyu geçecek pilavdan. Sonra tuzunu ayarla kapağını kapat orta göz ocakta en kısık ayarda yavaş yavaş pissin. Suyunu böyle üste görmediğin zaman bir iki tür karıştır usttekiler de alta gitsin ki çiğ kalmasın. Sonra ye tadına bak çok az bir çiğlik varsa elleme o kendi buharinda hallolur ama kıtır ettiyse biraz bile böyle yarım su bardağı daha su ekleyebilirsin hiç bir şey olmaz. Önemli diğer püf nokta da pilavın kesinlikle dinlenmesi gerekiyor. ( Nisastasini iyi yıka- güzel kavur- suyunu dediğim gibi ayarla - ve dinlendir çok güzel bir pilav olacaktır)
Afiyet olsun ☺️♥️
12 Nisan 2023
Alisim49
(
2,542
puan)
tarafından
yorumlandı
Al canım tarif bu önceden burada kızlar için yazmıştım denemislerdi sonradan teşekkür de ettiler çok güzel oldu diye. Tencereden dibi tutamayan bir şey olsun teflon tarzi
12 Nisan 2023
Mevah
(
1,622
puan)
tarafından
yorumlandı
Tamamdır çok teşekkür ederim.denicem mutlaka post olarak da acicam yazicam pazar aksamina :)
12 Nisan 2023
Alisim49
(
2,542
puan)
tarafından
yorumlandı
Tamam canım ama dediğim gibi öncesinde de birgün yap dene tam pratik olsun ☺️
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Nisan 2023
HiraDeniz
(
2,467
puan)
tarafından
cevaplandı
4 bardak pirince 5 buçuk bardak su koyman ideal olur tabi bu pirince göre değişiyor ben koaparatifin pitincini kullanmıyorum misafire binin baldo pitincini alıyorum genelde
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Nisan 2023
misafir
tarafından
cevaplandı
Valla ben göz kararı yapıyorm kuzu . Bimin yeşil olan paketini kullanıyırm . Yapqcağım pirinci 1 saat önce ıslatıyorm sıcak suyla
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Nisan 2023
Esina11
(
828
puan)
tarafından
cevaplandı
4 bardak pirince 8 su bardagi su kullan şehriyeli yapacaksan 8.5 kullan orta ateşte olsun kapağını hiç açma suyu kaynamış olmalı kesinlikle pişerken ben böyle yapıyorum tane tane oluyor
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Nisan 2023
Minikmeleklerim
(
7,791
puan)
tarafından
cevaplandı
1 bardağa 1,5 bardak koyarım ben 4 e 6 eder ılık suya ıslarım sonra yüksek ateşte pişiririm eskiden kısık ateşte yapardım lapa değilde yapışık olrdu böyle tane tane oluyor azıcıkta limon sık
12 Nisan 2023
Minikmeleklerim
(
7,791
puan)
tarafından
yorumlandı
Bak sn beni dinle istersen bugün denemelik bir bardak pişir snra gel bana teşekkür et :D
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Nisan 2023
misafir
tarafından
cevaplandı
İyi kavurman lazım. Eğer şehriye kullanıcaksan 1 bardağa 2 bardak su eğer sade yapacaksan 1 bardağa 1,5 bardak su koy canım
12 Nisan 2023
misafir
tarafından
yorumlandı
Tereyağlı yapıcaksan şehriyeyi normal yağda kavur pirinçleri ekledikten sonra tereyağ at içine. Tereyağ ile şehriyeyi kavurduğunda pilavın rengi bozuluyor
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Nisan 2023
Can__can58
(
5,404
puan)
tarafından
cevaplandı
Pirincini ısla, Şehriye ile güzelce kavur 8 tam bardak sıcak su ekle, bir iki damla limon suyu ekle ve büyük bir tencerede yaparsan pirincin harika olur. Tuzunu at kaynayinca altını kıs pişsin. Son dakika yapma biraz dinlensin
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Nisan 2023
Happymommy
(
1,995
puan)
tarafından
cevaplandı
Herhalde kimse benim gibi yapmıyor ama pilavım çok güzel oluyor benim. Azcık yağ tencereye al göz kararı şehriye koy kavur hafif rengi dönünce pirincini yıka süz üzerine at tatlı kaşığıyla da biraz tuz at sonradan tadına bakarsın az at fazla atma. Üzerine de eğer koyacaksan bulyonu yok pirinçler şeffaf olana kadar kırmadan hafif karıştırarak kavur. Sonra üstüne 1e 2 olacak şekilde musluk suyu koy altını sonuna kadar aç. Tuzunu ayarla. Kaynamaya başlayınca bir kez karıştır altını en kısığa getir kapağını kat suyu bitene kadar hiç açma. Suyu bitince altını kapat üstüne iki kat kağıt havlu koy kapağı kapat ilk sıcağı çıkınca servis et tane tane oluyor
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Nisan 2023
misafir
tarafından
cevaplandı
4 su bardağına 8 bardak su koyman gerekiyor iyice kavur sonra suyu ekle
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Nisan 2023
At Work
(
5,371
puan)
tarafından
cevaplandı
Ben pirinçimi sıcak suda bekletiririm sonra yağda şehriye kavurunca pirinçi döküp biraz daha kavurum üzerine kaynamış su dökerim üzerine geçecek kadar sonra kısık ateşte pişiririm kıtır kıtır olmussada üzerine peçete serip demlemeye birakirim
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Nisan 2023
misafir
tarafından
cevaplandı
Kooperatif pirinci cok guzel ben demlerim hep 2 litre siyu kaynatirim pirinci onceden yikarim kaynatirim suzerim yag eklerim demleneye bırakırım şimdiye kadar hic lapa pilav olmadi demleyerek daha güzel
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
12 Nisan 2023
ASENA40
(
20,615
puan)
tarafından
cevaplandı
Pirinci kavur suyunu koymadan yağınıda az koy sonnra suyu kaynayınca tereyağ koyarsın bide dinlwnsirirken havlu kağıt yada gazete ört
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
0
oy
6
cevap
173
göst.
Davul fırında kek yapan var mı püf noktasi?
24 Şubat 2024
Diğer
kategorisinde
Sumeyyeali
(
1,349
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
8
cevap
172
göst.
Kına püf noktasi var ki kızlar sizde
9 Mayıs 2022
Diğer
kategorisinde
Emine S
(
17,374
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
8
cevap
325
göst.
Pilav yapmanin püf noktaları...???
30 Ocak 2023
Yemek-Tarifler
kategorisinde
Birhilall
(
1,485
puan)
tarafından
soruldu
tavsiye-fikir
püf
noktası
yemek-tarif
0
oy
12
cevap
345
göst.
Tel tel pilav tarifi şöyle güzel püf noktaları
12 Nisan 2022
Yemek-Tarifler
kategorisinde
Misafir67
(
415
puan)
tarafından
soruldu
tavsiye-fikir
sohbet♥️muhabbet
410,550
soru
12,350,761
cevap
40,467
kullanıcı
Kategoriler
Tüm kategoriler
Aile & Aşk
(82,659)
Alışveriş-Hediye
(22,254)
Astroloji & Burçlar
(10)
Cinsel Yaşam
(66)
Çocuk & Ebeveyn
(254)
Diziler & Filmler
(15)
Ev & Yaşam
(127)
Güzellik-Bakım
(5,469)
İnternet & Teknoloji
(30)
Kültür-Sanat
(2,308)
Moda
(2,201)
Özel Günler & Hijyen
(24)
Para & Ekonomi
(26)
Sağlık-Diyet-Spor
(51,374)
Tatil-Seyehat
(1,426)
Yemek-Tarifler
(14,004)
Diğer
(228,708)
Ürün İncelemeleri
(9)
Muhabbet & Sohbet (App)
(19)
Regl Dönemi (app)
(1)
...