0 oy
274 göst.
Diğer kategorisinde (22 puan) tarafından
Kızlar ilk hamileligimde de çok kilo almıştım toplam 24 kilo almıştım ama doğumdan sonra ki 1 hafta içinde 22 kilo direk gitmişti şimdi ikinciye hamileyim 25 haftalık oldum ve 13 kiloya yakın almışım ama şöyle bir durum var bı sure kilo almıyorum bı bakıyorum 3 kilo 2 kilo birden alıyorum bayram da köyde kalmıştık 3 kilo birden almışım yani inanılmaz sasiiyorum ve canımı sıkıyor artık bu gidişle 100 u bile görürüm gibi geliyor . Acaba iyi bir yürüyüş ve gebelik egzersizleri ile kilomu sabitleyebilir miyim ya da ödem turuyorsam onu atıp kilomu eksoltebilirmiyim benim gibi yaşayan var mı ??

8 Cevaplar

0 oy
(1,276 puan) tarafından
Ben  en çok ilk aylarda aldım toplam 24 kilo hem sağlıklı beslenip nasıl aldım bilmiyorum ama sağlıklı beslenip bol su ve bol emzirme ile de kısa zamanda geri verdim. Hatta fazlasını..

Bebeğin sağlıkla dünyaya gelsin, kilo verilir merak etme şekerim. :) sağlıklı şeyler ye strese de girme. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. :)
(22 puan) tarafından
Kilo veriliyor ama işte bu hamileligimde şuan 87 i gördüm ve daha önümde 15 hafta var ve hızlı kilo alma dönemine giriyorum . Hareketlerim şimdiden kısımlaya başladı kendim de çok rahatsız hissediyorum ve emzirme dönemi de iştahım avik oluyor çok zor iki çocuk flaan :)
(22 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun canım :)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canım sağlıklı beslen. Protein ağırlıklı beslen. Almazsın emin ol.
(22 puan) tarafından
Yani o şekilde beslenmeye baslayacagim iştahım ne kadar açık olsa da egzersizle de umarım artık kilo alimim yavaşlar hatta kilo verebilirim
tarafından
Ben bu şekilde beslenerek tüm gebeliğim de sadece 7 kilo aldım. Şekeri kes. Basit karbonhidratları sağlıklı karbonhidratlar ile değiştir ve mutlaka protein ağırlıklı beslen. Bu arada bebek de 4 kilo doğdu
(22 puan) tarafından
Bundan sonra baya dikkat edeceğim bakalım kilo alimim nasıl olacak
0 oy
(13,583 puan) tarafından
İki gebelikte de 20 kilo aldım ilk doğum sonrası kırkım çıktıktan sonra 20 kilo gitti ikinci doğum sonrası 20 günde 20 kilo gitti canim 
(22 puan) tarafından
İşte benim ilk gebelikte 12 kilo gitti ama kalam 12 kilo 1 sene de anca gitti çünkü iştahım açıktı oğlum çok mızmız ve ağlayan bir bebekti. Oyuzden hep sağlıksız şeyler yemek zorunda kalmıştım
0 oy
(1,737 puan) tarafından
İlk bebegimfe 64 le gebe kalıp 110 la doğuma giden ben  ... Üzgünüm..   kabus gibiydi :( 
(22 puan) tarafından
Gebelik şekerimi vardı ki baya almışsınız çok normal bir durum değil heralde
(1,737 puan) tarafından
Şuan bakıyor olduğum kaynanam sağolsun. Kabus gibiydi. Kavgalar çok oldu hamileyken depresyondayım resmen kendi pisirdigimi yiyemiyordum. Yiyince çıkarıyordum hep aç kalıyordum o zaman birlik oturuyorduk. Bende mecbur meyveye dadandim. Avurcubhra dadandim . Ne eşim umursadi o dönem ne ben yokuş aşağı gitti 9 ayima kadar kustum. Kusma hiç bitmedi. Bı yumurta yesem çıkıyordu yaptığım hamur işi bile olsa kusuyordum. Öyle öyle şiştim
(22 puan) tarafından
Senin ki tamamen farklı bir şeymiş canım hem doğuma kadar kusup hemde o kadar kilo almak .umarım verebilmissindir aldığın bütün kiloları
(1,737 puan) tarafından
Veremedim doğuma 10 gün kala kardeşim intihar etmişti doğuma cenazeden sonra girdim 2 yıl ağır depresyon 112 kiloyu gördüm doğumdan sonra. .  benimki bambaşka bir  boyut 2 yıl sonrası 79 kiloya düştüm. 2. bebeğimi aldım kucağıma şuan 2 yasnda ben 95 kiloyum  kolay veremiyorum.
(1,737 puan) tarafından
Kendim pişirip kokuyu aldıysam yesemde kusuyordum.  Aç kalamazdim meyve abur cubur yiyordum. Pişiren yoktu
0 oy
(3,401 puan) tarafından

Bacaklarina ayaklarina parmağinla bastir eğer içine batiyorsa ödemdir. Çünkü birden 3 kilo almak ondandir veya çok hamurişi yediysen ben 23 haftalardayken tam 4 kg almıştım 10 günde annem sagolsun :) 

(22 puan) tarafından
Biraz ödem var gibi yani bayramda da çok hamur işi yemedim baklavada öyle yemedim sadece sarma biraz yedim o da 3 kiloluk edermi bilmiyorum :)
(3,401 puan) tarafından
Etmez o zaman ödem
0 oy
(1,085 puan) tarafından
60 la hamile kaldimToplam 16 almistim son haftalarda seker cikinca seker diyeti yaptim 76 dan 71 e falan dustum doguma 71 le girdim su an kizim 15 aylik ben evlenmeden onceki kiloma geri dondum 59 um simdilik 
(1,085 puan) tarafından
Evet canim mecbur dustum seker cikti seker diyeti yapinca ister istemez verdim
(22 puan) tarafından
Ya neler yaptınız acaba bende biraz dikkat edeyimde kilo veremesem de sabitliyim kilomu
(1,085 puan) tarafından
Canim diyetisyene gonderdi doktorum diyetisyen liste verdi ama onu paylasmam dogru olmaz inan cok zordu cocugum icin olmasa asla katlanmazdim. Resmen ac gezdim ama ona yarayan seyler yedim elbette. Cogu sey yasakti cok zordu
(1,085 puan) tarafından
Sana tavsiyem ekmegi pilavi tatliyi cikar hayatindan her ogun yogurdu eksik etme sofrandan. Protein agirlikli beslen mesela bi ogun tavuk yiyosan yogurt yemene gerek yok ama. Her ogunde protein mutlaka bulunsun. Ben mesela oglen et tavuk balik yiyemem dedigim jcin benden onlari cikarip yogurt corba ayran kefir bu tarz seyler eklemisti listeme. Yesil mercimek tuket bulgur tuket. Kefir ic bunlar bebek icin de faydali
(22 puan) tarafından
Bugün başladım zaten ekmeği çıkarttım artık sadece haftasonlari ödül gibi yapacağım pilav makarna gibi karbonhidrat da artık uzun bir süre tuketmeyecegim umarım biraz yürüyüş ile de en azından kilo alımını uzun bir süre durdurabilirim
0 oy
(51,451 puan) tarafından
benimde oyle birden artiyodu ödem o 
(22 puan) tarafından
Sıkıntı doğum olana kadar ödem gitmiyor DHA ada artarak devam ediyor
(51,451 puan) tarafından
aynen bende 25 kilo almıştım
0 oy
(163 puan) tarafından
Kilo almada dengesizlik bende de oldu. Bi ay hiç almıyorum bi ay 3-4 kg birden alıyorum, yeme içmem hareketim aynı halbuki. 36+3 oldum 16-17 kg aldım şimdiye kadar, 10 kg.dan fazla almak istemiyodum ama planladığın gibi girmiyo maalesef. İyi tarafından bak çabuk vermişsin yine hemen verirsin inşallah bana da  umut oldu valla :)
(22 puan) tarafından
Yani bende de şöyle oluyor baya uzun süre hergun tartiliyorum tartıda değişiklik olmuyor 2-3 gün içinde bı bakıyorum 2-3 kilo almışım o kadar şaşırıyorum ki alışmak zor oluyor :D oğlum da da böyleydi şimdi kızımda da böyle bu hamilelikte kilo almayacagim dedim ama malesef benim yapım böyle demekki umarım oğlum da verdiğim gibi bunda da çabuk gider kilolar :)

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 482 göst.
2 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ZeynApp (727 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 150 göst.
24 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Asu78 (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 409 göst.
17 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,979 soru

12,292,152 cevap

38,240 kullanıcı

Kategoriler

...