9 yıldır gurbetteyim yılda 1-2 kere gidiyorum çocuklar küçük evim daha rahat. Neyse yazın her gittiğimizde geri dönüşte bizimle birlikte gelmek istiyorlar 4 sefer birlikte döndük zaten geldiler kaldılar. Yıl içinde gelsinler zaten oğlunun evi ama dönerken para vermeyelim diye gelmek istiyorlar 8 saatlik yol çocuklar o kadar zor oluyo ki arabada yatmak istiyorlar yer yok zaten oranın yorgunluğu oluyo eve dönünce yerleşmek var her sabah düzenli kahvaltı öğle yemekleri var bide olacak mecbur. Hatta bi yıl kendileri gelmeyecek görümcem ve çocularını götürün hazır araba gidiyo diyo kayınbabam. Kaç yıldır gurbetteyiz atlasınlar uçağa gelsinler kayınbabam böyle her şeye çok karışan biri 66 yaşında ama maşallah herşeye karışır. Geçen sene eşim dönecekti ben biraz annemde kalacaktım eşime demişki bende seninle geleyim demiş. Ama ben ve torunları orda kalacaz hani torun özlemiştiniz hem evde ben olmayacam ne yapacan evde tek başına akşama kadar kaynanam da hiç bir şey demiyor bide bana hiç söyleyen de yok kendi kendine hazırlanmışlar son dk öğreniyorum ben. Koca bir yıl gelmiyorlar ama araba dönerken illa teklif bekliyorlar yada kendileri diyolar. Belki ben kardeşimi annemi götürcem veya evin durumu uygun değil o kadar masraf yapıp gidiyoz eşim yıllık izin alıyo orda harcıyor eve gelince biraz sıkıyoz dişimizi ama yok. Bu gittiğimizde de yine öyle olacak napıcam bilmiyorum gitmek istemiyorum valla kendi ailemde orda bide özlüyorum onları da. Şimdi abartıyorsun eşinin ailesi diyen olacak ama inanın yıldı bir gidince de maddi olarak ve kendimiz de çok yoruluyoruz eve dönünce misafir zor oluyo yıl içinde para verip gelmiyorlar işte. Geçen eşime diyo çocuları ve beni i1 ay önce gönder kalacam kesin dönerken yine birlikte döneriz diye düşünüp böyle söylüyorlar, eskiden saf saftirik bir şeye cevap veremiyordum eşime dedim ki onu ben biliyim çocuklarla o yolu çekecek benim sana değil bana söylesinler diye haklısın dedi. Eşim ne derse o olacak sanıyorlar sanırım