0 oy
666 göst.
Aile kategorisinde (947 puan) tarafından

Az önce şehir içinde otobüste gelirken tam karşımdaki kotukta iki tane 60 yaşlarında teyze birinin kızı doğum yapacakmış . Sezeryan istiyormus kadın arkadaşına anlatıyor bende ister istemez kulak misafiri oldum .yanındaki teyze işte bu sezeryan da moda oldu önceden normaldi hemde sezeryanla olan çocuklarn beyninde hasar oluyormuş durgunluk oluyormuş her şeyden geri kaliyorlarmis bende hiç muhhabbete dahil.olmadim . Diğer Teyzenin daha 3 ttorunu varmış 2 si sezeryan olmuş o hemen savundu ama teyze ikna olmuyor sanki dogurcak olan o. Sezeryan kafa da durgunluk yapıyor diye tutturdu ayy kendimi zor tuttum ya bu nasıl cahillik biri şu insanlara sezeryanin da bı doğum şekli olduğunu anlatabilir mi ?? Önemli olan bebek ve annenin sağlığı olduğunu hiç bı şeyin eskisi gibi olmadığını anlatabilir mi ???sinir oldum kendi kendime :angry:

11 Cevaplar

0 oy
(582 puan) tarafından
Çok bilmişin biri yine gövde gösterisi yapıyor desene. Doğum yaparsın sezaryen ya da normal laf ederler. Emzirirsin ya da mama verirsin senden daha iyi bilirler sütüm az dersin olsun emzir gelir derler ya afedersiniz ama mal diyorum ben bunlara mal yani Allah ım yarabbim deli çıkıcam
(947 puan) tarafından
Sorma ya beyninde hasar olur normal yapsın diyor tutturdu da tutturdu .ben sinir oldum oturduğum yerden
(582 puan) tarafından
Beyin de hasar olur demesinin sebebi sanırım sezaryen de bebeğin kafasını bazen Bi aletle çekiyorlar ama olacağı varsa olur yani Allah ın işi gerçekten zarar veren bir şey olsa doktorlar zaten kullanır mı bunu. Ayrıca normal doğum yaptığın zaman da Bi sürü sıkıntı yaşanabilir ki benim doğum zor oldu mesela bebeğimi vakumla çektiler böyle seyleri düşünmektense akışına bırakmak lazım  Allah hayırlısını versin diyelim canım
(701 puan) tarafından
Ecrinin annesi harika dedin valla .. insanlar çok bilmisler herşeyi annenin iç güdüleri bilir bebeğin aç olup tok olduğunu nasıl doğacağını anne hisseder Rabbim annelere özel his vermiş sadece o evladinin hakkında hisleri böyledir
(947 puan) tarafından
Sanki biz keyif için istiyoruz sezeryan bende şu an 28+3 haftalık hamileyim hakkımda hayırlısı neyse o olur ille de o doğum demem yani kadın sanki kendi dogurcak
(701 puan) tarafından
Benim normal dogumdu son dakka bebek hazneye yerlesmeyince sezeryan oldum yoksa bebeğim d ebende zorlancaktik Allah'tan onsezeryan var yoksa normal yolla yapsam olcektik
(947 puan) tarafından
Ama insanlar bunu kolaylık anlıyor işte geri kafalılar eskiden çok insan ölüyormus anne bebek ölümü çok oluyormuş
(701 puan) tarafından
Aynen ya sezeryan olmasa nolcak onca kadın. Bide doğum sancısı çekmek inan sezeryan sonrasından daha kolay bunu anladım . İnsanlar korkabilur normal doğum dan yargılamak başkalarına mı düştü demi ister karnından doğurur ister orasindan can onun canı tövbe yarabbim ya
(947 puan) tarafından
Ben mesela sezeryan olmuşum haftam geçmiş pisliğimi yutmsuum annem sezeryan olmuş bende . Olmasam ölcek misim Allah göstermesin
-Reklam-
0 oy
tarafından
Çok bilmiş cahil insanlar cnm herkezin kendi tercihi belkide mecbur yani saçma sapan konuşuyorlar 
(947 puan) tarafından
Aynen canım eskiden sezeryan mi varmış zor tuttum kendimi ya
0 oy
tarafından

Eskilerin kafasi öyle canım onlar sanıyor ki biz normalden korktuğumuz için sezeryan tercihi yapıyoruz bende doğumumu normal yaptım ALLAH izin verirse tabi buda normal olsun istiyorm ama şartlar neyi gösterir bilemeyiz hakkımızda hayırlısı olsun RABBİM kimsenin emeğini boşa çıkarmasın inş 

Eski insanlarımızda sezeryan yoktu çünkü imkan sikitliydi ama şimdi herşey çok gelişti ve onlarda bunu kabul etmiyor :D

Boşver istediklerini düşünsünler yeter ki ALLAH ❤

sağlıkla kucagimiza almamızı nasip eder❤☺❤

(947 puan) tarafından
Amin canım insaAllah ❤️ simdi doğurma imkanları olsa eminim ki onlar bizden çok ister sezeryan doğurmayi :D
0 oy
(650 puan) tarafından
Otistik olan çocukların %90 ı normal doğum anında üreyen bir hormonun eksikliğinden kaynaklanıyor. Onu duymuş herhalde ondan bahsediyor... Halbuki otistik kimseler çok aşırı zekidirler, zekasını yeterince kullanamayınca sorun yaşıyorlar..... Kendince bir şeyler üretmiş... 
(947 puan) tarafından
Anlamadım canım hangi uygulama da
(650 puan) tarafından
Dünya kadar gülme emojisi koydum, hiçbiri görünmüyor
(947 puan) tarafından
Bilmiyorum ki canım bende de oluyor arada bir .
(947 puan) tarafından
Bak şu an bı önce ki yoruma da koydum gözükmedi
(650 puan) tarafından
☺️ :) :);););););)
0 oy
(1,303 puan) tarafından
Ahh canım ahh malesef var öyle insanlar eltim gecen bi muhabbet arasinda bu sene herkes gec dogum yaptı hatta sen yapamadin bile sezaryen oldun dedi sezaryen olmak dogum yapmak olmuyo yani :) 
(947 puan) tarafından
Ahh bu insanlar :/ ddemek ki sıkıntı varmış geç olmuş
0 oy
(6,292 puan) tarafından

ilk soru normal mi sezeryan mi ama sağlıklı mi doğdu dien olmaz benim çatı darlığı wardi zor olur ama deneriz dediler hic o riske girmedim ya basarken kolu bacağı çıksa oksijensiz kalsa neler duyuyoruz önemli olan benden nasıl çıktığı deil sağ salim çıktığı kendi isteğimle sezeryan oldum çok şükür herşey yolunda deli oluyorum bu insanlara benim cewremdekilerde sezeryan oldun die sutun olmadi dediler ya yırttım kendimi insin die inmedi ben istermiyim bebeğim mamayla büyüsün ama ne yapiyim geldi kadar emziriyorum mama da veriyorum kime ne ben ona istediğim gibi bakıyorum biktik artık cahil insanlardan:angry:

(6,292 puan) tarafından
kuzumm nasıl rahat ediyorsan içine nasıl sınıyorsa öyle yap spinal sezeryan oldum doğum anımı hic unutamıyorum doktorumla sohbet ede ede doğum yaptım sadece ayagi kalkarken ilk gun çok zordu 4. gün yere oturdum 1 haftaliktim ev süpürüyordum:)
(947 puan) tarafından
Ayy ne güzel :) anne olmak her ne olursa olsun kutsaldır bazı cahiller bunu anlamasa da
(6,292 puan) tarafından
kesinlikle darısı tüm bekleyenlere :)
(947 puan) tarafından
Amin darısı başımıza :)
(6,292 puan) tarafından
aminnnnn:))))
0 oy
tarafından
Can sıkmaya değmez yaşlılık diyip gececez
(947 puan) tarafından
Ben oturduğum yerde sinir oldum
0 oy
tarafından
Keşke eskiden de tıp vukadar gelisseydi de okadar anne bebek ölümleri olmasaydı:(( insanlar böyle ben de anlamıyorum cnm . Özellikle yaşlı insanlar böyle zaten. 

Ben ilk kızımda eşimin kirvesinin hanımı vardı o da hamileydi aramızda iki ay vardı ben dogurdum bana dedi niye sezeryan oldun falan dedim mecbur kaldım yok dedi benim oğlum normaldi buda normal olacak.. dedim canım saglijla dogurda nasıl olursa olsun.. yok dedi normal yaoacam... Noldu beni ardı doğuma yakın çocuk kakasını yutmuş hemen sezeryan alınmış.... Bak kuzum dedim büyük konismicaksin hicbizaman... 

Ve bu insan ikinci kizimdada düşün yani ilki olmuş dah üç yıl, diyo normal yapamıyorsun artık saçmalama dedim ne normali sen de üçüncü olsa normal olabileceğini zannediyorsun??
(947 puan) tarafından
İnsanlar ... Önemli olan anne ve bebeğin sağlığı bende 28+2 haftalık hamileyim astım hastasıyım eğer ki doktorum derse normal yapamazsın zorlamam
tarafından
Yok canım zorlama en iyisi doktor bilir zaten önemli olan seninde bebeğinde sağlıklı bı şekilde anlatması
(947 puan) tarafından
Aynen canim öyle
0 oy
(2,561 puan) tarafından
Onceden kac anne bebek doğumda oluyodu smdi kac tane oluyo diye sorsaydin
(2,561 puan) tarafından
Kaynanamda bana yarim oldun deyip duruyo 1 senedir susuyorum hala vazgecmedi bi gün kalbini kircam o olcak
(947 puan) tarafından
Yarım olmakla ne alakasi var ya ne kadar iğrenç ve saçma bı düşünce
(2,561 puan) tarafından
Ameliyat oluyosun ya yarim oluyomusuz
(947 puan) tarafından
Saçmalık . Allah hakkımızda hayırlısını versin ben astım hastasıyım eğer ki doktorum derse sezeryan yapicam asla karşı koymam önemli olan bebeğim ve ben
(2,561 puan) tarafından
Tabi canm hangisi sizin icin dha iyiyse doktor soyler zaten
0 oy
(12,554 puan) tarafından

Anam sezeryan ile doğurmuş bizi üçümüzün de kafalar zehir :D ne durgunluğu ya Allah akıl versin teyzeye

(947 puan) tarafından
Bizde üç kardes ikimz sezeryan çok şükür aklım başımda :D
0 oy
(877 puan) tarafından

Ben 20 haftalık hamileyim kendi rızamla sezaryen olcam ben normal doğamam valla kendimi biliyorum yani çevreye karşı savunma hazırladım bebek tersmiş mecbur sezaryen oldum diye :) yoksa oo bile isteye olduğumu duysalar topa kouar tüfekle atarlar beni özellikle eş ailesi :D şimdiden bile sürekli normal doğum yap diyolar bnde evet öyle yapcam diyorum :P

(877 puan) tarafından
Valla ikisninde zorluk derecesini bilmiyorum ama normal bana daha korkunç geliyo :D
(947 puan) tarafından
Malesef bana da bide insanlar böyle bı anlatıyorlar ki korkuma korku sarıyor  :D
(877 puan) tarafından
İkisinide çok kötü anlatıyolar yaşayp görcez artk :)
(947 puan) tarafından
Aynen Allah'ım hakkımızda hayırlısı neyse onu versin :)
(877 puan) tarafından
Amin inşallah canım

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 516 göst.
10 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde eda1404 (212 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 391 göst.
+1 oy
15 cevap 437 göst.
7 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Melek anne (317 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 266 göst.

403,429 soru

12,085,509 cevap

36,373 kullanıcı

...