0 oy
607 göst.
Diğer kategorisinde (300 puan) tarafından
Bu haftada dogum yapanlar doğumunuz nasıl oldu? Normal dogum mu sezaryen mi? 

Yarın 23 haftalık oluyor. Ben bebegin suyu olmadigi icin dogsun yasarsa kuveze alınsın istiyorum ama 24 haftanin altının yasamla bagdasmadigini söylüyorlar. 3 cm rahim ağzı açıklığı ile yattim serklaj yapıldı suyum geldi enfeksiyon gelişmeye basliyor diye korkup serklajı aldırdık 2 saat ile 2 gün arasinda dogar dediler çarşamba gününe 2 hafta olacak doğmadı. Açıklık tamamen kapanmış 24 u bekleyip dogum yapmak istesem sezaryenle mi dogurturlar acaba yoksa suni sancı verseler normal doğabilir mi? 

7 Cevaplar

0 oy
(3,854 puan) tarafından
Kuzum acilman durmus kapanmissa nede dogurmak istiyorsun .bak Rabbim yardim ediyor bebek yasamasi icin. Suyunu artiricak seyler ye ve asla kalkma yatakdan .ne zamana kadar giderse goturmeye calis .gecmis olsun
tarafından
Psikolojik olarak öyle düşünüyor cnm bende hamileyl baya sıkıntılar yaşadım asla bir çözüm yolu bulamadılar her günüm ağlamakla açlıkla geçiyordu artık alınsa küveze girmesine razı olucak duruma gelmiştim
(300 puan) tarafından
Çünkü bebek susuz hic suyu yok. Susuz oldugundan sakat kalma olasılığı çok yüksek. Cigerleri gelismeyecek solunum sıkıntısı olacak kol ve bacaklarini kullanamayacak yuruyemeyecek konusamayacak kör sağır olacak gibi bircok yönden olumsuz etkiliyormus bu durum. Ayrıca ne kadar suyu uretecek seyler tuketirsem o kadar cok suyum geliyor su uretmede sorun yok biriktirmede sorun var çünkü kesem delik. Bu da benim ve bebegin enfeksiyon riskini artıyor. Allah korusun enfeksiyon oluşursa rahmimi almalari gerekebilirmis ve hatta benim hayatim da riske girebilirmis. Ben de karnımda daha fazla susuz kalacağına henüz biraz daha iyiyken alınsın kuvez koşullarında yasasın istiyorum.
(300 puan) tarafından
Baska bebegim de yok. Ilkim düşük oldu. Allah korusun rahmime zarar gelirse anne olma şansımı tamamen kaybetmekten korkuyorum.
-Reklam-
0 oy
(1,293 puan) tarafından
İnstagramda 25 haftalık doğan bir beniş var şuan büyüdü 16 aylık oldu prematüreannesi Instagram adı takip edebilirsiniz
(300 puan) tarafından
Onun suyu patlar patlamaz alınmıştır canım. Benim bebegim 17 gündür susuz. :(
(1,293 puan) tarafından
Valla benim bebeğimde susuzdu 32 de doğdu canım birden patlama diye bişey yok hiç susuz diye birseyse yok su sürekli yenileniyor 2 hafta yattım susuz dediler sınır iın altında dediler bebek enfeksiyon kaptı küvezde kaldı
(300 puan) tarafından
Senin suyun maksimum seviyedeyken sızıntı gibi gelmistir belki. Benim serklaj yapabilmek için vajinama tasan kesemi iceri itmeleri gerekti onun icin de 250 300 cc ye yakın suyu ameliyatta çektiler. Bana 45 kalmıştı. O da önce 40 a düştü 10 dk sonrasında 0 a indi. 10 saat sonra 20 ye çıkmıştı sonrasında hep 0. Yok yani birikmiyor. Su üretiliyor ama birikmiyor. Oluşmasıyla gelmesi bir oluyor. 2 günde 1 ultrasona giriyorum Cuma günü ayrıntılı ultrasona girdim ne kadar umutla beklesem de su yok maalesef.
(1,293 puan) tarafından
Yok canım bir anda 1 litre geliyordu sürekli oluyordu
(1,293 puan) tarafından
Sürekli sürekli ultrason çekiyorlardı süreklide suyum geliyordu ayakta yatarken farketmiyor ve sürekli
Kötü açıklamalar yapıyorlardı  ama karnımda ne kadar kalırsa o kadar iyi olduğunu söyleyip bebek kendi kendine doğana kadar almadılar
(300 puan) tarafından
Kaçıncı haftada geldi suyun?
(1,293 puan) tarafından
29 gibi başladı 32 ye kadar dayananildik
(300 puan) tarafından
3 hafta durabilmişsiniz işte canım. Persembe geceye benim de 3 hafta doluyor. Karnımda ölürse :(
(1,293 puan) tarafından
Ölmez annesi Allah’ın izniyle nst ile takip yapılıyordur zaten onlar çok güçlüler inşallah ikinizde sağ Salim kurtulacaksınız ben 3 hafta durdum ama 38. Haftalara kadar bekleyenler vardı
(300 puan) tarafından
Susuz mu beklediler o kadar? Suyumun geldigi gün doktor 4 hafta kadar susuz yaşayabilir demişti.
(300 puan) tarafından
Az önce yine suyum geldi bayağı ic çamaşırımdan pedimden pijamamdan taştı. Pedimin üzerine havlu kagidi da koymuştum. Ipıslaktı ve üstünde minik sarı boncuk gibi bir sey de gelmişti. Bebegim kakasını mı yiyor acaba neyin nesiydi nasıl anlayacağım?
(1,293 puan) tarafından
Su kendini yeniliyor o şekilde duruyor uzun süre.Kuzum doktorlara bilgi verseydin bununla alakalı ama sanmıyorum kaka yediğini
(300 puan) tarafından
Benimki durmuyor canim eminim. Surekli geliyor çünkü.
0 oy
(1,839 puan) tarafından
Aaa saçmalama niye doğum yapmak istiyorsun en az 34 haftalık olsun bir zaten açılma durmuş bebeğini riske atma sakın
(300 puan) tarafından
Suyum geleli 17 gün oldu. Susuz oldugundan sakat kalma olasılığı çok yüksek. Cigerleri gelismeyecek solunum sıkıntısı olacak kol ve bacaklarini kullanamayacak yuruyemeyecek konusamayacak kör sağır olacak gibi bircok yönden olumsuz etkiliyormus bu durum. Ayrıca ne kadar suyu uretecek seyler tuketirsem o kadar cok suyum geliyor su uretmede sorun yok biriktirmede sorun var çünkü kesem delik. Bu da benim ve bebegin enfeksiyon riskini artıyor. Allah korusun enfeksiyon oluşursa rahmimi almalari gerekebilirmis ve hatta benim hayatim da riske girebilirmis. Ben de karnımda daha fazla susuz kalacağına henüz biraz daha iyiyken alınsın kuvez koşullarında yasasın istiyorum.
Baska bebegim de yok. Ilkim düşük oldu. Allah korusun rahmime zarar gelirse anne olma şansımı tamamen kaybetmekten korkuyorum.
(1,293 puan) tarafından
Bu saydıkların prösedür muhtemelen eline bu kağıtlar verdiler onda yazsan şeyler doğarsa yada ölürse sorumluluk annenin kendisinde düye imza attırırlar ne olacağını Allah bilir doktorlar sana en kötüsünü söyleyecek onlara inanma banada ağzı burnu kafasın ***** olabilir vs vs dediler öyle birsey olmadı
(300 puan) tarafından
Bilmiyorum canım çok zor bir durumdayım korkuyorum. 26 hazirandan beri hastanede yatıyorum. Ne gunler geçiyor ne de gecen gunler umut veriyor. Öyle saplanıp kaldım ki ne ileri gidebiliyorum ne geri. Prosedür de olsa bunların yaşanma ihtimali var sonucta. Gecen gece lavaboya kalktim karnimin icleri yaralanmış gibi acıyor inleyerek gittim geldim susuzluktan kemikleri rahmime zarar veriyorsa diye korkuyorum.
(1,293 puan) tarafından
Sen yine bol suyunu iç canı veren Allah canım yaşatacak olan doktorlar hiçbir umut görmese seni bekletmezler orda onların amacı bebeği anne karnında biraz daha gelişsin diye bekletmek o esnada sanada gerekeni yapıyorlardır tedavi olarak öyle bişey olsa sana söylerler
(300 puan) tarafından
10 gün antibiyotik verildi sonra bırakıldı. Şu anda sadece uzun süre hastanede yattığım icin kan sulandırıcı vuruyorlar. Umut gördükleri yok açıkçası ben onay vermediğim icin beklemek zorundalar benim istegim dışında bebegi alamıyorlar. Cok baskı kurdular üstümde 2 hafta boyunca gelip gidip düşük yaptırtmak istediler zaman oldu kızdılar bile. Ben devamını isteyince tamam o zaman böyle takip edicez dediler.
0 oy
(66 puan) tarafından
yani sıkıntıya girmeden bekleyebiliyorsanız doktor illa doğum demiyorsa bence yapmayın
(300 puan) tarafından
Suyum geleli 17 gün oldu. Susuz oldugundan sakat kalma olasılığı çok yüksek. Cigerleri gelismeyecek solunum sıkıntısı olacak kol ve bacaklarini kullanamayacak yuruyemeyecek konusamayacak kör sağır olacak gibi bircok yönden olumsuz etkiliyormus bu durum. Ayrıca ne kadar suyu uretecek seyler tuketirsem o kadar cok suyum geliyor su uretmede sorun yok biriktirmede sorun var çünkü kesem delik. Bu da benim ve bebegin enfeksiyon riskini artıyor. Allah korusun enfeksiyon oluşursa rahmimi almalari gerekebilirmis ve hatta benim hayatim da riske girebilirmis. Ben de karnımda daha fazla susuz kalacağına henüz biraz daha iyiyken alınsın kuvez koşullarında yasasın istiyorum.
0 oy
(4,840 puan) tarafından
Açılma durmus neden doğum yapmak istiyosun. Suyunu cpğaltacak seyker ye havuc işe yarar dıye bıloyorum
(300 puan) tarafından

İlgili sorular

0 oy
48 cevap 423 göst.
0 oy
22 cevap 352 göst.
9 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Nur8 (2,793 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 414 göst.
9 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Zeynep&zehra (53 puan) tarafından soruldu
0 oy
43 cevap 1,568 göst.
18 Temmuz 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu