0 oy
403 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (470 puan) tarafından
Kuzenimin kızıyla ilgili annesi yani yengem baya dert ediyor 4 yaşı bitecek sanırım Kasım'da 2018 li çok zayıf yani doktor minyon da demiş aslında babaannesi teyzende kısa boylu ama kilosu normal ona çekmiş olabilir tabi belli başlı yiyecekleri yiyor herşeyi yemez meyveye vs düşkün ama her sebzeden yiyip vitamin almıyor kilosu 12 şuan boyu kaç bilmiyorum ama benim kızım ondan 8 9 ay arası küçük boyu 103 vardır belki bende bilmiyorum onun kızınin boyu daha kısa başka yiyecekler istemiyor çorba iki çeşit dışı yemiyor mesela kilo aldırmak için ne yapabilir. Bu kızımın ablası var 1 yaş büyük anaokulu bitti ilk okula başlayacak normalde kardesininde anaokuluna gitmesi gerek ama sanırım ufak olduğu için gondermicem dedi. Balık yağı demiş bı ara doktora ama kaç ay önce gitti bilmiyorum yok gerek yok demiş vermemiş. Kışın balık yiyor zaten. Ablasıninda boyu var ama oda zayıf görünüyor boy attığı için bilenler yazabilir mi ne yedirse kilo yapar mesela zorlamali mi yoksa kilosu çokta az değil mi benxe yardımcı olmak istiyorum size sormak istedim

10 Cevaplar

0 oy
(9,100 puan) tarafından
Çok zayıfmis gerçekten. Instagramda çocuk doktoru Orhan sevinç cura diye. Onun postlarina baksanız bir kere 
(470 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim bakıyorum simdi
(470 puan) tarafından
Bulamadım canım ama tam adresini yazar mısınız
(9,100 puan) tarafından
Bursacocukdoktoruorhansevinccura
(470 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
-Reklam-
0 oy
(1,070 puan) tarafından
Benim kızım da iştahsızdır ben doktora sormuştum ne yapabilirim diye bana zincfort önerdi biz bir şişe kullandık bitti ve gerçekten kızımın iştahı açıldı daha çok yemeye başladı bitince bir daha almadım fakat yine aynı problem başlayınca aldım eczaci tanıdığım da gerçekten iştahı çok acıyor yanında b vitamini verirsen daha iyi olur demişti ama ben b vitaminine gerek duymadım surup yetti size de tavsiye ederim doktorunuza sorabilirsiniz 
(470 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım söyleyeceğim yengeme inşallah faydası olur
0 oy
tarafından
Vitaminleri nasılmış benimki d vitamini eksik çıktı. Doktor şurup yazdı ayrıca möllers balık yağı veriyorum . Kilosu normal ama istahsiz diye götürdüm 
(470 puan) tarafından
D vitamini testi yapıldı mı bilmiyorum. Dün rutin tahlil yapılmış sağlık ocağında. Balık yağı ver dedim bı ara sormuş doktora doktor vermemiş yani şuanda vermeyen doktoru da ilk defa duyuyorum ben sen al dedim ama bilmiyorum alır mı geçmiş olsun sizede sağlıkla büyüsün yavrularımız
0 oy
(634 puan) tarafından
Başka bir doktor a da görünsün. Benim yeğenim de öyle zayıf doktor sütlü bir içecek yazmış raporlu alınıyor eczaneden onu içti biraz toparladı ama öyle çok büyük değişimde olmadı . Altında yatan bir hastalık yoksa takılmamak lazım. Her insanın bünyesi metabolik durumu bir değil önemli olan sağlıklı olması. 
(470 puan) tarafından
Haklısın canım biliyorum o dediğiniz sütü bir arkadaşım 2 yaş kızı hiçbir şey yemediği için kullanıyordu ne durumda şuan bilmiyorum tabi inşallah sağlığı yerinde olsun da iyi bir doktora görünmek şart
0 oy
(4,285 puan) tarafından
Benim kızım da 14 kg 4,5yasinda bazen 13 kg civarina da düşüyor raporlu mama denedim , iştah suruplarini denedim çölyak testi verdik, kemik yaşına baktırdım tüm degerlerine baktırdım hiçbir sıkıntı yok yemesi de fena değil diyim çok iştahlı da diyemem hiç yemiyor da diyemem doktor kızdı artık bana yeter artık cansu bu çocukla uğraştığın bu çocuk minyon olacak kabul et demisti
(470 puan) tarafından
Söylerim cankn teşekkür ederim benim kizim da 3 yaşını geçince geniz eti bademcik ameliyatı oldu
(4,285 puan) tarafından
Rica ederim nasıl geçti zorlu bir süreç mi canim
(470 puan) tarafından
İlk zamanlar sürekli yanaklarım acıyor dedi herhalde ağzını verdirmek için taktıkları alet hamlatmis onun dışında yemesine vs sorun olmadı iyiki de yaptırmışız 3 ayda 4 şişe antibiyotik içiyordu yinede bazısı fayda etmiyordu. Beyaz beyaz enfeksiyon oluyordu mecbur kaldık görüntüsü vs Co kötüydü
(4,285 puan) tarafından
Oy kıyamam ya sukur sevindim iyi olmasina
(470 puan) tarafından
Sağol kuzum Allah razı olsun çok şükür iyilesti
0 oy
tarafından
Gerçekten çok zayifmis bende kızım zayıf sanıyordum bence bı doktora götürsünler

Benim kızım Eylül 2018li 17 kilo
(470 puan) tarafından
Oda kadın 2018 canım. Benim başka bı kızım daha var meme reddi çok yaşadık aylarca sürdü ve minyonmus doktor dedi sağlık ocağı bana çok zayıf bilmem ne dedi bende uzman Dr götürdüm minyon dedi kayinpederime çekmiş büyük ihtimal. Ama yemgem dün sağlık ocağına götürmüş doktor kafana takma çok zayıf değil şöyle böyle demiş rutin kan tahlili yapılmış ama çok sıkmış çocuk kendini kan üçüncü tüpe yetmeyince başka yerden almışlar aradan zamanda geçmiş tabi tahlil sonuçlarını yengem alamadı başkası gitti evi uzak bebeği de var ona da net bilgi vermemişler ama kolesterolü 235 mi ne çıkmış yüksek demiş Demir bağlama kapasitesi yüksek çıkmış kendini çok sıktığı için olabilir demiş bugünde eşinin vardiyasından dolayı tahlilleri acil doktoruna danismislar oda önemli bişey yok olabilir öyle demiş sekeride dusukmus çıkmış yüksek mi çıkmış bilmiyorum tam çok hareketli bı çocukta değil bende bı yardımım okur belki diye sorayım dedim sizlere. Allah bağışlasın kızını sağlıkla büyüsün
tarafından
Bence düzgün bir doktora götürsünler ya yazık o kan sonuçlarını alıp başka doktora göstersinler
(470 puan) tarafından
Götürecekler canım müsait zamanda inşallah
0 oy
(6,167 puan) tarafından
Vala baya zayifmis masllah bnm kızım üç yaş 15 buçuk kilo ama 17 di verdi baya kilosunu oda abur cubur meyve sebze yerde yemek yemez çorba falan hayata yemez önceden yerdi kahvaltı yapmaz mesela braz patates makarna yese yemese dahada hiç bişey yemiyor 
(470 puan) tarafından
Benim kızımda kilolu bebekti sonra bademcik geniz eti ,aşırı terleme ve aşırı hareketten yaz aylarında gram kilo almazdı geçen sene ameliyat oldu yemeside hep iyiydi herşeyden yer ama hareket çok işte bu ay sonu 4 yaşına girecek Ocak ayında 16 kiloydu gayet normal boy kilo. Ama yengemin kızı nerdeyse benim kızımın yarısı kadar bile hareket etmiyor ona rağmen alamıyor.. masaAllah kızınıza Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin ♥️
(6,167 puan) tarafından
Allah razı olsun ama gerçekten genetik dye bişey var mesela ben eşim abimler falan bide kızımin halası aşırı uzun ve aşırı kilolu çok benzettyorlar galiba ona cekmis
(470 puan) tarafından
Olabilir canım ama bizim ailede boy çok yoktur ama çok zayıf yoktur yengemin ailesi bizimki olsun kilo yerindedir genetik bişey olsun da sağlığı yerinde olsun
(6,167 puan) tarafından
Sağlıklı olsun da aynen
0 oy
(1,249 puan) tarafından
4yas çocuk için 12kilo çok az benim kızım ikibucuk yaşında o 12kilo geliyo zaten bide zayıf yani onu dusunemiyorum balık yağı yazın verilmez işgal yapar hava soğumaya başlayınca baslayin yiyosa mutlaka tahin pekmez yedirin acayip kilo yapar muzda yesin bide kelle paça çorbası da kilo yapar
(470 puan) tarafından
Mercimek ve biz orduluyuz karalahana çorba dışında hicbirini içmiyor tahin pekmezi derim yer mi bilmiyorum evet baya zayıf ama boyuda kısa olduğu için yıllardır öyle gördüğümüz için bizim gözümüz alışmış
0 oy
tarafından
27 aylık kızım 12_13 kg ve o bile çok zayıf dururken 4 yaşındaki çocuğu düşünemedim.

Böbreklerinde sıkıntı olmasin
(470 puan) tarafından
Bı sıkıntı yok diyorlarmış ama yinede işte herşeyi yemiyor ve güzel bı doktora görünmeli
0 oy
(1,057 puan) tarafından
Endokrinoloji baktırın birde 
(470 puan) tarafından
Ne için canım bakar mı ki
(1,057 puan) tarafından
Boy kilo için

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 194 göst.
11 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde 2323 (2,173 puan) tarafından soruldu
0 oy