0 oy
120 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (107 puan) tarafından
Tarif verir misiniz acaba

5 Cevaplar

0 oy
(323 puan) tarafından
Un su tuz mayayı ılık suyla yoğurup 1 saat mayalanmaya bırakıyorum daha sonra ben büyük bi beze yapıp kocaman açıyorum hamuru çay bardağiyla yuvarlak yuvarlak kesiyorum ve öyle kızartıyorum hem lokmalık oluyor hemde görsel olarak guzel duruyor bıçakla kare kare de kesebilirsin mesela 
-Reklam-
0 oy
(1,179 puan) tarafından
Su süt maya un şeker tuz ekloyorum iki katı olana kadar bekletiyorum sonra yapmak istediğim şekli verip üstünü örtüyorum yarim saatte öyle bekliyo bol kızgın yağda pişiriyorum
0 oy
(14,270 puan) tarafından
Ben sut ve suyu karıştırıyorum azen tek sut bazen tek su sütü isitirken içine biraz şeker koyuyorum onla bir eriyor sonra mayayi süte koyuyorum leğen içine de tuz atıyorum sonra sütü ekleyip sütüne göre yavaş yavaş un ekliyorum yok sert olmayacak ele de yapismayacak 
(14,270 puan) tarafından
Hatta yeni gördüm kaynanamin pisisinde çörek otu eklemişler güzel oldu bi dahakine bende yapicam öyle
0 oy
(3,192 puan) tarafından
3 yumurta, 1 bardak süt, 1 bardak ılık su, 4 silme yemek kaşığı yoğurt, yarım su bardağı sivi yağ bunları karıştır. 1 kilo undan 1 bardak eksik un, 2 kabartma tozu ekle karıştır yuğur. Kücük yumaklara böl. Yuvarlak kücük tencere kapağı boyunda merdane veya oklava ile aç ortasına parmagınla delik at kızgın derin yağda kızart. Biz böyle yapıyoruz. 
0 oy
tarafından
Direk fırından ekmek hamuru alıyorum. Bir kere eşim istemişti evde öyle yaptık ama dışarıda ki daha lezzetli oluyor. Kepekli alıyorum o daha da güzel oluyor. 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 16,781 göst.
27 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
8 cevap 261 göst.
0 oy
5 cevap 170 göst.
20 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,400 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,441,646 soru

23,696,029 cevap

311,348 kullanıcı

...