0 oy
1,065 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
yeniden gösterildi
Günaydın hanımlar. Gorumcemle iliskim gayet iyi ama ben birkac gün önce  bir sey öğrendim bunu da tamamen tesadüfen öğrendim eşimin bilip bilmediğini henüz anlamadım bilmiyor gibi görünüyor. Bu aileye gireli 3 yil oldu.Görümcemin 3 cocugu var ben kendisini 14 yillik falan evli saniyorum. Eşiyle nikahli olmadıklarını öğrendim yargilamak degil benimki anlayamiyorm bir kadin, medeni kanunun getirdiği hakları neden kullanmaz? Acik acik kendisine sorsam olur mu? 

31 Cevaplar

+7 oy
(2,637 puan) tarafından
Sizene insanların medeni hallerinden. Kendinizi bu kadar önemsemeyin
tarafından
Kendini önemseme deyip alaka kuran sizsiniz .öyle alakasız yoruma böyle cevap verilir hatun kişi nurr001
(2,637 puan) tarafından
Alakasız bir durum değil. Ailesi dahi 14 yıldır sorun etmediği bir durumu siz ne hakla sorgulayacaksınız. Sizene! Devletin verdiği hakları kendisi istememiş.
tarafından
Yav siz benim görümcemle iliskimi nereden biliyorsunuz? çocuğunu bana birakabilen başı sıkışınca beni arayabilen evime rahatca girebilen evini bana rahatca bırakabilen çocuklarını ders çalıştırmam için bana emanet eden ve cok daha fazlasi olan bi insanla ilgili böyle bir durumu bilmem gerekir tabi ki.abisiyle bu kadar muhatap değil.ben bir sey sormadan o demeliydi benim şöyle bir durum var bir yerden birsey duyarsan vs.diye. 3 yıldır evliyim 4 yıldır tanıyorum. Siz, yakın samimi olduğunuz 3 çocuklu görümcenizin nikahsız yaşadığını öğrenseniz sasirmayacak niye böyle ki diye düşünmeyeceksiniz demek ki. esimin ailesinin her seyine ben koşuyorum tabi ki neyin ne olduğunu bilme hakkım var ki benim evladim da o aileden artık. bilip bilmeden yazmayın sizin başınıza benzer birsey gelirse ilgilenmeyin ilişkilerinizi  de en iyi  sekilde devam ettirin.
(2,637 puan) tarafından
Anlamak istemiyorsunuz sanırım. Birinin size çocuğunu emanet etmesi, evini emanet etmesi ile kocası ile ikisini ilgilendiren bir durumu anlatması aynı şey değil . Bu sadece ikisini ilgilendirir. Televizyon da izlediğiniz ünlüler beraber sevgilileri ile aynı evde yaşıyor diye dizilerini mi izlemiyorsunuz, şarkılarını mı dinlemiyorsunuz. Kişi ile be kadar yakın olursanız olun, nikahı sizi İLGİLENDİRMEZ!
(132,226 puan) tarafından
aran o kadarda iyi olsa 3 yildan once ogrenordir
-Reklam-
+4 oy
tarafından
Tavrın çok yanlış aramız iyi diyosun nikah yoksa mesafe koyucam demişsin pardon ama nikahı yoksa ne ne ilgilendirir ki seni mi zarara uğratacak hayır tamamen onu ilgilendiren bisey
tarafından
Tamam be hafsa kardeşim uzatmayın. ben de sizlere hak verdim zaten, haklisiniz yorumlarinizda. beni ilgilendirmez diyorum, daha ne  uzatiyorsunuz. Vaktinizi bu konuya harcamayın, gercekten anladim anladim anladim... sizi anladim sıkıntı yok. Doğru söylüyorsunuz anladim tam olarak dediginiz yerdeyim şuan
tarafından
İyi o zaman senin için büyük bir başarı...
tarafından
sağolun siz olmasanız asla anlayamazdım engin yorumunuzla beni aydınlattınız birden kendime geldim.
tarafından
Ne demek her zaman siz yeterki doğru yolu bulun insanların hayatları sizi ilgilendirmesin :-):-)
tarafından
Eyvallah kardeşim büyüksün vesselam
0 oy
(1,571 puan) tarafından
3 yıldır nasıl senı alakadar etmedı ıse yıne öyle alakadar etmesın bosver ne olacak sen sorunca gıdıp nıkah mı kıyacaklar 14 yıldan sonra 
tarafından
Alacağım cevaba göre mesafe koyacağım tabi cevap alabilirsem
(1,571 puan) tarafından
Hmm boyle bırsey ıcın mesafe koymak kendı tercıhın tabı
tarafından
Soğurum ve ister istemez mesafe oluşur burada herkes ilgilendirmeez yaziyor da cogu kisi soğur bozulur. Eger 2.kadın olduysa bu beni rahatsiz eder. Ha yaşam tarzları buysa eyvallah sıkıntı yok
(1,571 puan) tarafından
Ikıncı kadın olsa da benı ılgılendırmez banane yahu ayda yılda bır gördüğüm ınsandan
tarafından
Ayda yilda bir mi? sürekli görüşüyoruz çocuğunu bana bırakıyor bakmam icin. Evime sık geliyor ben ona gidiyorum çocuklarının dersleriyle ilgileniyorum o da bizimle ilgileniyor bu nikah konusu gizli bir şey mi bilmiyorum ama bilmemde nasıl bir sakınca olabilir
0 oy
tarafından
E sor ne olacakki. Kötü birşey yok bunda
tarafından
Bir fırsatını bulunca sormayı düşünüyorum cok da gizli bir şey olsa ben de öğrenmezdim ki zaten bu  uzun zaman gizlenemez soyadı farklılığından yine anlaşılırdı.
tarafından
Ben olsam eşime sorarım önce. Bunda gizlenecek bişi yok.
tarafından
Sordum şaşırdı nikahlari yok mu nasil yani dedi.biliyorsa da söylemedi. Ama bilmiyor da olabilir anlamayacak kadar umursamaz saftır
0 oy
(5,495 puan) tarafından
Ters tepki verebilir seni ilgilendirmiyor vs hassas bı konu eşi ile ilişkisi nasıl bizler bilemeyiz
tarafından
Kötü tepki verecegini sanmam tabi belli olmaz ama Bilmiyorum çocuğumun halası olduğu icin mevzunun ne olduğunu bilmenin gerektigini düşünüyorum mesela baska karısı mi vardi da hic nikah kiymadilar ya da borç harc oldu danışıklı bosanma mi yaptılar aklimda deli sorular.
(5,495 puan) tarafından
Evde oturduğunuz da sohbetin koyu olduğu bı zaman sor ben sana eseri birşeyler duydum aslı varmı vs gibicesine anlatmak isterse zaten anlatır kendi usteleme
0 oy
tarafından
Bencee hiic karisma karisilacak bi konu da degil onlar elbet akil ediyordur
0 oy
(248 puan) tarafından
Kayinpederin sağ mı vefat ettiyse belki onun maaşiji almak icin nikahsiz duruyorlardir ama ne olursa olsun cok sıkıntılı bi durum hic bir hakki yk suan adam hadi güle güle dese kalakaldi ortada  
tarafından
Kayinpeder hayatta. Benim hic hosuma gitmedi ya gerisini bilemem. Bekar kaynima ve sevgilisine evlilik de neymiş yapin bi cocuk minvalinde konuşmuştu daha önce. Simdi jeton düştü
(248 puan) tarafından
Cok enteresan yani buna annesi babasi kardesi bisi demiyorsa sanada demek dusmez canim illaki haberleri vardir kac yasinda görümcen
tarafından
42 yaşında ailesi bilmiyor olabilir köydeler onlar. Kaynanam sürekli eltimin evlilik dışı hamile kalmasını anlatıyor oğluna laf etmiyor yapan sanki oglu değil. dedikodu yapıyor işte. eltim köyde yaşıyor evlenmeden hamile kalmış sonra evlenmisler.bir de bekar kaynim var ona da gorumcem hemen cocuk yapın diye öğüt  veriyordu
(248 puan) tarafından
Malesef namusa sadece kadinin sahip cikmasi gereken bi değer gibi bakiyorlar malesef. Değişik bi aile ama bir adam karım dediği kadina nikah kiymiyirsa vardir bi sebebe ya zaten evlidir yada baska bisi
tarafından
Maalesef öyle enişteyi de severdim ama buz gibi soğudum adamdan. Sizi alakadar etmez diyorlar ama 2.kadın olmayi tercih eden( ettiyse) ve atamızın koydugu medeni kanunu kullanmayan kadına benim saygım olamaz. Normallestirmeye karşıyım dizileri elestiriyoruz kiziyoruz ama hayatlarımız da dizi gibi maalesef
0 oy
tarafından
Sizi alakadar etmez ki. ben olsam hiç karismazdim herkesin kendi hayatı.
tarafından
Sizin evliliginiz varken esiniz 2.kadin alsa o kadına karşı da cevresi anlayışlı olmalı mı? Cevabınız anlayisli olmalı ise tamam siz haklısınız ben yargılayıcı bir insanım.
tarafından
O kadından önce eşime cephe alsınlar. Zaten sorun şu hep bayanlar suçludur erkeklere bişi yok. Bunu yargılamak adamın ailesini, görümcenizin ailesini ilgilendirir. Yani anne babalarını sizi değil.
tarafından
düzenlendi
Burada benim konum görümcem, adam benim için zaten bir hic suçu belli. Benim muhatabım  görümcem. benimki yargilamak degil mesafe koymak da hakkim kusura bakmayin teşekkürler yorumlariniza
tarafından
yeniden gösterildi
Görumceniz de sizin için bir hiç der. muhatabım abim der olur biter. İyi günler.
tarafından
İnanın desin ben de bunu istiyorum kökünden hallolur.
0 oy
(1,040 puan) tarafından
Aman boşver 14 senedir kiymamis nikahını demekki halinden memnun 
0 oy
(1,198 puan) tarafından
Kız valla sor bende merak ettim niye nikah kiysmamiski bide bu devirde hiç biseyin garantisi yoken
tarafından
Yorumcu arkadaşlar size ne diyorlar.Kendi kiz kardeşim nikah haklarini almasa ben önce  onu uyarır deli misin ne yapıyorsun der cekip ceviririm.nikah garantidir her anlamda.gorumcemle Beraber yiyip iciyoruz geziyoruz evime geliyor ben ona gidiyorum sık sık ve bana böyle bir seyi söylemiyor nasıl rahatsız olmam nasıl bozulmam "sana ne, seni ilgilendirmez" ne demek
(1,198 puan) tarafından
Kız samimiyetin varsa sor ne olacak baktın tersliyor demeki o işte bı iş var
0 oy
tarafından
Sanane derse sen nediyeceksin mesela
tarafından
Merak ettim yaşın kaç canm seninn
tarafından
Adamın bırakıp gideceğini nerden çıkardın . Ve çocuklarıyla nie siz uğraşıyorsunuz ki kaynananlar uğraşır kendini boş bişey için amma yordun yavrum bırak bu boş işleri evine ailene bak .
tarafından
Bu daha çocuk nuremir aklı malaesef buna ermiyor
tarafından
Bana da öyle geldi inan ki . Benm de görümcem o durumda olsa karışmam yani herkesin kendi hayatı ben görümcemin benle nasıl olduğuna bakarım kocasıyla nikahı kendi kararı ben ne diyebilirim bana iyi olsun yeter yani var mı yanlışım
tarafından
düzenlendi
Şuan bile çocuğunu çok  yoğun  çalışıyoruz deyip bana bırakıyor kocası çoğu  zaman evde yok. Bir şeyleri konuşuyorsam bilip de konusuyorumdur ama önemli degil ben cocuk olayım siz 100 yıllık tecrübe sahibi. Görümcemi kaynanamgili siz tanıyorsunuz ben tanımıyorum potansiyellerinin farkında değilim ah benim cahil kafam hiç de bir sey bilmiyorum. 3 cocukku bekar anne-baba toplumsal acıdan bunun önemi yok böyle böyle yok olsun aile kavramı ben ne anlarim ki bu işten ne de olsa daha dünkü çocuğum.
0 oy
(669 puan) tarafından
Niye kıymamıs acaba bende merak ettim gerçekten acaba resmi nikahı önemsemiyor olabilirmi 
tarafından
Olabilir kardeşlerine sevgiliyken cocuk sahibi olmayi tavsiye ediyor belki de nikahı önemsemiyor belki yaşam tarzi bu
(669 puan) tarafından
E ama 3 çocuk var onlar kimin üstüne yarın bigun ayrilsa hiçbir hak iddia edemez nasıl iş bu
tarafından
Valla anlamadım cocuklar ikisinin üstünedir nikah gerekmiyor nüfusa geçmeleri icin.ama cok şaşırdım kocam da kocam diyor adama deli gibi aşık ama nikah yok.adam yarin ölse kadının maaşı falan da yok kocanın maaşını alamiycak birakip gitse yine ayni sekilde bi hak iddia edemez.görümcemin üstüne yaptığı mallar vardir diye tahmin ediyorum ev dükkan  falan
0 oy
(51,497 puan) tarafından
boşver niye sorcan 
0 oy
(5,089 puan) tarafından
İmam nikahı bnenım için daha önemli sahsen resmı nıkahı kıymaması kocasından bıseyy beklememeısnden falan kaynaklıdır belkı. Benım kardeşm de bosanmıstıı tekrsr evlendıler tek ımam nıkahı var koydır dıyorum rwsmı nıkahı napıyım dıyor kendı bilir yani. 
tarafından
Imam nikahi var mı bilmiyorum eniste kurbana falan karsiydi inanci var mi yok mu bilemem tabi. Ama benim icin ikisi de önemli resmi nikah olmadiktan sonra imam nikahi neye yarar madeni kanunun bana verdigi haklari kullanmayacaksam ne anlami var.adam ölse maasini alamazsin evi terk edip gitse dava acip tazminat alamazsin cocuguna nafaka alamazsin vs.
(5,089 puan) tarafından
Canım benım içinde tabukı resmı nıkah önemli. Ama. Mesafe koyacaksam ımam nıkahı yok dıye koyarım ancak. :Dd
tarafından
Bilmiyorum o da olmayabilir oğulları var 12 yaşında sünnet ettirmediler pek oralı degiller kurban kesmeye de karsi eniste.Tabi ki dini nikah yoksa da sıkıntı. kayinpederim hoca  imam degil ama imam olmadiginda namaz kildirabilecek donanimda bilincli inancını yaşayan birisi.üzülüyorum adamcağıza.
(481 puan) tarafından
Resmi nikah olduğu sürece dini nikah kiydirmaya gerek yok Allah katında da eşi oluyorsun önemli olan resmi nikah dini nikah kıyıp resmi nikah kiymamak doğru değil zaten çoğu hoca da söylüyor bunu
(5,089 puan) tarafından
Bunu blmiyordum
0 oy
(18,110 puan) tarafından
Belki de ayrıldı geri birlesti nikah yapmadı olabilir yani. 
tarafından
Olabilir
0 oy
(7,780 puan) tarafından
Bence sorma onun hayatı istese zaten açıklardi sana. Ama çok merak ediyorsan kimliğini bı şekilde bul bak orada soyadı eşinin adiysa nikahlı demektir. 
tarafından
Nikahli olmadigi kesin ben sadece neden bunu tercih ettigini anlamak istemistim ikinci kadin mi mal kacirma vs.mi belki baska bir sey ama önemli değil
(7,780 puan) tarafından
Bunu eşinle konuş o zaman kardeşi sonuçta. Ama kadına böyle bişey sorma derim senin bilmeni istese anlatrdi zaten
0 oy
(3,460 puan) tarafından
Karışma o sana gelip karışsa daha mı iyi olacak bu seni alakadar etmez 
0 oy
(2,281 puan) tarafından
Neden üstüne vazife olmayan şeylere karışıyorsun ki ? Bukadar meraklı olma bilirsin meraktan ve ya başka türlü gelir başa bela . Hep gorumcelere kızıyoruz ana şu posttan bazı gelinlerin de o mikserlikte olduğunu anladik
0 oy
(79 puan) tarafından
Herkes sanane demiste ben ole dusunmuyorum cevremdeki insanlari kendim secerim   mesafem ona goredir. 
tarafından
düzenlendi
neden sana ne dediklerini anlayabiliyorum ama niye aşırı tepki  gösteriliyor onu anlamıyorum nikahsiz yasam neden normallestiriliyor dizilere laf atılıyor böyle hayatlar özendiriyor diye ama iş normal hayata gelince sana ne. Alalade birinden evet bana ne.ama benim aile cevremde nikahsiz yasayan birisi olması beni rahatsiz eder elbette.hele de bu cocugumun halasıysa. Toplumsal acidan örnek olması var ve yarın birgün adam birakip gitse maddi manevi biz uğrasicaz ne tazminat ne nafaka alabilir hicbir hakkı yok adam ölse mirasindan pay alamaz maasini alamaz. Maddi manevi zararda.
(79 puan) tarafından
O kadar haklisin ki . Hersey normallesti. Biz gine iyiyizde cocuklarimiz ne gunlere kalacak cok endiselendiriyor beni .Ornegin gecen gun abimleri yemege davet ettik cay icerken konu acildi cocuklarimiz beraber buyuyr  diye kotu biri olsa abimde olsa mesafe koyarim .Sen sanmaki cogu sana sanane dedi diye dogruyu duusunuyor .Zaten cok az bi topluluk kaldi hakki savunan. Benim sinirlarim vardir  nikahsiz gibi alkol kufur vs vs sogruurm o anda .Ben kizimin yaninda oturmama kalkmama bile dikkat ederken ole bi halasi olmasini istemem .
tarafından
Bu konularda cok keskin degilim kınamıyorum ama nedenini bileyim keyfi mi zorunluluk mu yapacak birsey var mı ona göre de tavır alayim istedim. Rahatsiz oldum mu evet oldum. burada bir iki kisi disinda herkes şuan bana saldırıyor demek ki ailemizdeki nikahsiz yasam gayet normal sebebi ögrenilmemeli saygi duyulmali
0 oy
tarafından
Resmi nikah günümüzde önemli ama bunu sorgulamak bence size düşmez hiçte sormayın 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 749 göst.
0 oy
46 cevap 826 göst.
0 oy
13 cevap 339 göst.
0 oy
7 cevap 443 göst.
14 Şubat 2020 Diğer kategorisinde Aygün24 (1,340 puan) tarafından soruldu

409,161 soru

12,297,240 cevap