0 oy
634 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (7,330 puan) tarafından
Kızlar ilk defa bamya aticam dolaba siz nasil attiniz nasil yapmam lazım. Birde patlican aticam kızartip atsam bozulur mu 

7 Cevaplar

+1 oy
(5,469 puan) tarafından
Bamyayi ben diri atıyorum canim soklamiyorum icinede domates dogruyorym küçük hâlde... Kızartılır atilabilir patlıcanlar boxulmuyo ben kozleyipte çok atıyorum yogurtlamasini sevdiğimiz için ama fasulye börülce gibi olanları sokluyorum hep 
(7,330 puan) tarafından
Şoklamak dedigin nasıl oluyor canim
(5,469 puan) tarafından
Sararana kadar haşlama canim soklaniyo yani fasulye börülce ama bamya soklaninca sumukleniyo iyi olmuyo barbunyayida direk temizleyip yıkayıp atabilirsin
(7,330 puan) tarafından
Tamam canım tesekkur ederim
(5,469 puan) tarafından
Eline sağlık simdiden canim Rabbim ağız tadı ile yemeği nasip etsin
(7,330 puan) tarafından
Amin canim tesekkur ederim
-Reklam-
+1 oy
(17,534 puan) tarafından
Ben bamyayi yikadim sonra tencereye alip biraz rengi geçene kadar pişirip öyle attim. Patlicani kizartip, közleyip, kavurup her türlü attim hepside güzel oluyor. Ablam patlicani çiğ atiyor iyi oluyor diyor ama ben güvenemem ya çiğ atmaya. 
(7,330 puan) tarafından
Bamyanin icine birseyler ekledin mi canım sadece sarartip mi attin dolaba
(17,534 puan) tarafından
Bu sefer sade attim ama geçen senelerde domatesle birlikte kavuruyordum. Domatesli de çok iyi oluyor.
0 oy
(13,022 puan) tarafından
Bamyanın başını al öyle at patlıcanı bende kızartıp atıyorum bişey olmaz 
(7,330 puan) tarafından
Bamyayı cigden mi koyuyoruz canım
(13,022 puan) tarafından
Evet canım
(7,330 puan) tarafından
Tamam canım tesekkur ederim
tarafından
Cnm kizarttiktan sonra buzluğa koyuyorsunya çıkarınca nasıl oluyor erimiş gibi falan oluyor mu patlıcan dolma biber fasulye koyacm ama hiç denemedim önceden
(13,022 puan) tarafından
Dolma biber koymadım hiç fasulye yi az Bi suda kavurur gibi haşlsrsan diri kalıyor patlıcanı karnıyarık için kızartıp atıyorum tabi taze taze kızartılmış gibi olmuyor buzluktan çıkarınca ama tam anlamıyla da erimiş gibi de olmuyor bide ben kabak biber patlıcan kızartma şeklinde doğruyorum kızartıp atıyorum o biraz ölüyor ama üstüne domates sos yapınca tazesinden bir farkı olmuyor
0 oy
(18,657 puan) tarafından
Ben patlıcanı kozleyip atıyorum ama bamya hiç yemeyiz o yüzden denemedim 
(7,330 puan) tarafından
Ondandq attim canim kizartip atinca yemek yapmasi kolay oluyor
0 oy
tarafından
Patlıcanı kızartıp yada közleyip atabilirsin 
(7,330 puan) tarafından
Közlenmis atmistim canim kizartip atayim biraz dedim en ucuz patlican var pazarda
0 oy
(1,404 puan) tarafından
Ben bamyayi bütün haliyle bir sofra bezinin arasına alip sofra bezi ile ovaliyorum  dikenleri tozu gitsin diye sonrada bütün bir şekilde yıkıyorum tekrar sofra bezinin arasına alıp kurutuyorum baş kisimlarini kesip dogradiktan sonra bosetleyip dolaba atıyorum dogradiktan sonra yikadigin zaman suyunu salıp sunme yapıyor 
(7,330 puan) tarafından
Tesekkur ederim canim ilk temizlemis bulundum bir daha koyucak olursam bu sekilde yaparim
(1,404 puan) tarafından
İnşallah bereketli olsun rabbim afiyetle yemeyi nasip etsin
(7,330 puan) tarafından
Amin canım tesekkur ederim
0 oy
(4,876 puan) tarafından
Patlicani az yagli olmasi icin ustune biraz yagla karistirip firinliyorum ben oyle daha guzel oluyo bence. Bamyayi da çiğden koyabilirsin oyle

İlgili sorular

+2 oy
4 cevap 171 göst.
0 oy
14 cevap 336 göst.
4 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Buket masal (2,659 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 521 göst.
8 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 522 göst.
19 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler


1,484,319 soru

24,274,434 cevap

342,310 kullanıcı

...