Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
3 yas sendromu mu ve ne zaman gecer
0
oy
91
göst.
17 Ağustos 2023
Diğer
kategorisinde
Mrs.Eris.
(
2,730
puan)
tarafından
soruldu
Kızım tam 3 yaşında. Birkaç gündür hiç yapmadığı şeyleri yapıyor. Bana da kardeşine de sürekli can yakan hareketler yapıyor. Tepki veriyorum ceza veriyorum kızıyorum ama kardeşini boş bulduğu yanliz yakaladığı her an acıtıyor. Bunun üstesinden nasıl geleceğim şiddet kirmizi cizgim . Kardeşi de öğrendi şimdi elini yumruk yapıp yapıp bana vuruyor her yerim aciyor. Ay böyle söyleyen kadınlara bir sınır olurdum önünü alamıyorlar diye . Ama öyle değilmiş
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
1
cevap
0
oy
17 Ağustos 2023
Defne12390
(
174
puan)
tarafından
cevaplandı
Üç yaş sen kizdikca daha çok yapar. Yaptığı olumlu seyleri taktir et. Aferim benimkizim bunu çok iyi yapıyor. Benim kızım kardeşini seviyor. Benim kızım çok akıllı çok basrili. Diğerini kıskandığı için duygusunu bu şekilde belli ediyor olabilir.
Biraz sizden ilgi bekliyor olabilir.
Benim kızımda da vardı saldırıyordu vuruyordu. Ben ve babası kizdikca kötuye gidiyordu. Bizim tavrimizi degistirmemiz gerektigini farkettim. Çünkü henüz uç yaşında duygularını kontrol etmeyi bilmiyor.
Biz ne kadar ılımlı olursak o kadar söz dinledi. Kötu davranışlari yerine olumlu davranislarina odaklanın arada ödullendirin.
17 Ağustos 2023
Defne12390
(
174
puan)
tarafından
yorumlandı
Kardeşinin onu çok sevdiğini anlatıyorum. Ona güldüğü aguladigi zaman seni çok sevdiğini söylüyor öpmek istiyor diyorum. Gülüyor mutlu oluyor kızımda. Kızım o bebek bak küçücük konuşamıyor yuruyemiyor senin gibi o anlamıyor ablası canı acır ağlar yazik diyorum.
Geçen bebek saçıni tuttu ablasının bırakmıyor. Kızım çok mu acıdı bebek merak etmiş saçını o yüzden çekmiş yoksa seni çok seviyor ablası. Saçını yaklastirma tutmasinbir daha diyorum. Kardeş bağını siz olusturmalisiniz. Sizin küçük kaç aylık bilmiyorum ama ben öyle yapıyorum bizimki beş aylık. Top oynuyoruz hep birlikte oyunlara bebeği ablasını birlikte dahil edin.
17 Ağustos 2023
Defne12390
(
174
puan)
tarafından
yorumlandı
Tepki vermek kızmak ceza vermek kardeşine öfkesini artırır. Kardesim yüzünden beni sevmiyorlar cezalandiriyorlar diye düşünüp kardeşini siz yokken kötü davranmaya daha çok iter
17 Ağustos 2023
Defne12390
(
174
puan)
tarafından
yorumlandı
Kardeşinin elini silmek ister misin diyin, su vermek ister misin, kardeşinin bakımına onuda koyun ki kardeşine iyice ısinsin.
17 Ağustos 2023
Mrs.Eris.
(
2,730
puan)
tarafından
yorumlandı
Çok teşekkürler kuzum cevabın için. Zaten sürekli onu örmek gösterdiğim için hep ablan akıllı de ablan uslu de falan diyor:)) ilgi konusunda ikisine esitim çünkü küçük olan bebek değil 2 yaşında aralarında tam 1 yaş var kuzum benimkilerin. Hani çok küçük olsa sürekli ilgi onda olduğu için desem ama inan ki kizima daha çok ilgiliyim ve daha çok zaman ayırıyorum. Oğlum ona nazaran daha ılımlı bir çocuk. Hiç gözümden ayırmıyorum sürekli güzelce anlatıyordum ama hiç etkili olmadı. Kendimi daha çok frenleyecegim bu konuda teşekkürler . Bak şu an bile bazadan itiyor kardeşini:)))
17 Ağustos 2023
Mrs.Eris.
(
2,730
puan)
tarafından
yorumlandı
Bu dönem ne kadar sürüyor acaba
17 Ağustos 2023
Defne12390
(
174