Ittirdigi zaman duracak mi saniyosun? Senin belki karsina cozemeyecegin bir durum gelmedi ama ittirmeden bile olay buyuyor senin bahsettigin sekilde. Ben yasadigim sitede her gun bu durumlari goruyorum benim basima gelmese de. Bana vurdu diyor, oburu diyo o da beni itti yine kavga. Cunku karsi taraf siddete meyilliyse hirsindan ittirse bile cocuk yine saldirmaya devam ediyor. Iki gun once yasadigim durumu anlatym. Oglum asagida oynuyo, kendinden yasca buyuk cocuk ilk once kovalamis beni aradi. Bu arada oglum 5 yasinda saatinden beni ariyo. Ilk once ben kendim dedim oynama uzaklas ordan baska yerde oynayin diye. Her zaman ilk dedigim bu. Ancak bahceyi gozledigimde cocuk benim cocugum uzaklastigi halde kaydiraktaki cocuguma biseyler diyor ve oglumda ona karsilik bisey diyor. (Kufur anlaminda vs degil uyari anlaminda) cocuk bu sefer ona dogru hamle yapti parka cikip dovme anlaminda (cocuk 8 yaslarinda) ben yukardan seslenmesem muhtemelen vuracakti. Ki ben uyardigim halde insinde kaydiraktan saldiriyim pesindeydi 2 3 kere seslenip uyardim, o anda da komsum inmisti, o mudahale edince oyle kacti. Yani sence bu durumda kacma, uyarma ise yaramis mi? Bazen cok yakinimin cocugu bile yapiyo. Sana bi ornek daha vurmuyo tukuruyo cocuk, siddet sadece vurmayla da olmuyo. Bana soylediginde oynama onunla diyorum, soyle tukurmesin yapma de diyorum evet soyluyo. Ama ertesi gun bisikleti ustune suruyor bu sefer. Anlatabiliyo muyum? Bazen bazi cocuklara malesef ki sozlu uyari, yok elinden tuttum uyardim ise yaramiyo. Cunku bazi aileler ozellikle cocuklari vurursa, kufur ederse yani zorbalik ederse baska cocuga cok iyi biseymis gibi goruyo. Zaten bizim bahsettigimiz hurra sende saldir git kavga et degil, en son care bu oluyo. Bazen birebir olmuyo bir kac kisi bi kisiye vurabiliyor saldirabiliyor neler goruyoruz. Hos sen dediklerinde haklisin. Baskasinin cocuguna zorlabalik yaptiginda konusmayan aile senin cocugun karsilik verince hop zipliyo. Oyle bi durumla karsilasmadim ama gelip bana seninki vurmus deseydi biri agzinin payini alirdi. O yuzden keske senin dedigin gibi olsa ama olmuyor. Burda bunu demek zorunda kalmis bir cok anne malesef senin gibi deneyimlerinden sonra bunu demek zorunda kaliyolar cocuklarina.