0 oy
920 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (465 puan) tarafından
Kaynanam sabah kalkmış gitmiş kızıma çeyiz sandığı bakmış bı kaç tane de beğenmiş fotoğrafını çekmiş bana sandıkların fotoğraflarını gösterdi ben daha çoookk erke olduğu kararindayim ama kaynanam ölümlü dünya al koy içine de yaptıkca aldıkça koyarsın o eşyanın kime ait olduğu belli olur dedi....

Kararsızım 

42 Cevaplar

0 oy
(2,208 puan) tarafından
Canın çeyiz sandığı da neymiş eskide kaldı kızın daha 3 yaşında ya beğenmezse ki o zamana neler neler çıkar ben kişinin kendisinin alması taraftatıyım birde ceyiz sandığı yerine kaynanan o parayı sana versin sen de bir hesapta kızının geleceği ( okulu) için biriktirmen saha doğru olur ilkokul ortaokul lise üniversite daha çok var 

Kaynanan saçmalamış bence gören duyan da yarın evleniyor sanar 

Ayrıca kim annemizin anneannemizin ördüğü şeyleri kullanıyoruz ki 

Ben kız çocuklarının özellikle de kız çocuklarının okuması yönüne yapılan şeyleri severim evlenmeye meyilli olarak görülüp çeyiz sandık olaylarına karşıyım 
-Reklam-
0 oy
(1,289 puan) tarafından
O zamana çeyiz mi kalır be

Okutun çocuklarınızı bilinçli olsunlar
0 oy
(4,589 puan) tarafından
Millet kundaktaykenmyapiyomus eskiden ondan diyodur patik yelek atarsın diye ama bence gerek yok.bu devirde kimse kalanı begenmiyo tek tük atılabilir de parasını koymayı düşünüyorum ben kızlara keza hergun yeni bişi çıkıyor beğene beğene yaparlar Allah kısmet ederse 
0 oy
tarafından
heves ettiyse alsin ama cocuga bu sandik senin ceyizin diye bilgi verilmesin ki evlenmeye degil, egitime odaklansin
0 oy
(577 puan) tarafından
Çocuk çeyiz sandığı olduğunu bilerek büyüyecek hayatta ondan tek beklenilen evlenmesiymis gibi..3 yaşındaki bebeğin çeyiz sandığı mi olurmuş benim hiç olmadı ve o şekilde evlendim hediye edilecek bı şeyler varsa da o anda aldım yapan bı sürü yer var 
0 oy
tarafından
Boş beleş işler.
0 oy
(4,438 puan) tarafından
Valla kendi aliyosa alsin. Sizi masrafa sokmasin. Benim annem ben tee lisedeyken almisti ceviz oymali filan :) cok seviyodum ama evime getirmedim evim kucuk oldgu icin
0 oy
(20,476 puan) tarafından
3ski insanlar öyle. Anneannem de kızım doğmadan ceyizini hazırlamaya başladı. Havlu dantel falan filan . Ne desen yapacak. Mecbur. Ben de yapma demiyorum. Seviyo çünkü 
0 oy
(18,983 puan) tarafından
30 yaşında sandıksız evlendim. Hiçte eksikliğini hissetmedim. Bu yaşta bir çocuğa çeyiz yapılmasına karşıyım. Çeyiz elbetteki geleneğimiz yapılabilir de ama küçük yaştan çocuklara çeyiz yapmak çocuğun bilinçaltına evlilik fikrini işliyor 15 20 yaş arasında meslek edinmeyi düşünmek yerine evlenmeyi düşünüyorlar 
0 oy
(2,444 puan) tarafından
Sevmem almadım da. Ama eğer yerin varsa al derim hem düşünmüş hem heveslemiş kadın ölümlü dünya. Seninde işine yarar. Kızın büyüyünce sevmezse sen boyatır kullanırsın başka amaçlarına da
0 oy
(1,049 puan) tarafından
Kendinden hatira biseyler yapmaksa niyeti baska sey yapsin simdiden ceyiz yapilmaz ki ben sanmiyorum bundan 20 sene sonra ceyiz adetlerinin devam edecegini cok demode olur.babaanneden hatira diye biseyler yapmak istiyosa alsin kendi evine koysun icinide doldursun keyfi bilir
0 oy
(2,314 puan) tarafından
Şimdiden kerpsin biriylede olsun bitsin 
0 oy
(4,560 puan) tarafından
Ay cocugu okutmak icin koseye para atmiyoda el kadar bebegi evlendirme hayali mi kuruyo. Kusura bakma da zir cahillik bu. Sende soruyosun bi de. 
0 oy
(1,315 puan) tarafından

Allahım kocasını da bulsaydı bare tovbe :D

0 oy
(1,619 puan) tarafından
Yok daha neler ya
0 oy
(7,984 puan) tarafından
Ne koyucan içine lif patik başörtü falan mı bunlar artık eskide kaldı onun yerine kızına bir birikim hesabı aç her ay para bitiktir eğitimi için veya kendine bir ev araba için birikimi olsun. 
0 oy
tarafından
Yani yer derdin yoksa al koy dursun ne zararı 9lcak ki tabiki de çok erken ama buda bizim adetlerimiz bi parçası 
0 oy
(730 puan) tarafından
Ceyizmi kaldi ya kim evinin heryerine dantel seriyo simdi yada kim evinde dantelli örtuler vs kullaniyor valla bosa masraf ben iki 3 parca bisey yaptim ceyiz oda kolu komsu verdigi annemden kalan falan sonra biraz kaynanam getirdi baska da yapmadim kullanmamda gerek yok yani ceyiz mutfak esyasi normal esya daha mantikli ayrica evlencegi ne malum okuyup kendi parasini kazancak belki hic evlenmek istemicek ne belli allah canlarini sag etsinde yarina cikmaya garantimiz yok
0 oy
tarafından
20yil sonra kızın onları sadece anı olarak saklayabilir kullabilirmi meçhul yorma hiç kendini 
0 oy
(29,534 puan) tarafından

En büyük çeyizi ilmi ve bilgisidir bunada maddi manvei destek olacak ailedir 

Sandık değil.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 100 göst.
3 Şubat 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde ozlem4141 (531 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 313 göst.
5 Ekim 2023 Diğer kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (7,808 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 165 göst.
30 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 373 göst.
24 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde Biriiste (468 puan) tarafından soruldu

413,039 soru

12,435,371 cevap

45,794 kullanıcı

Kategoriler

...