Geçen hafta bugün karnı şişmişti. Ertesi gün gittiğimde onu gördüğümde o kadar kötü oldum ki. Nefes alışı çok derin ve sesli bir şekildeydi koah hastaları gibi. Son nefeslerini veriyor sandım. Oksijeni düştü hemsireler annesi seni alalim dediler. Çıkmak istemedim kenarda bekledim. Entubasyon tüpünü temizlediler ve tekrar yanına gectim. Yine de oksijenini düşürüyordu.
Doktoru gelip konustugumda nefes alirken gelen sesin sebebini sorduğumda entübe etmek istemedikleri icin hortumunu degistirmediklerini aralardan kacak yaptigi icin makineden böyle bir ses geldigini tüpünün tıkandığını ben çıktığımda ekstübe etmeyi deneyeceklerini söylediler. Makineden geliyor deseler de o her nefesini içine cektiginde geliyordu. Doktor kötü bir sey söylemiyor olmasına ragmen benim gördüğüm o kadar korkunc geliyordu ki resmen inanmadım durumu kötü diye mahvoldum. Insallah ekstube olmasi icin bir firsattir ekstube olur ve bir daha entubeye dönmez diye dualar ettim.
Eve geldikten birkac saat sonra arayıp sordum ekstübe ettiklerini söylediler. Bugün hala ekstubeydi cok şükür. Entubeye dönme ihtimali hala var. Bir iki dakika oksijeni yüksekse sonraki 1 2 dakika muhakkak düşüyor.
1 hafta içinde iki kez daha kucağıma verdiler çok şükür. Bugun hem esimin hem benim görüş günümüzdü. Önce babaları alıyorlar babalar çıktıktan sonra anneler giriyor. Bugün babasının kucağına da verdiler. Babasının kucaginda oldugu süre boyunca makine ihtiyaci azalmis ben girdigimde yeniden ihtiyaci artmıştı.
Dün göz kontrolünden sonra göz doktoru bizimle görüşmek istemiş. Çok erken dogan prematürelerde rop denilen tedavi edilmezse korluge neden olan bir rahatsizlik oldugunu henüz mudahale gerektirecek boyutta olmadığını ancak hızlı gelişen saldirgan bir türüne benzedigini bu yüzden yakın takibe alındığını persembe tekrar görüp eger durum kötüleşmişse iğne tedavisi uygulanacagi bilgisini verdi. Yani yarın göz kontrolü var. Kötüleşmişse tedavi olacak degisme yoksa birkac gün sonra tekrar kontrol edilecek. Tedavinin de birtakim riskleri varmış. Karar verilmedigi icin riskler hakkında pek bilgi vermedi. 23 haftalik dogdugu icin göz tedavisine bugun olmazsa yarin yarin olmazsa haftaya eninde sonunda öyle ya da böyle ihtiyac duyulacak. Temennim o ki inşallah saldırgan türü değildir kalıcı bir sorun olusmaz tedavi gercekten işe yarar ve insallah onun icin de bizim icin de her sey cok güzel olur. Gülüşü ömre bedel yaratana kurban oldugumun. Her seyin yolunda gittigi ve bir gun taburcu oldugumuz turp gibi oldugumuz haberini verebildiğim günleri görmeyi öyle çok istiyorum ki. Hayallerimiz gercek olur inşallah.