0 oy
579 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Kızım 2 yaşında 11 kilo ve kilosu bir yıldır sabit doktorlar normaldir diyor ve kızım doğru düzgün hiç birşey yemiyor ama son bir haftadir telefonla yiyor ne versem bitiriyor telefonla yedirmek istemiyorum ama ancak telefona dalıp yemek yiyor o yedikçe ben rahatlıyorum ama telefona alışır diede hep düsünüyom

23 Cevaplar

0 oy
(1,118 puan) tarafından
Abimin eşi öyle yapıyordu şimdi telefonsuz asla yemek yemiyor. Hatta şart bile koşuyor sen telefonu ver öyle yiyecem aksi takdirde yemiyor. 
tarafından
Baskasindan gördüğünü çocuk istiyor ne yazık ki en iyisi dağa taşınmak ohh mis internet yok tv yok sal çocuğu ortaya istediği gibi at kostursun en son çare bu olcak sanırım:))))
tarafından
Vallah öyle yoksa boşuna bu çabalar ama ben çok kasmiyorum yaa nasil rahat edecek öyle bir saatten sonra bizim de psikolojimiz önemli vallah kaç gündür kendim de değilim ayaklarım da sallıyorum ohh mis hemencik uyuyor
Öyle rahatsam öyle yapıyorum

Sanada tavsiyem youtube da fatih hoca var uykuya direndiği zaman onu aç dinlet çok iyi geliyor nazar ve uyku duası
tarafından
Şu ara çok ihtiyacım var pilim bitti artık gene nobetteydim gece Bi bakayim belki faydası olur banada
tarafından
Çok şükür bize faydası oluyor inşallah paşaya da olur
7 felak
7nas
7 ayetel kursi bunlar başlıkta yazıyor daha da var unuttum
tarafından
Ayy insallah şu beyefendiyi uyuyayım bakacam hemen
-Reklam-
0 oy
tarafından
Daha fazla ilerletmeden telefonu kes bence. Başka şekillerde oyala ama telefondan uzak tut
tarafından
Öyle yapacam ama aç kalmasını istemiyorum
tarafından
Şuan biz çizgi film izlerken yemek yediriyorum ama benimkiler normalde sofraya oturup yerler. Çizgi filmi önceden açmıştım yemeği de buraya getirdim yediriyorum. Sorun yaşamıyorum. Ama seninki şarta bağlamış. Daha bir haftadır böyle alışmış böyle giderse çok dizini döversin
0 oy
(6,594 puan) tarafından
Çocuklarım Hiç öyle alıştırmadım alıştırmayı hiç düşünüyorum ek gıda yeni geçtik 8 aylık asla vermiyorum büyüğü 4 yaşında bazen yemeklerden sonra veririm 
tarafından
Küçükken öyle deildi kaç gündür öyle
(6,594 puan) tarafından
O zmn hic alistirma cnm sohbet ede ede ver bence
0 oy
(2,276 puan) tarafından

Sonra bir de telefonu biraktirmaya ugrasacaksiniz. Ben hiçbir zaman yemesini takmadım. Yersen bu var yemezsen kendin bilirsin modundayim. İstemezse zorlamiyorum. Dönem dönem.asiri iştahsızlık oluyor. 2 yaşından önce bizde de vardı, rahat bıraktım sonra düzeldi

0 oy
(1,550 puan) tarafından
Benim çocuğum da yemiyordu ve ciddi kilo kaybı olmuştu bende ekran verip yediriyordum ama bu seferde vermediğim zaman aç kalıyordu keşke diyorum ekranla yiyeceğine yemeseydi o kadar zor bıraktırdım ki onu şimdi alıştı ekran olmadan yiyor oyuncak verin ya da başka şekilde yedirin çünkü alışınca bırakması çok zor oluyor 
0 oy
(14,283 puan) tarafından
Çocuğun ac kalmaz illaki bisiler yer yemek dışında da mı yemiyor ara öğün gibi telefona alıştırma tabiki o çok sakıncalı zaten ne yediğini anlamaz ki öyle 
0 oy
(2,927 puan) tarafından
Bunu bir özel eğitim kursunda dinledim ben telefonla yemek yedirmiyosunuz onu hipnotize ediyrosunuz o ne yediğini bilmiyorki tadini almiyoki sadece ağzını açıyor yemek için dedi ben hiç yedirmedim öyle de Allah yardımcın olsun zordur elbet 
tarafından
Vala zor hemde çok zor
0 oy
(1,668 puan) tarafından
Malesef aynı sorun bizde de başladı oğlum 21 aylık azı dişleri geliyor günlerdir ne iştah ne Uyku ne başka bişey sürekli mız mız artık sabrım kalmadi hiç bir şey yemiyor eskiden de yemiyo derdim ama bu ara iyice gitti mecburen telefonla yemeye başlayınca üç gündür telefon için deli gibi ağlıyor şimdiden böyleyse ileriyi düşünemiyorum diyolar ki uğraşma acıkınca yer ama vallahi yemiyor o yemeyince hiç bir şeye odaklanamiyorum bütün işim oğlumun önceliğine bakıyor onun uykusu yemeği altı üstü başı tam olmadan hiç bir şey yapamıyorum hele bu ara duş almak ne büyük lüks oldu :((
tarafından
Ve yemek yemediği zaman çok huysuz
(1,668 puan) tarafından
Evet malesef o minicik bedenlerin inadına yeniliyoruz yani ben yeniliyorum :(
0 oy
tarafından
Benim oğlumda öyle yiyiyor ama bıraktırmaya çalışıyorum 
0 oy
tarafından
Kısa vadede işe yarar ama sonrasında çok çekersiniz. Ablamın kızları biri 9 biri 6 yaşında hala tv ya da telefon olmadan yemek yemiyorlar acıkınca muhakkak yer. Doktor da kilosu normal diyormuş. Kendinizi üzmeyin 
tarafından
Öyle vermiycem ya
0 oy
(21,061 puan) tarafından
Önce telefonla yedirip birkaç hafta sonra yemeye alıştığı zaman da telefonun interneti bitmiş diyerek erken kapatıp sonra da zamanla hiç telefonsuz yedirmek 
tarafından
Öyle inatlasmazmi yememek için
(21,061 puan) tarafından
İnatlasabilir ama yapacak bişey yok. Azaltarak bitir bence. Mesela sofraya oturdunuz. Biraz izlesin. Sonra wifi yi kapativer. Bı sure daha izleyebiliyo ya wifi olmasa bile .. 10 20 sn sonra net olmayınca donar tabi video. AA internet gitmiş deyip kapatirsin. Bir iki kez sorun çıkarır. Sen de ya bu internet niye gidiyo falan diye yalandan soylenirsin ahdhsgd. Ben oğluma tuvalet eğitiminde öyle yaptım. Çizgi film açardım . Sonra kapatirdim wifiyi. Öyle öyle istemez de oldu unuttu. Şimdilik birniki hafta daha yemek düzeninizi oturtun. Vakitli yiyin hep. Sonra vücudu alışır, midesi genişler  telefonu o kadar aramaz.
0 oy
(3,283 puan) tarafından
Bende oğluma oyel yediriyorm yemek gelnce alıyor tlfnu bide TV ye bağlamı ogrendi tlefndan seçiyor TV de izliyor elvel atladı sıpa :)))) ama doyunca kalkiyor bizde dalma flan yok yemek bitinxede atıyor tlfn u biyere oyuncka oynayalm diyor 
0 oy
(273 puan) tarafından
Asla tavsiye etmem mesela çocuk hep aynı şeyi yiyor başka birşey yemiyor diye aynı şeyleri vermeleri ona da karşıyım. Biizm masada asla TV falan açılmaz. Oğlum 1 yaşında tadın hariç önüne koydum hep kendi yedi az yedi çok yedi sonuçta bu yemeği yedi. Döktü saçları yemek oldu kıyafetleri leke oldu umrum da bile olmadı. Biraz önce kabakli pilav yaptım yanına da yoğurt saçları her yeri yoğurt oldu sonuçta kendi başına bu yiyebildi. Oğlum da aynı kilo da 8 aydır hatta kilo bile verdi çok hareketli ama sağlığı yerinde. O yüzden çocuğun önüne köy yemeği dokerse bile temizleme açıktigjnda gidiyor o dokrugunu bile yiyor. Benim oğlum öyle. 3 saat sonra temzilerim ben . Çocuklu ev kirli olur 
tarafından
Ben kire takilmiyom temizlerim biter
0 oy
(482 puan) tarafından
Çocuğun karnı doyar ama psikolojik etkilenmesi nolcak açlığa hiç bir insan dayanamaz günde bir öğün yesin sonra yavaş yavaş artar zaten ama telefonu bi verince bi daha biraktiramiyosun 
tarafından
Evet ya sadece bir haftada bağımlı oldu
0 oy
(1,108 puan) tarafından
Ben kesinlikle vermiyorum ne kadar aç kalabilir ki mecbur acıkınca yiyor şuan telefon vermek istemiyorum düşünmüyorum da zaten belli yaşa gelince biz istemesek de vermek zorunda kalacağız ne kadar geç o kadar iyi radyasyona maruz kalmasını ıstemıyorum şuan 
tarafından
Bende vermiycem artikin
0 oy
tarafından
benimkide aksine tv telefon oldugu zaman agzindaki lokmayj yutmasi15dk ciddi ciddi 15dk ama dk tutmustugum.var normaldedw bekletiyo agzinda hayayimin en buyu imtihani benim icin 
tarafından
Acaba daldığı icinmi tutuyo
tarafından
evet ona bakmaktan yanaginin bi tarafi top 15 bazen 20 dk tutuyo normaldede aynı ama normali 10dk tv ile vs 15 20dk
0 oy
(2,941 puan) tarafından
6 ay ekran ile yedirdim bin pişmanım aç kalsaydı keşke. Şuan telefonsuz aynı ölçüde yiyor. 
tarafından
Ben bir haftadir böyle yediriyom şimdi iki yasinda
0 oy
(9,685 puan) tarafından
Çok aç olsa yer diye düşün kızım 10 yaşına girdi daha yemez ben ölecek acliktan derim ama alışmış artık bünyesi zorlamam hiç 
tarafından
Anne yüreği bu olsa gerek yemeyince üzuluyom
(9,685 puan) tarafından
Ağladığımı bilirim ama yemeyince yemiyr
0 oy
(49 puan) tarafından
Bence hiç alıştırma cnm ben ilk kızımda öyle yaptım çok pişmanım şimdi 4.5 yaşında iki saatte yemek yiyor telefon tablete daliyorlar ağzında tutmayı ve yavaş yemeyi öğreniyorlar resmen bizim doktor yemezse bırak aç olsa zaten yiyecek sen önüne ne yemesi gerektiğini koy kendi yiyebildigi kadar yesin demisti
tarafından
Bende öyle yapacam ya ilerde çok zorluk olur onun için
0 oy
tarafından
Telefon verme 27 aylık telefonla yedi. Şimdi telefonsuz lokma ağzına girmiyor. Hasta da olmuş ağzı yara yemek diye telefonla sofraya geliyoruz bir lokma yemeden gidiyor. Daha bu akşam pilavı yemeden telefon yok dedim. Pilavı yemedi bende telefonu vermedim. Gittiği yere kadar. Aç olan adam her türlü yer. Mecbur yiyecek 
tarafından
O ki telefonu versem de yemiyor bari telefondan olsun. Aç uyudu şimdi. Aç olduğunu biliyorum ama ne yapım şimdi. Eline verdiğim herşeyi dalga geçer gibi un ufak edip batırıyor her yeri. Bugün çok zorlandım. Verdiğim hiçbir lokmayı yemedi sadece evi batırdı elinden telefon düşmedi. Topluyorum evi hep aynı dagitmalarina artık yetişemiyorum. Oyuncak dokse tamam kalsın dersin ekmek kırıntısı varken yerde ruhum daralıyor. İş yapamamak dağınıklık bunlara rağmen bir lokma yememesi çok yıprattı bugün

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 717 göst.
19 Aralık 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 196 göst.
10 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 604 göst.
18 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sorucukk (128 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 297 göst.
7 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,443,965 soru

23,726,215 cevap

313,280 kullanıcı

...