Cnm düzelmez çalışmıyorsa ve nasıl şekilde eğitim vereceğini bilmiyorsan evde çok zor duzelmesi çok zor bence sen ,acilen git biz agte testi yaptırdık denver da yaptırdık ama sonucu açıkladı a b demedi agte de ilk başta 2 yaş çıktı ,3yasindaydi yaptırdığımızda1yas geri dedi doktor..sonra eğitime başladık birdaki gittmizde 3.5 4 yaşına yaklaşmıştı bi becerisine 3 yaş bı becerisine 3yas 4 ay çıktı çok şükür yakaladık (şuan 4.5 yaşında dil konusma olarak değerlendirme tekrar yapmak istiyorum kurumda yaptırdığımız testte de hala 3 yaş çıktı dil konuşma da ama kızım herşeyi konuşuyor kelime dagarcagi az ve neden sonuç ilişkisi kuramıyor pek onu ogretiyolar veya muhakeme ) herşeyde dediğiniz gibi ekolali yapıyordu nasılsın dediğim de nasılsın diyordu bana kızım herşeyi tekrar ediyordu herseyiii .. ben direk başlattım özle eğitime doktor tanısı uyaran eksikliği olabilir kreşe gönder dedi kreşte buna yönelik bsey yapmıyor ki göndereyim iyi hoşta ,neyse çıktım o doktordan çocuğum oyun kurmayi miş gibi oyun oynamayı bilmiyordu ortak dikkat hiç yoktu oyuncakları işlevsel uygun kullanmiyordu kelimesi çok çok az ve cümle az kuruyordu oylelikle gttim bende ..ekolali de de sana tavsiyem kızım nasılsın deme veya nerdesin bunu al bu araba böyle anlamsız cümleleri söyleme model ol ve bu model olmayı hayatının bı parcasi haline getir rol-model bu dedigimi kesinlikle unutma ve uygula ..kukla alıp veya bebekleri oynatarak Ömer bugün nasılmış ? Diğer bebeği konustur iyiym annecim sen nasılsın napiyorsun bende iyiyim canım yemek yemek istermisin yaşasın isterim oley yani model ol herşeyde oglunuzun demesi gereken şeyleri siz söyleyin sonra beynine kazıyıp o söylesin kelime böyle öğretilir ben zamanında çok yanlış ogretmisim çok .. mesela akademik gitmeyin oyunla asarsiniz bunu hep oyunla kavramsal da gitmeyin bak bu kaşık büyük bu küçük gibi .. herşeyi oyun içinde kullanın .Ömer hadi gel senle oyun oynayalım sen marketci ol bende müşteri iletişimi herşeyi oyunda görsün Ömer araba gidiyor aaa nereye gidiyor bu araba Allah dur ben şu arabayı durduruyum veya /tamir edeyim hıh şimdi oldu vuuu araba gidiyor cuf cuf cuf bu araba nasıl bir araba aaa kirmiziymis kırmızı bir araba sürüyorum kırmızı arabayı ben sürüyorum arabayı ucuruyorum huvvv ..
Mesela disardayken , aa bak karşıda köpek var hadi birlikte gidip onu sevelim ah şirin köpek ne tatlısın acıktım mi bak hav hav diye bağırıyor köpekler aciktimlarinda havlar hav hav deyip taklit edip ne şirin arkasından ekleme yapabilirsiniz öğrenmesini istediğiniz herşeyi oyun icidne dağıtın
Hava bugün neguzel güneşli bak mis gibi güneş doğunca isiniriz sicka havada kisakollu giyeriz ay soğuk oldu hemen hırka goymeliyim çok soğuk Ömer sende usudun mu artık havalar soğudu gel sana da hırka giydiriyim anne bana hırka giydir tmm oğlum giydiriyorum burda bu yazdıklarımı hep sizndiyeceksiniz hırka giydir kelimesini veya diğerlerini sizden öğrene öğrene oda sonra dile getirecek ..
Veya akşama evdesiniz yemek yiyeceksiniz Ömer ben çok acıktım yemek hazırla tmm hemen hazırlıyorum hadi Ömer gel bana yardım et tabakları masanın üstüne koyalım aferin Ömer'e küçük Ömer çok acıkmış yemek istiyorum diyor bana ozmn hemen geliyor yemeğin al bakalım bu senin yemeğin ( senin benim derken işaret ederek baskı yaparak senin göğsüne dokunun ,benim diyerek kendi göğsünüze ) ihtiyacı olan herşeyi oyun içinde kullanmış olursunuz ..
Benim elim çok kirlendi elimi yıkamak istiyorum , gel elimi yıkayalım tamam hadi ozman yikayalim ..
Umarım yardımcı olmusumdr