0 oy
104 göst.
Aile kategorisinde (4 puan) tarafından
Arkadaslar.ben 8 eylulde dogum.yaptim.o zamandan bu yana annem yanimdaydi fakat annem gitti haftasonu o.gittiginden beri cok.kötuyum aksamlari.oluyor.ozellikle bogulacak gibiyim.kalbim sıkısiyor.ben bu.bebegi niye.yaptim.nasil.bakicam nasil omur.boyu sorumluluguni alicam diyorum baglanamiyorum oysa 13 yil ugrastik bir karnimda kalbi duran bebegim oldu bir bos gebelik gecirdim bebegimi seviyorum ancak bakmak istemiyorum surekli agliyorum esimin ise gitmesini istemiyorum izin al diyorum yada annemi cagiralim diyorum kayinvalidemler yakin ama onlar beni daha cok strese sokuyorlar babam calisiyor erkek kardesimle gelinimizle yasiyorlar iki cocuklari var onlarinda anneme gel diycem gelinimiz zorlanir diye tekrar diyemiyorum ama cok kotu hissediyorum rahat bir yasamim.vardi.13 yildir birden kisitlanmak mi boyle yapti bilmiyorum bebegim hep benimle.olacak.gecici degilse naparim cok uzuluyorum boyle dusundugim icin aglamasina bazen katlanamiyorum oysaki cok hesvesle beklemistim.onun icin 9 ay  her gun igne yedim kafami toparlayamiyorum nasil gecer nasil.alisirim esim.izin alsa.annem gelse bile bir gun elbet yalniz kalcaz bebegimle keske yapmasaydik omur.boyu cocuk istemeseydik cok.zor diyorum esim cok.iyi ama ailesi huzursuz bir aile onlarin icine bu bebegi niye getirdim.diyorum kendimi sucluyorum annem yakin olsa ama degil cok yalniz hissediyorum napicam ben 

7 Cevaplar

0 oy
(1,304 puan) tarafından
Öyle deme Allah korusun dünyanın bin bir türlü hâli var büyük konuşma bişey olsa Allah korusun, şu an alışma surecindesin ve bu çok çok normal ben 13 aylık olduğu halde ara ara ağlıyorum bakamıyor gibi oluyorum ama sonra diyorum sen değilde kim bakıyor:) arada destek al tâbi ki özellikle eşin sana çok yardımcı olmalı ama birine bağlı kalma annene veya kayınvalidene vs , yoksa kabullenmen çok daha uzun zaman alır emin ol zaman bir şekilde geçiyor yeter ki sağlıklı olsunlar
-Reklam-
0 oy
(2,143 puan) tarafından
Bu dönemler gecicek geriye dönüp baktığında ben zamanında bunları demiştim diye gülersin. İnsanın hayati birden değişiyor evinde bir tane bebek var o yüzden bunları düşünmek gayet doğal üstüne bir de lohusa olunca tuzu biberi oluyor. Derin nefes al inan hersey cok güzel olucak kendine güven tek bakmaya alış kendi duzenini kur çok rahat edersin. Eğer annen veya kayinvaliden sürekli gelirlerse özguvenin olmaz. 
0 oy
(3,488 puan) tarafından
Heeeeyyy güzel insan.... 

Bu hisler tamamen normal ve geçici. 

Belki ilerde gülümseyeceksin bu fikrine. 

Sakin ol. 

İkinci bebişim seninkiyle akran. Diğeri 3.5. Tek başıma bakıyorum hafta sonları dahil. Çirkin çirkin geziyorum pijamayla evde ama ne yaparsın geçer elbet. Allah sağlık versin. 

o bebişle birlikte yaparsanız her şeyi çok mutlu olursunuz. Yemek yaparken anlatın, derdinizi anlatın, tuvalete giderken söyleyin. Bi süre sonra muhabbetiniz kopmaz bir hâl alır ve evde çocuğunla yalnız kalmanın keyfi paha biçilemez. Yemin ederim. 
0 oy
(8,934 puan) tarafından
Şuan lohusa psikolojisindesin gayet normal yetemeyecegini düşünmen birden hayatının ortasına 3 kiloluk sürekli ağlayan işeyip sıçan uykularinin içine eden biri girdi ona gün geçtikçe bağlanacaksin sürekli ten temasında bulun bolca kokla ona baglanman icin eğer çok daha ilerisi varsa mutlaka uzman desteği alman gerekiyor
0 oy
(2,988 puan) tarafından
Daha çok yeni annesin buna alışmak zor, ilk doğurduğunda yavrum diyerek hep anne gibiydim diyenler bence doğru söylemiyor.

Zaman istiyor anne baba olmak, ama bu günler geçici, bebek hep böyle bakıma muhtaç kalmayacak, öyle düşün ve anın keyfini çıkart, bir gün senden bağımsız olacak büyüyüp tek başına oyun oynayacak.

Yardım istemekten de çekinme bence 
0 oy
(1,757 puan) tarafından
İlk zaman eşim bakıcımı bulalım bakamicaksan falan diyordu o dereceydim zamanla alışıyor insan ve rahatliyosun anneliğin tadını çıkartıyosun 5 ay oldu arada hala düşünmüyor değilim bakamayacağım galiba diye bı dönem ve atlatırsın 
0 oy
(15,525 puan) tarafından
İnan ki hep hormonlardan..ben de seni le aynı şeyleri düşündüm. Pişman oldum çocuk doğurduğuma. Kimseye demedim bunları ama kötü hissediyodum kendimi. Hayatım kaymış gibi hissediyordum. Ama zamanla geçti. Merak etme senin de geçecek. Ben de yalnız kalmaya korkardım. Ama kendin biseyler basardikca çok iyi hissediyosun kendini. Eşin yine 1 2 gün izin alsın. Ailecek dışarı çıkın gezin dolaşın. Soğuk moguk deme hiç. Zamanla kendi düzeniniz oturdukca sen de rahatlayacaksin. İlk zamanlar insan düzen aşırı değiştiği için anneler özellikle kendini çok garip hissediyo. Ben de kendimi ne yerde ne gökte garip bı halde gibi hissederdim. İnan ki hepsi geciyo Allah'ın izniyle. Sen geçeceğini bilince de rahatlayacaksin bak. Annenin gittiği iyi olmus. Alışırsıniz birbirize bebisinle. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 42 göst.
15 Kasım 2023 Aile kategorisinde Elif2010 (4 puan) tarafından soruldu
+2 oy
20 cevap 523 göst.
17 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Busebade (964 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 268 göst.
9 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Angel1992 (79 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 122 göst.

382,989 soru

11,464,212 cevap

35,059 kullanıcı

...