0 oy
115 göst.
Diğer kategorisinde (2,312 puan) tarafından
Kızlar hamur ile ilgili sıkıntılarm var :D poğaça tarifi buldum bire bir aynı tarifi yaptım  hamuru 5 su bardağı diye yazmış Aynı ölçeği koydum yoğurdum bayada ama hamur cıvık oldu tarifin aynısını yapmama rağmen neden olmuyor nerede yanlış yapıyorum 

6 Cevaplar

0 oy
(3,530 puan) tarafından
Unla alakalidir 
(2,312 puan) tarafından
Marka olarak mı
(3,530 puan) tarafından
Evet her an un kaliteli değildir kullandığıniz unun kalitesi iyi olmayabilir
(3,530 puan) tarafından
5 su bardagi diyor bende yapıyorum 6 su bardağı ekleyince toparlanıyor
(2,312 puan) tarafından
Sinangil un kullandım
(3,530 puan) tarafından
Bende o markayı kullanıyorum ekleme yapıyorum pogacam yumuşacık oluyor. Ölçü bardaklariniz mi tutmuyor malzemeler oda sıcaklığında olmali veya yorumları okuyon bazı tariflerde mağdur ediyor insanı.
-Reklam-
0 oy
tarafından

Tarifler deki un ölçüleri tutmuyor maalesef bıraz daha un ekleyip hamurun toplanmasını sağlayın 

(2,312 puan) tarafından
Onuda yaptım poğaçalar ekmek oldu ;d
0 oy
tarafından
Çünkü tarifi veren kişinin kullandığı malzeme ile sizinki bir olmayabiliyor. Yani misal 5 ölçek un demiş ama her unun kalitesi vs bir değil. Siz 5 ölçek yerine azar azar koyacaksınız. İllaki 5 ölçek olmak zorunda değil yani. Kıvamı tutana kadar yavaş yavaş unu koymak lazım. Vs. 
(2,312 puan) tarafından
Peki hangi un almalıyım bende ekleme yaptım tabi ama poğaçalar ekmek oldu;/
tarafından
Ben Söke un kullanıyorum genel olarak. Bir sorun yaşamadım. Poğaça yapınca fazla un eklememek lazım. Şöyle bir kıvam alınca biraz tereyağı ya da sıvıyağ dökün üzerine öyle yoğurun elinize yapışmaması için. Çok katı olmasın hamur yoksa poğaçalar sert olur. Yumuşak poğaça için hamurun yumuşak olmasıdır ideal olan onun için fazla un koymayın. Dediğim gibi kıvam alınca hafif yağ döküp iyice yoğurun ve dinlendirin
0 oy
(1,961 puan) tarafından
Unun markasına göre değişir ölçüleri   
(2,312 puan) tarafından
Keşke bunuda belirtseler marka olarak hangisi iyidir
(1,961 puan) tarafından
Marka olarak şu iyi diyemem ama  o bardak ölçüsü 200 ml kullanıp sn başka ml kullanıyorsan olmaz  her zman tarihlerde tam tutmuyor bn göz kararı yapıyorum hamuru
0 oy
tarafından
Acaba sertmi yoguruyon yoksa malzemesi dolaptan hemen çıkarıp kullnma soğuk kabarmaz olmaz 

Mesela ligaca hamuru iyice ozlesmis ve ele yapışmayan sünen bir hamur gibi olmalı 

Mantı hamuru sert olmalı.bastirinca parmaklarının izi çıkmalı 

Kurabiye hamuru yine aynı şekil şekeri falan iyice karışmış olmalı bunlara dikkat edersen güzel olur 
(2,312 puan) tarafından
Malzeme poğaça için dışarda bekletip yaptım kurabiye için dolaptan aldım ama tereyağını disrda bekletip koydum
tarafından
Her malzeme oda sıcaklığı olmalı
Un markası efsane baklavalık böreklik güzel olur
0 oy
(2,071 puan) tarafından
Un kalitesinden kaynaklı 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 231 göst.
13 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 250 göst.
21 Haziran 2024 Aile kategorisinde Ecrin sena (53 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 818 göst.
8 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Zelihaanne (1,566 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 199 göst.
18 Nisan 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

406,034 soru

12,171,978 cevap

36,639 kullanıcı

...