0 oy
129 göst.
Diğer kategorisinde (2,310 puan) tarafından
Kızlar hamur ile ilgili sıkıntılarm var :D poğaça tarifi buldum bire bir aynı tarifi yaptım  hamuru 5 su bardağı diye yazmış Aynı ölçeği koydum yoğurdum bayada ama hamur cıvık oldu tarifin aynısını yapmama rağmen neden olmuyor nerede yanlış yapıyorum 

6 Cevaplar

0 oy
(4,176 puan) tarafından
Unla alakalidir 
(2,310 puan) tarafından
Marka olarak mı
(4,176 puan) tarafından
Evet her an un kaliteli değildir kullandığıniz unun kalitesi iyi olmayabilir
(4,176 puan) tarafından
5 su bardagi diyor bende yapıyorum 6 su bardağı ekleyince toparlanıyor
(2,310 puan) tarafından
Sinangil un kullandım
(4,176 puan) tarafından
Bende o markayı kullanıyorum ekleme yapıyorum pogacam yumuşacık oluyor. Ölçü bardaklariniz mi tutmuyor malzemeler oda sıcaklığında olmali veya yorumları okuyon bazı tariflerde mağdur ediyor insanı.
-Reklam-
0 oy
tarafından

Tarifler deki un ölçüleri tutmuyor maalesef bıraz daha un ekleyip hamurun toplanmasını sağlayın 

(2,310 puan) tarafından
Onuda yaptım poğaçalar ekmek oldu ;d
0 oy
tarafından
Çünkü tarifi veren kişinin kullandığı malzeme ile sizinki bir olmayabiliyor. Yani misal 5 ölçek un demiş ama her unun kalitesi vs bir değil. Siz 5 ölçek yerine azar azar koyacaksınız. İllaki 5 ölçek olmak zorunda değil yani. Kıvamı tutana kadar yavaş yavaş unu koymak lazım. Vs. 
(2,310 puan) tarafından
Peki hangi un almalıyım bende ekleme yaptım tabi ama poğaçalar ekmek oldu;/
tarafından
Ben Söke un kullanıyorum genel olarak. Bir sorun yaşamadım. Poğaça yapınca fazla un eklememek lazım. Şöyle bir kıvam alınca biraz tereyağı ya da sıvıyağ dökün üzerine öyle yoğurun elinize yapışmaması için. Çok katı olmasın hamur yoksa poğaçalar sert olur. Yumuşak poğaça için hamurun yumuşak olmasıdır ideal olan onun için fazla un koymayın. Dediğim gibi kıvam alınca hafif yağ döküp iyice yoğurun ve dinlendirin
0 oy
(2,151 puan) tarafından
Unun markasına göre değişir ölçüleri   
(2,310 puan) tarafından
Keşke bunuda belirtseler marka olarak hangisi iyidir
(2,151 puan) tarafından
Marka olarak şu iyi diyemem ama  o bardak ölçüsü 200 ml kullanıp sn başka ml kullanıyorsan olmaz  her zman tarihlerde tam tutmuyor bn göz kararı yapıyorum hamuru
0 oy
tarafından
Acaba sertmi yoguruyon yoksa malzemesi dolaptan hemen çıkarıp kullnma soğuk kabarmaz olmaz 

Mesela ligaca hamuru iyice ozlesmis ve ele yapışmayan sünen bir hamur gibi olmalı 

Mantı hamuru sert olmalı.bastirinca parmaklarının izi çıkmalı 

Kurabiye hamuru yine aynı şekil şekeri falan iyice karışmış olmalı bunlara dikkat edersen güzel olur 
(2,310 puan) tarafından
Malzeme poğaça için dışarda bekletip yaptım kurabiye için dolaptan aldım ama tereyağını disrda bekletip koydum
tarafından
Her malzeme oda sıcaklığı olmalı
Un markası efsane baklavalık böreklik güzel olur
0 oy
(2,075 puan) tarafından
Un kalitesinden kaynaklı 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 250 göst.
13 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 256 göst.
22 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ecrin sena (82 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 866 göst.
9 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Zelihaanne (1,418 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 209 göst.
18 Nisan 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

409,680 soru

12,315,825 cevap

38,827 kullanıcı

Kategoriler

...