Ben iki cocuk yetistirdim emzigi onermem. Ben hic kullanmadim. Neden dersen; 1. Kim ne derse desin bebek emme refleksini emzikten karsiladigi icin beslenmesi az oluyor. Emzik emdikce uyuyacagi icin sen aciktigini anlamayabilirsin. Ancak son raddede uyari verir. Su donem az beslenirse sariligi artar. O yuzden sık emzirmekte fayda var. 2. Meme ucu karisikligi oldugu icin meme reddi olur. Simdi olmasa 4 ay civari mutlaka olur. (Ben emzik vermedigim icin hic yasamadim red iki cocugumda da) 3. Ne kadar seni emerse o kadar kilo alir yani her zaman sakinlesecegi, uyuyacagi ve beslenecegi yer meme olmali. (Ben her durumda emzirdigim icin cocuklarim hep ayindan cok daha kiloluydu) 4. Kayinvalidenin dedigi gibi mikrop kapma olasiligi yuksek bence ne kadar yikasanda gun icinde bence steril bir urun degil. 5. Emzik yerine seni emerse daha sakin ve daha rahat uyur. Ayrica guvenli baglanma icin sende rahatlamasi onemli. He diceksin ki evin isi vs. 3 ay cok sık oluyo emzirme isi ondan sonra buyudugu icin daha az emiyor emse de kisa sure emiyolar ceneleri kuvvetlendigi icin. Tecrubelerim bu yonde. Gerisi sana kalmis gule gule buyut.
Sakin olun.
1,490,134 soru
24,353,767 cevap
346,620 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın