0 oy
1,172 göst.
Aile kategorisinde (148 puan) tarafından
Kızlar evin üç oğlu var ortancısı benim eşim büyüğü boşandı sonra ben varım sonra diğeri geliyor Her neyse eltim ikinci çocuğuna hamileydi ama sürekli kız istiyorlardı daha cinsiyet belli olmadan herkese yok bulantım şöyle yok aşermem böyle kız olacak falan eltim kaynanam hepsi aynı şey diyordu kız olacak diye cinsiyeti öğrenmişler erkek yeniden 2 oğlu yani o bir de 4-5 yaşında oğlu var Her neyse benim de bir oğlum var 7 yaşında Ben de hamile kaldım ama ben isteyerek zaten planlıydı benim Ben daha 2 aylık hamileyken o 6 aylık hamileydi yılbaşında çocuğunu kaybetti altı Altı buçuk aylıkken plasentadan ayrılmış ben yine de yapılması gereken her şeyi yaptım eşimi aldım gittim evine meyvesinden tut her şeyini Hani Elim dolu dolu gittim giderken de eşimin Kuzenleri ile gittik onları da uyardım benim hamileliğim hakkında bir şey demeyin acıları var yanlış anlarlar ondan sonra aylar geçti üstünden 4 ay falan ben cinsiyeti falan öğrendim normal Instagram'dan paylaşım yaptım böyle pasta ile cinsiyet belli olur ya o kutlamayı eltim mesela gördü hiçbir şey yazmadı zaten beklemiyordum bir şey yazmasını gel git zaman Bu paylaşımdan 2-3 hafta sonra fark ettim eltim artık durumlarıma bakmıyor beni Ve eşime hikayelerini sessize almış önceden beğenir de ederdi fotoğraflarımızı falan Ben de onu aldım ama aklıma çok takıldı Neden böyle yaptı diye bir gün bir düğünde denk geldik oturuyordu kaynanamlarla direk suratını çevirdi ben hiç pas vermedim uzaktaydım zaten oturdum yerime sonra karar verdim Dedim Madem böyle bir şey yapmış beni görmek istemiyor ki hikayelerimi sessize almış kendimden Onu komple sildim Arkadaşlıktan çıkarttım eşime söyledim eşim çok iyi yaptın senin düşüncene bak Onların düşüncesine bak benden de sil dedi kardeşim ve karısını sil dedi ve eltim Demek ki profilime sürekli bakıyor ki aynı dakika nasıl fark etti bir baktım WhatsApp'tan engelledi beni Şok Oldum Demek ki beni takipteymiş bu arada benim de Allah nasip ederse kızım olacak cinsiyeti kız erkek kız tabii ki de fark etmez en büyük temennim sağlıklı sıhhatli Allah korkusu olan bir evlat olsun gerisi boş Ama neden hayatım böyle yaptı kalkıp hamileliğimi söylesem daha kötü olacak kavga bile ederlerdi senin sonuçta orada acın var kalkıp sana söylesem ne anlarsın ben böyle bir şey kendime yakıştıramam her yerde denecek laf var denmeyecek laf var ben onlar üzüntüsü var diye neleri düşünüyorum onların yaptığına bak

31 Cevaplar

0 oy
(106 puan) tarafından
Ben 13 mü 14 mü haftalık hamileydim bebeğim karnımda ölmüş kürtaj oldum. Benden 1 hafta sonra eltimin hamile olduğunu durum atmıştı üstü kapalı birsey yazmış anlamıştım. Oda 6 7 haftalık hamileymiş ben kürtaj oldum bebeğimi kaybettim diye kimseye söylemediler senin gibi sonra 7 haftalık mi 8 haftalikken mi oda düşük yaptı öyle öğrendi herkes. He söyleseydi yanlış anlarmiydim hayir oda sonuçta bir can çok sevinir mutlu olurdum oda bizden çünkü. Söylemedi yine yanlış anlamadım anlayışla karşiladim. O durum zaten bizi çok yıpratmişti onun düşügü benim kürtaj durumum. Sonra zaten eltim kendisi açıklamasını yaptı. Söylemeye cekindik yanlış anlarsın falan diye söyleyemedik kusura bakma gibi. Bu durumlar iki taraf için de anlayışla karşılanmalı diye düşünüyorum ben. Sonuçta şimdi senin hamileligin onunda eşinin yeğeni olacak yani oda sizden. Ettin için birsey diyemem o psikoloji çok zor herşeyi yanlış anlama alınma küsme gibi durumlar olabiliyor.
-Reklam-
0 oy
(30 puan) tarafından

Kusura bakma ama bence sorun sensin . Ayrıca o hamile kaldıktan sonra sanki sen nispet yapar gibi gidip hamile kalmışsın planlı . Daha önce niye planlamadin mesela . Ayrıca 4 ay geçmiş demişsin senin için uzun vadeli olabilir . Ama evlat acısı çeken biri için ne anlama gelir bile bildiğini sanmıyorum. :angel: benim kardeşim benden önce evlendi düşük yaptı çocuğu olmuyor . Gebe kaldığımı öğrendim ama ona nasıl söylerim diye düşünüyordum . Extradan hamile kaldığım için üzülüyordum sabah akşam onun için dua ediyordum onun kide olsun diye.  Asla asla kutlama falan yapmadım . Sonradan aradı gebeymişsin diye evet ama sen üzülürsün diye demedim sana dedim . Seni düşündüğüm için diye . Onun ki 2 yıl geçti yeni hamile kaldım yinede diyemedim hamileyim,  tutki kutlama yapayım .  Senin ki gerçekten nispet gibi geldi bana, hiç kusura bakma , iyi niyetli gelmediniz

(148 puan) tarafından
Canım ben çalışan biriyim ve çok zor durumdan geçtik çalışmam lazımdı normalde biz bu tarihte anlaştık ben işten cikicam cocuk yapicam diye ben hamile kaldım baktım öğrendim oda hamile ben onun hamile olduğunu bilmiyordum hamile olduğumu öğrendim yeniydi 3 hastalıktı o zaman benim. Kutlama yapmadım. Sadece bir pasta kestik oğlum ben eşim okadar.  Aynı şekilde benim de abimin çocuğu olmuyor hamilelik öğrendi yengem bana yazdı hamilemissin diye dedim üzülme diye gayet anlayışla karşıladı ve ona o kadar dua ettim ki tüp bebek yaptı bu sefer tuttu oda şuan 3 aylik hamile ve yeni öğrendik oda kimseye demedi şimdi cephe mi alim ?
(30 puan) tarafından
Cephe alın demiyorum. Zaten bence o zmn ilk gönderiniz de açıklayıcı şekilde yazmamışsiniz ondan. İnsanlar sadece okuduğuyla yorum yapar. Öyle yazmışsınız ki sanki o hamile kaldı bende kalayım dedim. Neyse herşeyi bilmeyiz . Allah herkese gönlünce versin ama basit konular için birbirlerinizi engellemeniz çıkarmanız doğru gelmiyor . Ölümlü dünya küs gitmeye değmez . En azından çocuklar ilerde anlaşırlar . Neyse hayırlısı ne diyeyim
(148 puan) tarafından
Ama her zaman onlar bana cephe aldı hep bir çekememezlik içinde ben kardeş gibi olalım istedim onlar hep düşmanlık besledi onlar bana neler yaptı neler bir gün ağzımı açmadım bile. Onuda geçtim ben iyi olmak aile olmak istedikçe onlar itiyor istemiyor.  Dün de kayinvalideme gittim ameliyat olmuştu iğnesi vardı vurcaktim hemsireyim canım onlarda oradaydı ben eşim oğlum girdik içeri onlar karı koca mutfaktaydi bulaşık felan yikiyordu hemen iğnesi vurdum 5 dk oturduk kalktık karısının korkusundan kaynim ses bile vermedi ama karısı yokken ses veriyor en basiti 5 gün önce hastanede kaynanam ameliyat oldu oradaydım kaynim tek geldi annesi durum felan istedi bana da sordu yermisin diye hayır dedim ama gitmiş almış oraya koydum yemedim zorla kaynanam o gittikten sonra ısrar etti bir parça yedim hamilesin ye dedi mesela karısı yokken böyle ama dün ne bana ne abisine ses bile bırak karısının yanından mutfaktan bile çıkmadı. Ama ben yüzsüzlük sevmiyorum ikili oynayanı asla. Bende bayram günü illa denk gelcez bilerek kaynima ses vericem o gün durum aldın hastane de bize nerden aldın bana çok dokundu o gün serum yedim dicem orayı sikayet edicem dicem o zaman karısı anlasın kocası bizle normal o yokken konustugunu
(30 puan) tarafından
Çok saçma valla böyle olanları güzel güzel geçinmek varken neden hep bu tarzlar yaşanıyor . Ama senin dediğin gibi iki yüzlülük varsa tam kusmektense slm slm olsun aranızda yeter . Fazlasına gerek yok . Bense bir eltim gelsin diye çok istiyorum.  Güzel anlaşırız Diom herkes diyor , yok hele gelsin dersin keşke gelmeseydi . Ama inanmıyorum ama çevremde hep sizin gibi sorunlar neden bu sorunlar yaşanıyor diye hep düşünüyorum. Eşimin 5 erkek kardeşi var hep Diom keşke şuan hepsinin eşi olsaydı birlikte toplanır piknik gezmelere giderdik . Bakalım sizde size yanlış geleni saklamk yerine soyleyin
0 oy
(31 puan) tarafından
Sen de haklısın ama o da haklı. Haksız taraf göremiyorum.  Ben 2 düşük yaptım. Eltim hamile kalınca en son ben duydum ve zoruma gitti kiskanacagimi veya başka şey düşüneceğimi sandılar diye çok üzülmüştüm sonra kendisi aradı söyledi hallettik sorun oluşmadı. Keşke güzelce seninle paylaşmak istedim diye söyleseydin. Onun için çok zor hele ki 6 aylık bebeği kaybetmek müthiş bir acı. Sen üzülmesin diye saklamissin ama daha yanlış olmuş. O da yine de seninle konuşup niye sakladın bu zamana kadar diyebilirdi. Ki burda kaynında da hata var kendisi eşine anlatabilirdi kayinlar daha çok fesat oluyor. Yine de ailede küslük iyi değil.
0 oy
(441 puan) tarafından
Bence ona haber vermediğin için darilmis gibi görünüyor. Belkide kıskandı çok normal 6 aylık bebeğini kaybetti. Kötü niyetle değilde belkide üzüntü ile kiskandi
0 oy
(213 puan) tarafından
Öncelikle iyi niyetli olduğunu gördüm ama eltinin acısı taze keşke paylaşım yapmasaydin birde kız beklemiş ya uzulmus olabilir konuşarak çözülecek birşey hayatından çıkarmaya gerek yoktu kim olsa üzülür bu durumda 
0 oy
(1,299 puan) tarafından
Çocuk yarıştırmak hamileleik yarıştırmak nedir Allah aşkına aklını başına alsın bence bi destek görsün herkesin kaderi farklı sınavı ayrı sen de çıkarmayaydın iyiydi o kıskanmış işte bariz belli bi de evlat acısı kuzum bak senin de beneğin varmış Allah korusun bak Allah çocuklarının bütün kötülüklerden korusun çok samimi söylüyorum büyüklük yine de sende kalsın seni kırmış sen kırma 
0 oy
(233 puan) tarafından

Bana silmen, eşine diyip silmesi saçma geldi. Durumumu gizlesin vs umrumda olmazdı benim. Ha silerse beni bende tepki olarak tabiki silerim:D ne gereği vardı silmene, eşine sildirmene. Bakmazsa bakmaz sende duramamışın yani:D

0 oy
(1,111 puan) tarafından
Bu anlattiklarından en çok dikkatimi çeken ne oldu?Kaynın sen hamileyken sana o kadar çektirmiş.O evlenmiş ve onun karısıyla görüşüyorsun kocanı kayninla görüştürüyorsun.Kusura bakma da sana onca kötülük etmiş insanla bağını hala koparmadıysan senin sorunun 
0 oy
tarafından
Bu sosyal medyadan silme olayi nedir? Konuyla ilgili normal hayatta bir iletisiminiz olmamışken kendi kendinize tahminlerde bulunup birinci derece akraba yok sessize aldı yok durumuma bakmadı bilmem ne deyip silinir mi?  Sizin yaptığınız yanlış hamileliginizi 4.aya kadar saklamişsiniz sonra sosyal medyadan kutlamayla el gibi duymalarini saglamissiniz kadinin bozulmasi normal degil mi?
0 oy
(5,296 puan) tarafından
Emlati yap sen bebegini kaybetmis olup o sana aynisini yaptiginda sen ns hissederdin 
0 oy
(3,136 puan) tarafından
Ben de şunu anlamıyorum,niye seni engelleyince şok oluyorsun, silmişsin kadını ,o da demek ki senin onu silmen şokuyla engellemiş seni :) öyle düşün ,o seni takip ederken sen etmiyor muydun, aynı şeyleri yapmışsınız ya sildikten sonra bile baktığına göre:)

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 606 göst.
0 oy
11 cevap 363 göst.
30 Nisan 2023 Aile kategorisinde Hilalyyy (441 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 361 göst.

404,551 soru

12,119,071 cevap

36,468 kullanıcı

...