0 oy
583 göst.
Diğer kategorisinde (250 puan) tarafından
Ben haram diye bildigim icin öpmuyorum kizlar  bu konuda siz ne yapiyorsunuz ne dusunuyorsunuz?

40 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kayınbaba haram değil diye biliyorum. Öperim de ben mükemmel bir insandır 
-Reklam-
0 oy
(19,985 puan) tarafından
Eşinin babası öz baban hükmündedir. Opebilirsin. Ben hep operim
0 oy
tarafından
Haram değil eşinin omcasi dayısı bile haram değil sadece kayın haram oluyo ben öpüyorum ellerini 
(250 puan) tarafından
Kayin haramsa kayinbabasida haram olmazmi ;))
tarafından
Kayın ile kayınbaba bir mi
tarafından
Aynı şey değil canım eşi ailesi öz aile hukmundedi ama kayın haram hatta kayın ateştir diye ayet var
(250 puan) tarafından
Bir degil ama oda yabanci sonucta evlendikten sonra esimizin babasi esimde annemin elini öpmez mesela oyle yasli degiller birde zaten
tarafından
Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!  Nur suresi 31 ayet mealidir aciklamasi da şöyledir "kocalarının babaları" ifadesi ile Nisa sûresinde geçen "hanımlarınızın anneleri" ifadeleri, bu meselenin aslını teşkil ediyor.

-Yani, bir hanım için kayınpederi, bir erkek için de kayınvalidesi gerçek baba ve annesi gibidir, aralarında ebedî mahremiyet vardır. Hiçbir şekilde oğlu ölse veya hanımını boşasa da kayınpeder geliniyle, damat da kayınvalidesi ile evlenemez.
Kayinla ilgili olarak da
Peygamberimiz (s) bir defasında, "Kadınların bulunduğu yere girmekten sakının." buyurdu. Ensardan bir zat, "Yâ ResulAllah, kayınlar (erkeğin akrabaları) hakkında ne buyurursunuz?" şeklinde sorması üzerine,"Kayın ölümdür." buyurdular. (bk. Buharî, Nikah, III; Müslim, Selam, 20)
Bu hadisin şerhinde İmam Nevevi der ki:Baldız için de aynı şekilde mahremiyet sınırlarına çok iyi dikkat etmek gerekir.
Kaynaklar sahih hadis kaynaklarıdır yani kuvvetli hadislerdir
(2,277 puan) tarafından
Kız eşin amca dayısı haram olmaz mı
tarafından
Ya o konuda kesin bişey duymadım ben değil diye biliyorum bişey diyemem şimdi haram olabilir
(2,277 puan) tarafından
Aynen sadece babası haram değil ama gerisi haram 4 atanın hakkı 1 dir derler anne baba kayınbaba kaynana şeklinde ama harici öyle değil. Kayın da kocan yaşadığı sürece nikah düşmez ama genede haramdır kayın eteştir demiş efendimiz. Ve çok acı ki eşimin yengesinin abisinin boşandığı kadınla kardeşi evlenmiş bunu duyalı daha da korkar oldum bundan
tarafından
Evet bizde de var bu örnekler teyzem vefat etmiş zamanında w yaşında kuzenim kalmış ananemler bi küçük teyzeme demişler sen evlen amaç nikah dusuyo bişey olmaz çocuğu analık buyutmesin o zamanın aklıyla güzel çocuk arada kalmasın demişler ama insan nasıl enistesiyle aynı yatağa girer benim midem almiyo benimde var kaynım bi kere basım açık görmedi beni diğer erkeklerle zaten muhattap olmam ama kaynimla konuşurum o da mesafeli şekilde yanında otururum sohbet ederim o kadar o da haram gerçi savunmuyorum
(2,277 puan) tarafından
Ayy allahım korusun kınamıyorum rabbim gösdermesin ya
tarafından
Aman aman böyle şeylerde yorum bile yapmamak lazım teyzemde kabul etmemiş zaten başkasıyla evlenmiş
tarafından
Eşinizin babası, dedesi, dedesinin babası gibi büyük babaları hariç diğer tüm erkek akrabaları haramdır. Amca, dayı, kardeş, yeğen, kuzen vb
(2,277 puan) tarafından
Canım alaskam :)) allah razı olsun. Bende evlendim eşimin amcalarının elini öpmüyodum kayınbabam ayıp olur öp dedi bende allahın emrinden önemli mi onların ayıbı dedim. Eşimde sağolsun öpemez kimsenin elini dedi bida ses etmediler. Kaynanam daha hağla görümcelerinin kocalarının ellerini öpüyo kadını yüz kere uyardım ama ayıp diyo kendi bilir daha bişey demiyorum artık
tarafından
Beliz iz kaynanani uyariken utanmiyo musun yanlış anlama bende bazen kaynanamın kayinbabamin bi yanlışını görüyorum söylemeye çekiniyorum sonra da pişman oluyorum ilim saklanmaz günaha giriyo goruyosun göz yumuyosun senin ne farkın kaldı diye
(2,277 puan) tarafından
Yok kız allahın emrini söylerken utanılır mı müslüman müslümanı uyarmakla yükünlüdür allah bana sormaz mı sen gördün niye uyarmadınn diye. Benim kayınbabam da yeğenlerinin karılarına elini uzatıyo ben diyorum çok yanlış diye onlar benin evladım diyo onlar senin evladın değil allah haram kılmış diyorum ama dinlemiyo vebal benden gidiyo artık gerisi allahla onun arasında. Bazen uyanmaktan çekindiğim konularda da başkalarından örnek veriyorum hahah mesela felanca kocaman adan herkese elini uzatıyo çok günah allah kızgın saçta yakacak mış onları diyorum oda noluyo bende yapıyorum derse aa bak o zamn sende yapma diyorum. Yada eşime diyorum babası ne yapıyosa arkasından eşim yapıyo bende eşime kızıyorum yada uyarıyorum sanki suçlu eşim gibi ahahah oda kendi nasibine düşeni alıyo böylelikle :D kaynanam geçen akşam bacaklarımda ödem var diye eniştesine gösderiyo. Adam gidince söyledim kocaman kadınsın utanmıyonda bacağını açıyon dedim açmadım ki diyo her gün elinde tesbih zikir çekiyo ama haramdan kendini sakınmıyo ben ne ankadım bu işten. Lafım yanlış yere gitmesin günde en az zikir çeken ****** eşek miş oda 10 bin tane çeker miş derler doğruluk payı nedir bilmem ama. Bana bide ey sende herşeteye günah diyon herkes yapıyo der yada iyyy hiç mi günahın yok der. Ne alaka ben elimden geldikçe uzak duruyorm tabiki günahım var derim. Ama kafası almıyo ne yazık ki bi kaynımla eşim içlerinde en iyisi allah razı olsun görümcem de hiç dikkat etmez kaç kere uyandığım halde
(2,065 puan) tarafından
Sorsan benim kayinbabam çok dindar biridir. Herkese ahkam keser akıl verir. İlk evlendiğimiz zamanlar kaynım askerdeydi, kendileri görüntülü konuşuyordu oğullarıyla. Karısı da kendisi de beni zorluyordu al telefonu sen de konuş diye. Ay aklıma geldikçe sinir oluyorum ya. Hayır adamı zaten bir kere görmüşüm ne konusacam bir de zaten uygun değil. Konusmayinca da yabani olmayın tarzında bir şey demişti kayınvalide hazretleri
tarafından
Kız beliz maşallah sana böyle devam. Ne Allahın hududunu açıklamaktan utanıyorsun, ne de büyükleri rencide ediyorsun. Helal kız sana.
Ben de evleneli 1 sene oldu, sesimin çıktığı tek yer İslam konusu. Kayınbabam bu yüzden bana hocam der, hakime hanım der. Aralarında bir mevzu dönünce hakime danışalım o bize ayet hadis doğrusu neyse söyler der. Elhamdülillah ben de zerre kadar sakınmam sözümü ama ahlaksızca da konuşmam. Öyle bir durumda kendimi talebelerin anneleriyle konuşuyormuş gibi şartlayınca şeytanın gireceği varsa da giremiyor akskdjdjdj nefis girerse sözün kıymeti gidiyor çünkü. Kendi babamla da bu şekil tartışa tartışa adamı ölmeden önce dönüş yaptırdık Elhamdülillah Rabbime, bakalım sırada eşimin ailesi var.
(2,277 puan) tarafından
Aman onu ne sanıyosalar sanki bende sinir oluyum öyle şeylere. Bak benim ilk evliliğim çok berbattı orda kaynımla çok yakındık kardeş gibiydik sarılırdık bile birbirimize saçım açıkta dururdum yanında. Ama evliliğimde bana çok destek oluyodu işte bnde cahildim daha 19 20 yaşımdaydım oda aynı yaştaydı. 23 yaşımda da bu eşimle evlendim ama daha aklım başımdaydı şimdiki kaynımla daha 1 kez tokalaşmadık benim çocukları onun kucağından alırken ellerimiz değiyo bazen ama ikimizde çok huzursuz oluyoruz bu durumdan onuda ne kadar sakınsamda bazen değiyo rabbim affetsin :((
(2,277 puan) tarafından
Canım alaska teşekkür ederim  :)) bu konuda tavizim yok eşimde ben konuşunca açılın benim cübbeli konuşuyo der hahaha. Hatta geçen ben uyurken sahura kalkmamıştım eşimde ezan sesine uyanmış gelmiş su içsem olur mu demiş bende olur olur demişim hiç hatırlamıyorum gitmiş içmiş adam bana ne kadar güveniyosa uykuda olmam flan hiç önemli değil hahaha. Eşimin akrabalarıda beni hocalık yaptım kurslarda kaldım ders alıyorum sanıyolar mış. Benim babam okumayı çok seven birisi evimizde kitaplar çok fazla gazeteden geçilmezdi evimiz babam takvim yapraklarını bile okumadan atmazdı. Ben hep onun gibi olmaya çalıştım onu utandıracak çok şey yaptım ama 4 kardeşin içinde hatası en çok olanda benim allahın yolunda olanda gene benim babam bana çok güveniyo sanki onu cennete ben koycam gibi düşünüyo :[[ inşallah rabbim nasip eder de ben daha iyi bi müslüman olurum bilgimde daha çok olur rabbim nasip etsin alaskam bana dua et ♡♡
tarafından
Dualar karşılıklı olsun kardeşim :) müslümanın müslüman kardeşine yaptığı dua kabuldür. Maşallah demeden geçmeyeyim
(2,277 puan) tarafından
Allah razı olsun balım:)) alaskaaa nicin nerden geliyo canısı onu sorcaktım sana alaska ya mı gitmek istiyosun görmek flan :))
tarafından
Yok kız kedimin adı da evet oraya gidip görmek istediğim için koydum kedime de. Bir de iskoçya... hep hayalimdi
(2,277 puan) tarafından
:))) kedi mi besliyosun evdeeee ay bende istiyorum ama hiç cesaret edemiyorum ya kıl tüy kokusu
0 oy
(12,826 puan) tarafından
Kayinbaba haram degil. Allah rahmet eylesin olmedne once nisanliyken bile her gittigimde haftada 2 3 elini oper öyle operdim
0 oy
(1,244 puan) tarafından

Öpüyorum neden haram olsun? Sadece bayramda değil her evlerine gittiğimde öperim. Çokta severim kayınpeder değil baba gibidir :) 

0 oy
tarafından
Nasıl yani haram? Neden haram??

Ben öpmem. Haram olduğu için falan değil istemediğim için öpmem 
(250 puan) tarafından
Kafama gore degil tabiki
tarafından
Neye göre peki
(4,910 puan) tarafından
Diyelim banyoda dustun öldün. Esın girip çıkaramaz seni nikahın olmuyor artik ama kayinbaban çıkarabilir
tarafından
Alya onu da ilk defa duydum
(4,910 puan) tarafından
Evet oyle cnm
0 oy
(6,081 puan) tarafından
Hayatta olsaydı öperdim allah rahmet  eylesin  tüm ölmüşlerimizi
0 oy
(4,361 puan) tarafından
Kayınbaba haram değil ki canım 
0 oy
(5,744 puan) tarafından
Kayınbaba haram değil nikah düşmez çünkü ben konuşmuyorum o yüzden de opmuyorum
0 oy
(2,865 puan) tarafından
Haram değil ama kendisi opturmedigi için opmuyotum 
0 oy
(907 puan) tarafından
Eşiniz ölse dahi ve ya boşansaniz dahi kayinbaba haram değildir ve asla nikah düşmez ben öperim gönül rahatlığıyla 
0 oy
(2,694 puan) tarafından
Kayınpeder haram değil. Eşinle boşansanız bile nikah düşmez kayıbpedere. Ve siz ona, o size ölene kadar bakmakla yükümlü allah katında
0 oy
(435 puan) tarafından
Kayınbaba haram değil ben öpmeye çalışırdım izin vermezdi kendisi bizi operdi onsuz geçecek ilk bayramimiz Allah rahmet eylesin 
0 oy
(393 puan) tarafından
Hayır neden haram olsun Allah korusun boşanma bile olsa o hep sizin babanız kalacak günahı yok öz babanız gibi
0 oy
(417 puan) tarafından
Kayınbaba haram değil . Eşinden boşansan bile kayınbabana nikah düşmez . Ben elini öpmek isterim ama kendisi izin vermez. 
0 oy
tarafından
Haram değil kayınpeder baba erkek kardeş ve yigenler helal amca hala dayı teyze oğlu kayın ve diğer erkekler haram çünkü nikah düşüyor

Soruna gelecek olursak benim kayınpeder opturnez
0 oy
tarafından
Kayinpeder namahrem değil o yüzden haramda değil ben öperim elini 
0 oy
(20,607 puan) tarafından
Ya arkadaş babanın yerine koyarsan atandır büyüğündür tabiki öpersin ama dini boyutu bu kadar kısıtlımı bilmiyorum bizimki rahmetli zaten ama ben öperdm elini sadece yüzünü öpmek olmaz sarılmak vs onlar zaten olmaz ama saygıdan el öpülür
0 oy
(6,810 puan) tarafından
Haram değil hatta kayınbabadan abdest bile bozulmuyor 
0 oy
(2,732 puan) tarafından
Elini Öptürmez. Genelde tokalaşıp sarılırız. Canım babam ❤️ kendi ailemden farksızlar benim için.

İlgili sorular

0 oy
41 cevap 891 göst.
5 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Miss.Berna (4,175 puan) tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 582 göst.
26 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde Selimbebek (942 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,129 göst.
20 Ocak 2020 Diğer kategorisinde Gökce kambur (264 puan) tarafından soruldu

410,438 soru

12,344,959 cevap