Doğumdan sonra kahve tüketmelisin narkozu vücuttan atmak için. Yoksa sonrasında şiddetli baş ağrısı yapabilir. Bende yapmıştı. Doğumdan sonra doktorum kahve içmemi söylemişti bana.. Ben içmemiştim. Sonra çok pişman oldum.
Sezaryen doğumda korku değil heyecan vardı bende. İğne koluna yapılırken nasıl acırsa öyle acıyor. Benim şiddetli doğum sancım vardı o yüzden iğne sinek ısırığı gibi geldi bana. :D O iğneden sonra nedense bi rahatlık geliyor insana.
Hastanededeyken ayaklanabilğinde bol bol yürümeye çalış. Her ayağa kalkmakta zorlanacaksın o yüzden refakatçin yardım etsin, tek başına yataktan kalkmaya çalışma. Her ayağa kalkarken ki ilk doğrulmada çok zorlanacaksın ama küçük adımlarla ve yavaş bi şekilde yürümeye çalış. Tabii kendini çok da zorlama. Sonrasında vücut alışıyor ve daha rahat hareket edebiliyorsun. Yürümek bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Rahat gaz çıkarmanı sağlar. Doğumdan sonra gaz çıkarmazsan gaz sancıları çekersin. O da çok acı veriyor. Bol sıvı tüket. Lohusa kanaması için ped değil yetişkin kilot bez almanı tavsiye ediyorum.
Refakatçin mümkünse genç olsun :D çünkü hem bebekle hem de ameliyatlı biriyle ilgilenmek zorunda. Yaşlılar pek yapamaz.
Sezeryande iyileşme süreci uzundur. 10 gün dinlen. Sonrasında ayaklansan da ağır işler yapma.
Yatakta doğrulurken ameliyatlı bölgende keskin acı hissedebilrsin. O yüzden mutlaka bi yerlere tutunarak, güç alarak doğrulmaya çalış.
Her şeyden önemlisi herkes farklıdır. Kimi için zor geçer bu sezaryen kimisi için de kolay.
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. :)