0 oy
248 göst.
Diğer kategorisinde (1,746 puan) tarafından
Bugüne kadar hep çiğden yaptım. Yani kavuranlar neden kavuruyorsunuz? Tat farkı mı oluyor?

15 Cevaplar

0 oy
(2,787 puan) tarafından
Biber dolmasını çiğden yapıyorum. Ama yaprak sarıp buzluğa koyacaksam önceden az su ile pişiriyorum. Bu şekilde sarmalar çok bozulmuyor
(1,746 puan) tarafından
Anladım cnm sağol
-Reklam-
0 oy
(5,896 puan) tarafından
Hep çiğden koyarım yıyenler de beğenir onemlı olan baharatını ayarlamak 
(1,746 puan) tarafından
Sağol cnm
0 oy
tarafından
Bende daha önce hep kavururdum çok lezzetli olurdu dolmalarim sarmalarim artık kavurmuyorum yine çok lezzetli oluyor işin sırrı el lezzetinden sanırım 

Hatta dun sebze dolmasi yaptım çiğden eşim bayıla bayıla yedi hatta şey dedi kendinle ne kadar gurur duysan övsen azdır hahshshhsj
(1,746 puan) tarafından
Etli mi yaptın dünkü dolmayı cnm? Ben şimdi etsiz yapmak istiyorum. İçine neler koyuyorsun?
tarafından
Etsiz yaptım canım bizde etli yenmiyor
tarafından
Pirinc salça tuz karabiber kimyon az pul biber tatli kırmızı toz biber yağı biraz fazla bi tane tavuk suyu maydanoz bi tanede kocaman domates doğruyorum sebzeleri çok doldurma tencerenin yarısından fazla su koy önce biraz yüksek sonra orta ateşte pişir
(1,746 puan) tarafından
Tavuk suyu tabletler mi cnm. Ben kullanmıyorum onu. Acaba o mu lezzeti veriyor. Diğerleri senle aynı. Ne yazdıysan aynısını koyuyorum bende
tarafından
Evet yada kendi yaptığın varsa onuda koyabilirsin
Belkide  el lezzetidir bilmiyorum bazı yemeklerim güzel olmaz bazıları çok guzle
(5,896 puan) tarafından
Hemen hemen aynı yapıyoruz ben kıymalı yaparım genelde ,tavuk suyu koymam kesinlike olmazsa olmazım sarımsak ve soğan
tarafından
Aaa ben soğanı unutmuşum oda var hahshhs
(5,896 puan) tarafından
Hahaha sarımsak koymuyo musun sen :)
(1,746 puan) tarafından
Kızlar suyunu salçalı su mu yapıyorsunuz?
tarafından
Yok hiç koymadım şimdiye kadar ama denicem birgun
(5,896 puan) tarafından
Evet canım
(5,896 puan) tarafından
Dene canım lezzetine lezzet katıyo
tarafından
Evet salçalı birazda yagli
0 oy
(2,416 puan) tarafından
Genelde çiğden yapiyorum
0 oy
tarafından
Bende çiğden yapıyorum daha lezzetli geliyor . Kavurunca hamur gibi oluyor sanki çok pişmiş oluyor sevemiyorum onu.
0 oy
(20,658 puan) tarafından
Annemden öyle öğrendim ben :)
0 oy
tarafından
Çiğ yapıyoruz zaten suyun içinde oluyor 
0 oy
tarafından

Valla bende hiç pişirirsek yapanı görmedim ben bir kere yaptım öyle tarıften bakıyordum ama bilmiyordum :D tat farkı falan yok 

0 oy
(10,191 puan) tarafından
Bende hep çiğ yapıyorum kavuranlar neden kavuruyo bende çok merak ediyorum denemeye korkuyorum ya damak zevkimize uymazsa diye 
0 oy
(3,698 puan) tarafından
Ben dolma yada sarma yaparsam içini pişirerek yapıyorum daha güzel oluyor 
0 oy
(7,155 puan) tarafından
Kavurarak yapıyorum sarmaya neyse de dolma olunca kavurmadan lapa gibi geliyor bana böyle biber dolmasını ortadan ikiye bölünce tane tane olması lazım bana göre 
(673 puan) tarafından
Tüm dolmalari çiğden yaparım biberde dahil hiç lapa olanını gormedim. Tane tanedir içi. Buda bı maharet :) . Nasıl yapıyorsun. ?
0 oy
(6,966 puan) tarafından
Annem çiğden yapar kaynanamlar kavuruyor bence çiğden daha lezzetli oluyo 
0 oy
(3,544 puan) tarafından
Çiğden yapmayı denedim olmadı kavuruyorum birtek ben beceremedim sanırım
0 oy
(17,446 puan) tarafından
Çiğden yaparım soğanı da kavurmam pirinci de haslamam. Çok güzel olur pirinci de tane tane olur. 
0 oy
(674 puan) tarafından

Ben hep çiğ'den yaparım. Diyarbakır'a has bol etli ve ekşili yaparım çok güzel olur. Her yaptığım da ev sahibime ve kızına da veririm, hatta kızı bizzat dedi ki bana diyetimi bozdurdun çok lezzetliydi :)

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 453 göst.
17 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde 16Nur16 (155 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 84 göst.
0 oy
5 cevap 159 göst.
0 oy
15 cevap 230 göst.

411,878 soru

12,399,273 cevap

44,349 kullanıcı

Kategoriler

...