0 oy
285 göst.
Diğer kategorisinde (1,848 puan) tarafından
Bugüne kadar hep çiğden yaptım. Yani kavuranlar neden kavuruyorsunuz? Tat farkı mı oluyor?

15 Cevaplar

0 oy
(2,968 puan) tarafından
Biber dolmasını çiğden yapıyorum. Ama yaprak sarıp buzluğa koyacaksam önceden az su ile pişiriyorum. Bu şekilde sarmalar çok bozulmuyor
(1,848 puan) tarafından
Anladım cnm sağol
-Reklam-
0 oy
(9,392 puan) tarafından
Hep çiğden koyarım yıyenler de beğenir onemlı olan baharatını ayarlamak 
(1,848 puan) tarafından
Sağol cnm
0 oy
tarafından
Bende daha önce hep kavururdum çok lezzetli olurdu dolmalarim sarmalarim artık kavurmuyorum yine çok lezzetli oluyor işin sırrı el lezzetinden sanırım 

Hatta dun sebze dolmasi yaptım çiğden eşim bayıla bayıla yedi hatta şey dedi kendinle ne kadar gurur duysan övsen azdır hahshshhsj
(1,848 puan) tarafından
Kızlar suyunu salçalı su mu yapıyorsunuz?
tarafından
Yok hiç koymadım şimdiye kadar ama denicem birgun
(9,392 puan) tarafından
Evet canım
(9,392 puan) tarafından
Dene canım lezzetine lezzet katıyo
tarafından
Evet salçalı birazda yagli
0 oy
(2,414 puan) tarafından
Genelde çiğden yapiyorum
0 oy
tarafından
Bende çiğden yapıyorum daha lezzetli geliyor . Kavurunca hamur gibi oluyor sanki çok pişmiş oluyor sevemiyorum onu.
0 oy
(20,731 puan) tarafından
Annemden öyle öğrendim ben :)
0 oy
tarafından
Çiğ yapıyoruz zaten suyun içinde oluyor 
0 oy
tarafından

Valla bende hiç pişirirsek yapanı görmedim ben bir kere yaptım öyle tarıften bakıyordum ama bilmiyordum :D tat farkı falan yok 

0 oy
(10,702 puan) tarafından
Bende hep çiğ yapıyorum kavuranlar neden kavuruyo bende çok merak ediyorum denemeye korkuyorum ya damak zevkimize uymazsa diye 
0 oy
(4,297 puan) tarafından
Ben dolma yada sarma yaparsam içini pişirerek yapıyorum daha güzel oluyor 
0 oy
(7,149 puan) tarafından
Kavurarak yapıyorum sarmaya neyse de dolma olunca kavurmadan lapa gibi geliyor bana böyle biber dolmasını ortadan ikiye bölünce tane tane olması lazım bana göre 
(768 puan) tarafından
Tüm dolmalari çiğden yaparım biberde dahil hiç lapa olanını gormedim. Tane tanedir içi. Buda bı maharet :) . Nasıl yapıyorsun. ?
0 oy
(7,128 puan) tarafından
Annem çiğden yapar kaynanamlar kavuruyor bence çiğden daha lezzetli oluyo 
0 oy
(3,659 puan) tarafından
Çiğden yapmayı denedim olmadı kavuruyorum birtek ben beceremedim sanırım
0 oy
(17,746 puan) tarafından
Çiğden yaparım soğanı da kavurmam pirinci de haslamam. Çok güzel olur pirinci de tane tane olur. 
0 oy
(678 puan) tarafından

Ben hep çiğ'den yaparım. Diyarbakır'a has bol etli ve ekşili yaparım çok güzel olur. Her yaptığım da ev sahibime ve kızına da veririm, hatta kızı bizzat dedi ki bana diyetimi bozdurdun çok lezzetliydi :)

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 502 göst.
17 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde 16Nur16 (155 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 98 göst.
0 oy
5 cevap 167 göst.
+1 oy
2 cevap 56 göst.

Kategoriler


1,440,162 soru

23,675,860 cevap

309,891 kullanıcı

...