0 oy
153 göst.
Diğer kategorisinde (58 puan) tarafından

30 yaşındayım 2 kızım var. Aileler den çok desteğimiz yok öyle. Eşimin maaşı iyi ama 2 çocuk ve kiradayız anca o ayı kurtarıyoruz. küçük kızım da büyüdükten sonra kendi paramı kazanmak, sigortamın yatmasını istiyorum ki 20 yaşında başlangıcım var. o yüzden bu sene tıbbi dökümasyon bölümüne açıktan başlamak istiyorum 2 yıl okusam sonra kpss hazırlansam küçük o zaman ilkokulu yaşına gelir büyük ortaokulda olur. 

Bunu anlattığım bikaç arkadaş oldu 2 çocukla zor olur hem ev işi hem çocuk hem iş aşırı yorulursun diyolar evden bişeler yapsan satsan gibi fikir verdiler banada mantıklı geliyor evdesin ne güzel falan ama ne bileyim devlet işi olursa istiyorum. 2 çocukla iyi cesaret ediyosun falan dediler gerçekten çocuklu çalışmak çok mu zor oluyor ki

Burda önemli olan kızlarımın artık biraz büyümüş olması ve artık kendim için de bir şey yapmam 

12 Cevaplar

0 oy
(778 puan) tarafından
Sen onlara aldırış etme kendine güven ve yoluna devam et
-Reklam-
0 oy
(3,590 puan) tarafından
Valla eltim 2 çocuğuyla oturdu çalıştı atandı. 82 puan almıştı önlisanstan. Annesi gündüz çocuklara baktı o kütüphaneye gitti 9 ay böyle çalıştı. Hem de 30 yasinda atandı daha 1 sene olmadı atanalı yani çabalarsan yapabilirsin 
0 oy
(524 puan) tarafından
Ben de çocuk büyüyünce yüksek lisans okumak istiyorum okumanın yaşı yok bnce 
0 oy
(3,004 puan) tarafından
Kızım 2 yaşındaydi oğluma gebeydim lisans eğitimine başladım 11 senedir de memurum çalışıyorum oğlum doğdu 3 günlüktü sınavlara gittim zor yürüyordum.. dereceyle mezun oldum.. yapabilirsiniz bence.. kpss olayını bilemem biraz daha zor olabilir ama kızlarınız büyümüş olur zaten 
(58 puan) tarafından
Çocukla çalışma hayatı zor mu peki. Çocukla hiç çalışmadım bilmiyorum. Evde olunca da hiç iş bitmiyor ki oturamıyorum bile doğru düzgün. Evet zaten çocularım küçükken evdeydim artık büyümüş olacaklar
0 oy
(20,247 puan) tarafından
Kızların kocaman olmuş. Sen bildiğin gibi yap. Zor olacak elbet. Kolay lokma yok 
0 oy
(2,386 puan) tarafından
Hiç ümidini yitirme kulaklarını tıka arkadaşım 6 aylık bebeği ile çalışıp kazandı çalışıyor 
0 oy
(163 puan) tarafından
Çocukların büyümüş yaparsın 
0 oy
(13,656 puan) tarafından
hiç olumsuz düşünme. her işin zorluğu var. sen kendine inanıyorsan gerisini boşver. 
0 oy
(465 puan) tarafından
Bak güzel arkadaşım bu noktada en en onemlı şey senın iraden kararlılığın ve azmin. Neden baskalarının fikrini alıyorsun  kolay olma ihtimali var mı hayır bugün 2 çocukla yemek yapmak bile zor  degıl mı sen ders calısıp bunu anlayıp bıde sureklı test çözüp anladıgını teyit etceksın sözel dersler için yoğun ezber yaparken evdekı çocuk sesi sana engel olcak mı sayısal derslerde temelın var mı   bı odaya gecıp ders calısırım okuduğumu çabuk anlar ezber yapar formülleri aklımda tutarım iradesine hakim bi insanım  zor olması sorun degıl üstesinden gelecek ortamım var dıyorsan  eğer ki   yani hoppala yaş calısıp kazandın sonra hop  kpss gırdıın 85 90 arası aldın çünkü o dedıgn bölüm 85  ı devirmen gerekır  daha düşüksede ben görmedim 70 le atanan kaldıkı 70 de yüksek bır puan  eşine ve çocuklarına yetebıleceksen  herkese yeterım ben kendımden verırım dıyorsan  çok uzun bı yol ve sonunun ne olcagı kesın belli degıl    ve yasın 30 KPSS'de atanırken misal dıyor kı 1999 doğumlu ve sonrası olanlar başvursun işte bılgısayar sertıfıkası olsun bılmem nesı olsun  çok büyük bır şansa ıhtıyacın var  kazananlar hepsı şanslı ve emek vermış kısıler  
0 oy
(4,464 puan) tarafından
Annem calisirken beni dogurmus calismaya devam etmis, sonra kardesim dogmus yine calismaya devam etmis. Yani 2 cocukla neden olmasin? Bence azmini kiskanmis ve kendileri yapamaz diye sana da olmaz demisler. Ben oyle anladim.
0 oy
(1,386 puan) tarafından
Daha çok yakın zamanda anlattıklarını birebir yapan bir tanıdığım oldu. 2 çocuk biri ilk okul biri anaokulu. Kız herkesten gizli çalışmış puanını almış atanmış. Hem oyle sağlam bir temeli felan da yok meslek lisesi ve 2 yıllık turizm mezunu. Supriz yaptı herkese. İmkansız değil yani yeterki işte.
0 oy
tarafından
Bana da aynısini söylüyorlar. 30 yaşındayım. Kpss için canla başla çalışıyorum. Üstelik benim kızlarım biri 23 aylık diğeri 10 aylık. İki küçük bebek ile çalışmaya özen gösteriyorum. Çevremde kiler olmaz yapma çocukların var diyor. Fakat ben zaten çocuklarımin geleceği için çalışıyorum. O yüzden dedikleri bir kulağımdan girip öbüründen çıkıyor.

Zamanında babamın isteyip kendinin istemedigi bölümü okuduğum için çok pişmanım. Belkide bu yaşta tekrardan üniversite sınavına bile girebilirim. Sırf istediğim bölümden mezun olmak ,mesleğimi severek yapmak için. Çevreyi çokta kafana takma 

İlgili sorular

+1 oy
23 cevap 489 göst.
9 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 295 göst.
11 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
48 cevap 1,200 göst.
13 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Enesin_annesi123 (264 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 581 göst.
1 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,681 soru

12,393,167 cevap

43,980 kullanıcı

Kategoriler

...