0 oy
265 göst.
Diğer kategorisinde (318 puan) tarafından
3 buçuk yaşında oğlum diğer çocuklara karşı kendini hiç savunamıyor vuruyolar elinden oyuncağını alıyolar bakıyor sadece mesela arkadaşım var baya samimi kendisini de çok seviyorum ama 9 ay küçük oğlu benimkinden sürekli vuruyor bağırıyor ben müdahale etmesem oğlum bakıp kalıyor sadece annesi oğlunu engelliyor gibi yapıp oralı olmuyor sanki bu durum artık benim canımı sıkmaya başladı bi oğlum daha var kardeşine çok bağırıp çağırıyor napsam geçinemiyorlar o yüzden mi pasif bu kadar çok üzülüyorum artık bu duruma 

12 Cevaplar

0 oy
(428 puan) tarafından
Benimki de şu an henüz küçük ama ilerde öyle olur bu gidişle ama kardeşi olunca belki öğrenir (umarım)
-Reklam-
0 oy
(522 puan) tarafından
bir alırlar iki alırlar en fazla göre göre kendi kendini savunmayı öğrenecek acele etme 
(318 puan) tarafından
Bende öyle diyordum canım ama olmuyor gerçekten çok pasif kalıyor çok üzülüyorum
0 oy
(2,596 puan) tarafından
Ben çocuklarıma sizi döveni sizde dövün diyorum,ama yine dayak yiyorlar,elin çocuğu durduk yere benim çocuğumu dövünce çok zoruma gidiyor,kendinizi koruyun kimse sizi dövmesin diyorum ama yinede benimkiler  anlamıyorlar 
0 oy
(1,795 puan) tarafından
Ben oğluma asla vurma konusarak çöz diyen anneydim oğlumu dovenlere oğlum konuşarak yaklasiyodu baktı sonuç yok heralde artık oda vurmaya başladı ve sesimi çıkarmadım ilk defa yaptığının yanlış olmadığını söylemedim çünkü bakıyorum ki durduk yere vuruyolar oğluma oğlumda sessiz bı çocuk iyisini o bilir diye karismadim ki oğlum asla durduk yere kimseye vurmaz
0 oy
(1,878 puan) tarafından
Konuş çocuğumla benm kızımda öyleydi eşimin yigeni kızımdan küçük ama sancısını çekerdi tokat atardı bir iki değil bende bir gün elnine vurdum yavaşca anasida gördü yaa o gün bugün bir daha çocuğuma vurmadı vurduğunda annecim sende vur dedim kızımda vurdu karşı çocukta durdu annesi de bırakmadı bir daha 

Lincleyenler olursa benm çocuğma vurursa bende kızıma sende ona vur derim cocuktur diye geçmeyin çocuk nasıl büyürse öyle gider...
0 oy
(4,089 puan) tarafından
Benim buyuk oglum boyleydi, ikinci oglum mesela seni beni satar oyle cin gibi. Karakterle alakali ama vallahi ben hem vuran cocuk kimse anasi da olsa azarladim ( azar istemeyen cocuguna sahip ciksin) hemde sana vurana sende vur dedim. Hep arkasinda oldugumu diye diye simdi ben yokken kendini savunur. Oncesinde ***** gibi kavga ogrenmesin diye diye vurma derdim. Elalemin cocugu haydut gibi bende savunmayi ogrettim yapcak bisey yok.
0 oy
(3,943 puan) tarafından

Sana vurana sen de vur diyorun artik:)

Sen ablasin o bilmez demiyorum.

Eger cocugunuzu otekilere ya da kendinden kucuklere hep anlayis gostermesi lazim gibi buyuttuyseniz, kucuk bi itmesine bile normal bi aciklama uyari yapmadan evi yakmis gibi tepki verdiyseniz boyle oluyor malesef. 

0 oy
(144 puan) tarafından
Onunla sakalasiyorum tutuyorum elinden ah değişik sesler çıkararak hafif hafif oyun oynuyoruz bak seni cız yaptım diyorum oda karşılık olarak gelip beni tokatlıyor biri onu dövecek öyle dayak yemesini kabullenemem dişe diş öğrettim şimdiden çünkü kuzenleri falan ondan büyükler  bir araya gelince dayak yemesin en azından oda onlara karşılık versin büyüyünce bu savunması da lazım olucak 
0 oy
(17,305 puan) tarafından
Oğlun için tavsiye veremeyeceğim benimki de arkaş bura gel diye peşinden dolanıyor ben henüz öğretemedim. Ama arkadaşın bu durumda çocuğunu uyarmıyorsa engel olmaya çalışmıyorsa mesafe koy kimsenin çocuğu seninkinden kıymetli değil 
0 oy
(1,840 puan) tarafından
Şu yanlışa kesinlikle düşme.  Sana vurana sen de vur deme öncelikle.  Konuşarak çözmeye callissin sorununu bir şekilde izah et . Kreşe verebilirsen yarım günde olsun ver eğer içine kapanık bir cocuksa orada arkadaş ortamında açılır.  Benim oglanda asla vurmayı bilmezdi . Okuldan öğrenmiş dün Saçımı çekti vurdu ilkyardim çantasını vermediğim için.  O kadar çok sinirim bozuldu ki .eğer bir gün vurmayı öğrenirse sanada kardeşi varsa kardesinede hırçın davranacak ki bu iyi bir şey değil saygılı çocuklar yetiştirelim.  Annesinj uyar diğer çocuğun bu şekilde olmaz de ilgilensin çocuğu ile yanlış olduğunu anlatsın.   Gerekirse görüşme valla . Aman çocuğundan kıymetli mi
0 oy
(4,472 puan) tarafından
Biraz karakter meselesi, benimki de öyleydi. Kardeşi olan çocuklar bu konuda daha aktif oluyorlar, benim oğlum tek çocuk 3 yaş olacak 1 ay sonra. 2 aydır parka gittiğimizde eğer oyuncak kavgası varsa yani sadece oyuncak çekiştiriyorlarsa vurma yoksa kesinlikle müdahale etmiyorum. Hatta gözüm üzerinde olmasına rağmen sanki bakmıyormuş gibi yapıyorum böylece kendi işini kendisi halletmek zorunda kalıyor. En ufak bir vurma durumunda neyseki tüm aileler müdahale ediyor çocuklarına tabii ki ben de. 2 ayda bile etkisini gördüm, artık kendisi istediği şeyi hallediyor. Ama dediğim gibi vurma olayı başka onda kendini henüz savunmayı bilmiyor ona da zamanı gelince biraz savunma sporuna göndermeyi düşünüyorum.
0 oy
(715 puan) tarafından
Kardeşi çok eziyorsa kabullenmiş,normalin o olduğunu sanıyor olabilir.Evde denge sağlamaya çalışın.Mesela haklı iken abisi elinden oyuncağı çekiyor küçük olduğu için gücü yetmiyorsa senin müdahele etmen lazım.İki kızım var;5 yaşındaki kızımın  gözü açık kardeşi de tam tersiydi, çok sessiz ablası elindekini alsa ses çıkarmazdı.Az çok ses çıkarmaya başlayınca ben müdahale ettim alamazsın kardeşin oynamayı bırakınca alabilirsin diye.Diğer konularda da aynı kucağımda oturuyor küçükmisal,gelip itiyor ablası kendi oturacakmış izin vermiyorum önce kardeşin geldi,kalksın sıra sende sırayla diye.Öle öle küçüğüm iyice mücadeleci oldu 21 aylık ablası zorla birşey yaptıramıyor tepki gösteriyor artık.Çok müdahele etmediyseniz çoçuk çoktan savunmasızlığını kabul etmiş olabilir.Haklarını kazanmada destek olmak işe yarayabilir.
(318 puan) tarafından
Aksine müdahale ediyorum birbirlerinin hakkını yedirmiyorum yetemedikleri yerde araya giriyorum başka türlü ufal tefek şeylere karışmıyorum sadece

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 307 göst.
29 Ocak 2023 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,073 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 178 göst.
4 Kasım 2024 Aile kategorisinde Elif12 (309 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 242 göst.
8 Temmuz 2023 Aile kategorisinde Arife.. (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 181 göst.