0 oy
711 göst.
Diğer kategorisinde (442 puan) tarafından
Kızlar küçük çocuğu olanlar gündüz yedir içir oyna altını değiştir uyut derken kalan isleri nasıl yetiştiriyorsunuz? Mesela ben o uyurken uyanacak diye süpürge açamıyorum ses olur diye. Yani bi bakıyorum akşam olmuş işler yarım kalmış. Anca çocukla ilgilen yemek yap çamaşır yıka katla yerleştir derken gün bitiyor. Eşim de beni sinir etti bu akşam diyor eski kadınlar 8 çocuğa birden bakmış hem tarlaya da gitmiş kuyudan suyunu çekmiş kaç çocuk büyütmüş siz ne yapıyorsunuz sanki diyip duruyor deliricem ben ne yapayım? Nasıl düzene oturabilirim bu ev işlerini tecrübesi olan fikir versin ne olur 

29 Cevaplar

0 oy
(119 puan) tarafından
Üstüne de 2 çocuklu çalışan anne olarak buradan ayrılıyorum
-Reklam-
0 oy
tarafından
Eski kadınlar kundakli bebesini besige bağlayıp gidiyomus o tarla tapan işlerine akşama kadar yalnız kaliyolar mis çocuklar babanem hep derdi bağlar giderdik bi vakit olunca içimize dert düşerdi çocuğum ağladı mi ki diye öyle mi olsun istiyomus o zamanlarda şimdiki gibi mi temizlik oluyomus simdi dairedeyiz heryer siliniyo eski evler halı kaplı ot supurgesiyle üstünü alıyorlardı şimdi şupur yetmedi sil yetmedi bi de senede bi kere hadi 2 kere cam perde siliniyodu bunlara razı mıymış eşin sen bunları bi soylesene eski insanlar ne bulsa yiyolarmis kendisi de yiyecek mıymış bi sor bakalım bende uzun bi süre takintiliydim surekli elimde beze dolanır akşama kadar temizlik yapardım illaki temizleyecek bi yer bulurdum su 4 aydır çok şükür bıraktım ayda bi kere derin bi temizlik yapıyorum cam kapı balkon dolap içleri duşları tabak çanak herşeyi temizliyorum senede 1 kere halıları koltukları siliyorum aylık bunu yapınca hergun hergun temizlik yapmaya gerek görmüyorum toplu tutmaya çalışıyorum sabah kalkinca her yeri açıp hsvalandiriyorum ortalığı toplayip yemek yapıyorum o arada çocuk oyalaniyo yanımda çocuğu uyuyunca da banyo WC kontrol ediyorum pis gelirse gözüme temizliyorum ya da kırıntı döküntü varsa gırgırlayip ıslak mendille siliyorum çok bile 
0 oy
(638 puan) tarafından
Anneannemin 13 çocuğu var . En çok emzirdigjm 8 aydı diyor . En büyük teyzem okula başladığı gün evde beslenme unutmuş.  Bakmışlar küçükler durmuyor teyzemi yarın gidersin madem yemek lazım şimdi birsey yok diye kandırmışlar.  7 yaşında iki küçük kardeşine bakarmış.  

Evde iki tane kaynana varmış.  Birinin çocuğu olmamış genelde çocuklara o bakarmış.  Ananem çocukları gördüğüm yoktu diyor . Gelin dışarı işini yapardı diyor . Yaylaya giderdi.  Kaynanalar ve çocuklar birbirini idare ederdi . 

En küçük dayım 34 yaşında.  Okula başlayınca bizim yanımıza geldi . Beraber kaldık o liseye gidene kadar . En küçük teyzem 38 yaşında.  En büyük teyzem bakmış tamamen. Evlendim bacımı yanımda getirdim annem bakamıyor diye dedi . 

Evet 13 çocuk bakmış ama bizim gibi ilk dişi ne zaman çıktı ne zaman yürüdü.  Ne zaman konuştu sor bakalım biliyor mu ?? 

Çok biliyorsa esin baksın çocuğu.  Benimki 20 dk dayanamıyor bu ne durmuyor ya diyor . Ağzına lokma koymuyor sen bunu nasıl yediriyorsun diyor . Bekara karı boşamak kolay . Uzun oldu k.bakmayin :)
0 oy
(988 puan) tarafından
eski kadınları örnek verip duruyolar hçbi kadın bizim kadar temiz değilmiş bence ben hala köy evlerini görüyorum her yer birbir üstünde dağınık vs..Sende böyle diceksin kendine bakmaz çocukla ilgilenmez bi çeiit özentisz yemek yaparsa o gerekirse soğan ekmek vs ama şu an öyle mi? madem o kıyaslıyor eskilrrle sende şimdikilerle onu kıyasla eşler yardım ediyo şununki böyle. yspmış bununki böyle vs de.

not: bu arada yetişmiyor eskisi gibi temizlik yapamıyorum evi bir aydır silemedim bile ancak yemek süpürme kıyafet vs yetişebiliyorum kalan zamanda da dinlenmrye çalışıyorum napıyım.
0 oy
(555 puan) tarafından
Sabah kalkiyorum bulasik falan hallediyorum ortaligi topluyorum sonra kız uyaniyo altini degistir ustunu degistir sonra kahvalti hazirliyorum yediriyorum o oynarkende isleri yapiyorum ben nere pesimden surunerek geliyo zaten ogle uykusuna yatincada oturup vagit geciriyorum biraz sonra yemek hazirliyorum kizim uyaniyo altini degisiyorum mamasiydi sonra disari cikip kain validem gorumcem ben yuruyus yapiyoruz 
0 oy
(639 puan) tarafından
Valla önce sabah onla 1 2 saat oynuyoruz sonra da onu kendi kendine oynarken bırakıyorum en fazla yarım saat oynuyo o ara odaları süpürüyorum sonra meyve alıştırmalık koyuyorum o onları yerken banyo çamaşır bulasik öğle uykusunda da yemek tamam ama benim kız 2 buçuk yaşında küçükkende arkama sarınırdım orda uyurdu o uyurken yapardim
(442 puan) tarafından
Yarın saatte odaları nasıl süpürmeyi bitiriyorsunuz? Halıları falan kaldırmadan mı
(639 puan) tarafından
Benim odalarım küçük borde her gün süpürürüm için bisey olmuyor fazla bir tek mutfak zor oluyor benim
0 oy
(3,266 puan) tarafından
Hiçbir zaman çocuğu uyutunca iş yapmadim yatip bende dinlendim. Uyanikken bi şekilde oyalayip onunla beraber yapıyorum. Zaten evim hep derli toplu olur. Çamaşır günüm bellidir ütü günüm bellidir. Sabah kalkar kalkmaz ilk iş yatakları toplarim ortalıkta kıyafet varsa kirliye atarim. Zaten oyuncakları falan aksam toplayıp yatıyorum. Geriye rutin isler kalıyor onlarida kahvaltıdan sonra hallediyorum. Sil supür toz al mutfağı toparla tamam. Kendine bi düzen olusturursan daha kolay oluyor cocukla temizlik 
0 oy
(4,589 puan) tarafından
Kim demiş ki yetişiyor korkumdan iş yapamaz oldum süpürge açıyorum ben yapcam diye yirtiniyolar kapı falan silecek oluyorim elleri kolları devamli kovaya sokmaya çalışıyorlar bide tuvalet eğitiminde hız ne güzel ogrenmistik şimdi bı de o sorun çıktı tuvalete yapıp dururken orda yapmıyor hepsini üstüne yapıyor fenalardayim şimdi uyudu patır kutur kapi koltuk gircem bakam ne kadarı bitecek
0 oy
(1,754 puan) tarafından

Robot süpürge aldı eşim 

Kurutma makinesi aldı 

Akşamdan eşim evi toparlıyor robotu açıyor sabah kalktığımda ev tertemiz bir tuvalet yıkama kalıyor onuda iki dk yapıyorum. Üç yaşında hiperaktif oğlum ve 4 aylık kolik kızım var hayat zaten çok zor benim için:))) eşim çamaşır makinesini çalıştırır kurutmaya atar bazen çamaşırları katlar bazende erinirse kıza ben bakim sen katla der ben katlarım:))) asla sonraya birakma huyumuz yok çünkü bir kez kalırsa daha kalır. Yemek olarak aparatif biseyler yapıyorum bulaşıkları ya eşim makineye dize yada ben kızımın moduna göre :))) 

Yani en önemlisi eş bence eşin desteği olmayınca olmuyor:)))) sonrada düzen bir kez düzeni kurarsan ve yapılacak işi Ogün yaparsan evin toplu olur:))) atıyorum çamaşır günü temizlik günü ütü günü gibi kendine gün belirle yemeğini geceden yap yada sabah erkenden çocuk uyurken bu sayede rahat edersin ☺️ eşine de söyle kayvanınnn önüne de ot su koy büyüyor önemli olan terbiye ilgi sevgi 8-)

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 563 göst.
22 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Kederlianne (688 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 759 göst.
6 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 385 göst.
8 Haziran 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 643 göst.