0 oy
57 göst.
Aile kategorisinde (1,215 puan) tarafından
Kızlar kızım 26 aylık tuvalet eğitimine başlamayı düşünüyorum. Neler yapmaliym nasl bir yol izlemeliyim. Sabırlı Bi insan degilm.  En ufak şeyde bağırırım sinirlenirm  :( biraz daha bekleym mi yoksa baslaym mi.. Bi ara diodu çişim var flan diye şimdi demiyor . Siz neler yaptınız ne zaman başladın..?

2 Cevaplar

0 oy
(14,069 puan) tarafından
Sen onu yine ara ara tuvalete götür, seninde babasinda gittiğini falan söyle devamlı anlat ben öyle yaptım oğlum hiç korkmadı normal bir durum olduğunu anladı. Sonra hazır olduğunu hissettiğim zaman çıkardım bezini, çişini söylemesi uzun zaman aldı ama onun dışında güzel ilerledi geceleri falan hiç sorun yaşamadık.
-Reklam-
0 oy
(1,177 puan) tarafından
Önce kendini hazırlamalısın çocuktan önce. Sabırlı değilim diyorsun önce kendini hazırla şunu demelisin ve oturtmalısın kafanda "ben bu tuvalet eğitimine başladığımda çocuğum 1 ay boyunca Altına kaka çiş yapabilir evimin heryerine yapabilir" bunu önce kafanda biryere koyacaksın. Sabır gerekiyor, ve agresif bağırmalı çağırmalı tavırlar çocuğun tuvalet eğitimini erteler. Çocuk korkar ve tutmaya başlar. O yüzden önce kendin hazır ol. Sonra çocuğunun hazır olmasını bekle. Aylarca altına yapan çocuğun bir anda tuvalete çişini kakasını yapmasını bekleyemezsin. Bu büyük bir hayal kırıklığı olur. Bezi bir kere çıkardın mı hiç bağlamayacaksın. Gecede. Çocuk altına yapa yapa ve sen rehberlik ederek belirli oyuncaklara tuvalet eğitimi veriyormuş gibi oyunlar oynayarak çişini kakasını tuvalete yapması gerektiğini bıkmadan usanmadan anlatacaksın. Kimi zaman yok diyecek biraz sonra altına yapacak belki. Ama sabırlı olup aa üstümüze yapmışız bu ıslaklık seni rahatsız edebilir çişin gelince bana söylesen ve tuvalete gidip yapsak senin için daha güzel olur bu sefer yanlışlık olmuş olsun birdahaki tuvaletimize yaparız gibi olumlu cümlelerle konuşacaksın. Tuvalet eğitimi annenin sorumluluğundan ziyade çocuğun gelişim sürecidir. Bağımsızlaşma evreleriniz ne kadar sağlıklı bir tuvalet eğitimi olursa okadar kolay başarı elde edersin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 442 göst.
0 oy
5 cevap 237 göst.
23 Mayıs 2021 Aile kategorisinde Aysel Güzel (1,151 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 1,218 göst.
0 oy
10 cevap 118 göst.
2 gün önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tugceceribassss (145 puan) tarafından soruldu

386,144 soru

11,544,905 cevap

35,221 kullanıcı

...