Ben kesinlikle önermiyorum. Yakın bir akrabam da bu ikilemdeyken, ona da açıklayarak girmemesi gerektiğini söylemiştim ama dinlemedi, şuan pişman.
Bankadan kredi çekince faiz çok diyorsunuz, evet doğru diyorsunuz. Ama tersi açıdan düşünmüyorsunuz. Örneğin x kadar para değerinde Eminevim tarzı bir yere girdin. Sana kura 24 ay sonra çıktı diyelim. 24 ay sonra X fiyatina asla ev olmayacaktır. Üstü eksik kalacaktır. Senin almak istediğin ev değeri mutlaka çok artacaktır, paran eriyecektir. Üstüne eklemek için alacağın borç vs de en başta hesap ettiğin faiz gibi olacak bir nevi. Facebook'ta bu tarz yerlere girip, sonra pişman olup devretmek isteyen pek çok insan var. Girin okuyun. Hele ki enflasyonun dalgalandığı bu dönemde hiç de akıl kârı değil.
Benim kardeşim 2 yıl önce 800 bine 3+1 ev aldı. Şuan alt katı 2.5 milyona satıldı.Belki iki yıl sonra bu kadar artış olmayabilir ama mutlaka olur yine de.
Bu arada bizde kiracıyız, ev almak istiyoruz. Hatrı sayılır bir paramız var ama üstüne çekeceğimiz (bir evin yüzde 25'i kadar belki) meblağ bile ciddi faiz çıkartıyor. Haklısınız , çok yüksek. Ama bahsettiğiniz kurumlarda mağdur olma ihtimalinin de yüksek. Bir şey de yapamazsınız. Çünkü başta kabul ediyorsunuz.
Etkilemiş olmak istemem yine de..