0 oy
393 göst.
Diğer kategorisinde (310 puan) tarafından
Kizlar kitap okuyarak konusma duzelir mi ifade etme yazi yazma hepsi duzelir mi 

14 Cevaplar

+1 oy
(19,279 puan) tarafından
Kitap okumanın etkisi çok olur. Diksiyon kusruna da gidebilirsin. Ben üniversitede diksiyon kursuna gitmistim. Tekerleme ve sunum ağırlıklı çalışmalar oluyor. Mesela kendin de tekerlemeleri sesli olarak okuyabilirsin. Diyafram çalışmaları yapabilirsin. Hazirlandigin bir konu hakkında konuşma yapıp kendi videolarını cekebilirsin. Ya da ailene sunum yapabilirsin. Videolu çalışırsan yanlışlarını farkedebilirsin hem. Ve sesli olarak kitap okuyabilirsin. 
-Reklam-
0 oy
(3,296 puan) tarafından
Yanlış anlama da kaçıncı sınıfa kadar okudun. 
(310 puan) tarafından
Lise kadar ama lise 2 den sonra ogretmenler bos verdi bizi  benim ailemde konusma sorunu var
(3,296 puan) tarafından
Anladım cnm sen gayret et düzelir bol kitap oku
0 oy
(11,098 puan) tarafından
Hepsi düzelir 
0 oy
tarafından
Sesli okuyarak konuşma düzelir, evet.
0 oy
(12,279 puan) tarafından
değişir tabii ki

derdin diksiyonsa tekerleme söylemeye çalış. bu tarz videolar vardır kesin YouTubeda. kitap, kelime hazneni geliştirir, bakış açını değiştirebilir 
(310 puan) tarafından
Tekerleme çok zor yutuyorum kelimeleri sanki
(12,279 puan) tarafından
yavaş yavaş işte, kolay iş değil ben de söyleyemem şimdi hızlı bir şekilde asla ama sürekli tekrarla arkadaşların dediği gibi sesli kitap okumayla düzelir
(310 puan) tarafından
En iyisi tekerleme kitap
0 oy
tarafından
1 tane 2 tane kitap okumayla düzelmez süreklilik önemli olan, ama tabiki düzelecektir. Okurken sesli okuyun kitabı. Noktaya virgülle dikkat edip, vurgulanacak kelimelere güzel vurun. Değişimi sizde göreceksiniz.
(310 puan) tarafından
Oyle okumaya çalışıyorum ama yatmadan önce okuyorum
0 oy
tarafından
Aynı kitabı birden fazla sesli okuyarak evet
0 oy
(1,821 puan) tarafından
Sesli oku kitaplarını.. konuşurken kelimeleri yutmadan yavaş ama akıcı konuşmaya çalış ki karşıdaki de sıkılmasın. Süslü püslü kelimelere gerek yok. Tane tane konuşman yeterli. Hız ve heyecan yapma konuşurken
0 oy
tarafından
Konusmanda tam olarak ne gibi sorun var
(310 puan) tarafından
İfade edemiyorum konuşmak olsun yazmak olsun anlatamıyorum
tarafından
Bunun için kişisel gelişim kitapları okumalısın kendinj ifade edebilmek için önce kendini tanıman lazim daha sonra genel kültür üzerine kitaplar okumalısın
0 oy
(14,491 puan) tarafından
Cümle kurman bile duzelir.

Ben kendimden farkediyorum uzun zaman kitap okumaya yok kurduğum cümleler bile sapıtıyor 
0 oy
tarafından
Küçükken kekeme gibi bir şeydir, harfleri yutuyordum, yuvarlıyordum ve bir türlü kendimi ifade edemiyordum. Irsi benimki de, babamdan geçmiş.

Babam spikerlik yapan bir televizyoncu ve gazeteciydi. Sorun ondan geldiği için çareyi de o buldu. Beni karşısına alıp saatlerce sorular sorarak benimle röportaj yaptı. Benim 5000e yakın kitabım, romanım vardı ve babamdan alışkanlık olarak hep sesli okudum. Kendi sesini duymak bu durum için en en en etkili yöntem.

Diğer etkili yöntem de mutlaka diyalog kurmak. Herkesle ufak da olsa bir sohbet gerçekleştirin. Ve bunu da kendinizi test etmek için yapın. Daima kitap okursanız yararınıza olacaktır çünkü kelime dağarcığınız gelişir. Böylece 3 5 kelimeyle kuracağınız cümleleri daha farklı kelimelerle de kurabilirsiniz.

Benle çok dalga geçmelerine rağmen korkmadım, kaçmadım, vazgeçmedim. Şimdi konferans vermek gibi düşünün, elhamdülillah çok rahatça büyük topluluklara sohbet yapabiliyorum.
0 oy
(7,636 puan) tarafından
Aile ile hiç alakası yok. Benim ailem terekeme konuşuyor yani azeri diline yakın. Ama ben Türkçe konuşuyorum. Kitap okumak elbette işe yarar ama okuduğunu da anlaman lazım. 
0 oy
(1,881 puan) tarafından
Sesli okursan düzelir içinden okursan sanmam. 
0 oy
(93 puan) tarafından
kitabı sesli okumak size fayda katar. hergün muhakkak birkaç sayfa da olsa okuyun. sosyal olmaya çalışın. tekerleme de okuyabilirsiniz günlük. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 298 göst.
6 Ağustos 2021 Aile kategorisinde Musmutlu anne-16 (495 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 441 göst.
4 Aralık 2024 Diğer kategorisinde BETIGUL (2,161 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 427 göst.
0 oy
7 cevap 408 göst.
19 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Linkin (19,279 puan) tarafından soruldu

407,230 soru

12,223,740 cevap

36,824 kullanıcı

...