Biraz uzun olabilir kızlar kusura bakmayın. Ben 28 eşim 33 yaşında. 20 aylık kızımız var. İkinci çocuk düşünmüyorum ama arada bir acabalar geliyor. Kendimizce haklı sebeplerimiz var ikinci çocuk istememek için. Maddi manevi imkanlarımız kızımız için kullanalım, rahat büyüsün diyoruz. Ama ben kafamda bitiremiyorum tamam ikinci çocuk istemiyorum diyip atamıyorum. Ben 8 yaşındayken abla olduğum için hep sen büyüdünle geçti günlerim. Babam haftasonu kardeşimle gezmeye gider ben evde annemle temizlik yapardım. Dışarı oynamaya çıkamazdım kardeşime bakmak için. Hep ayrım vardı ailemde. Hala devam eder maalesef. Ama kardeşimi çok severim iyi ki var. En çok da kızıma bunları yaşatmamak için istemiyorum. Bir yandan da ben bildiğim için kızıma yapmam diyorum. Eşim konusunda içim rahat evde olduğu zaman benden çok bakar, ilgilenir. İşe gidicem ben bakamam hiç demedi. Gece kızımız uyuyana kadar uğraşırdı benimle. Sabah nöbetten gelince ben gece uyumadiysam önce beni uyutur sonra kendisi dinlenirdi. Yemeği, temizliği hiç sorun etmez. Ayda yılda bir dışarı arkadaşları ile çıkar o kadar. Ama diğer konu şuan psikiyatri tedavisi görmem. 6 ay daha ilaç kullanıcam en az. Sonra zamanla bırakıcaz. Ama tekrar bu duruma düşerim yaşarım diyede çok korkuyorum. Önceden çalışıyordum artık evdeyim. Sandığımdan daha çok etkiledi. Kızım 2 yaşına geliyor 3 yaşından sonra kreşe başlayınca iş hayatına da dönmek istiyorum. Bütün hayatim çocukla evle geçsin istemiyorum. Sigortam işlesin maaşım olsun istiyorum. Aileler uzakta ikinci çocuk olursa pek mümkün gözükmüyor. En çok da eşim halimi gördüğü için istemiyor. Of öyle işte kafam çok karışık. Annem ben olsam yapmam ikinci çocuk diyor. Bende sen neden yaptın diyorum :) Kardeşim onunda kardeşi olmasın mı ileride pişman olursun diyor. Eğer olursa 4 yaşı geçsin istemiyorum araları. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ben bu aralar çok kararsızım. Belkide şuan ilaçlar iyi geldiği için iyi şeyler düşünüyorum. Kızımda çok zorluk çekmediğim için ya ikinci daha zor olursa. Yeni yeni zorluyor kızım o da 2 yaşa yaklaştığı için sanırım.