+1 oy
2,069 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (4 puan) tarafından
Kızım 18yaşında bu sene universteyi kazandı Ankarada okuyor. Biz İstanbuldayız küçüklüğünden ne istese yaptık ne babası ne de ben bir tane çıtma bile vurduk belki de bı yüzden şımardı bilmiyorum. Evin tek çocuğu 9sene sonra oldu hepimiz etrafında pervane gibi döndük. 10gündür tek söylediği şey benim sevgilim var ve evlenicez. Kızım daha küçüksün ne evlenmesi yok birbirimzi çok seviyorum çok iyi biri diyor. Benim tek isteğim kızımı mezun görmek asla zorluk çekmemesi 

Oğlan 24yaşında fakir biri değil kızım beni arkadaşı olarak görüyor ocak ayından sevgililermiş her defa buna hediye getiriyor çicekler çikolatarlar çantalar korkuyorum kızım bunlara kanır diye evde tek yaşıyor Ankarada ben kız falan istemiyorum dedi. Anne olarak asla kızıma yakıştırmıyorum ama bunlar Ankara da ya birlikte yaşıyorlarsa? Daha babasını bile haberi yok ne yapmam lazım piskoloğamı götüreyim o oğlanlamı konuşayım ne yapayım bilmiyorum 

54 Cevaplar

0 oy
(3,355 puan) tarafından
Evlenmeyi kafaya koyduysa ne yapsan boş benim görümcemde 17 yaşında illa da evlencem diyor abisi saatlerce konuştu anlattı ama boş ne yaptı ne etti sozlend birkaç aya düğünü olacak bunlar evliliği çocuk oyuncağı sanıyor 
(4 puan) tarafından
Çok zor ama kanım donuyor her aklım a geldiğinde
-Reklam-
0 oy
(537 puan) tarafından
Ne yapıp edip git bence süpriz yap maddi durum falan diyosun ama gitmen gerek borç falan al git süpriz yapmış zaman anlarsın evde mi kalıyolar kalmıyorlar

Gidince de bi tanışmak istedim borayla de tanış ılımlı yaklaş yoksa kötü şeyler yapar
(4 puan) tarafından
İnanın sakin davranıyorum
Eşimde hasta ona ilaçlarını ben vermesem içmiyor o da ayrı inat hepsinin tüm yükünü derdini ben çekiyorum kızım okuyor onunla gurur duymak istiyorum kendi ayaklarınüstünde durucak diye ama o evlilik evlilik tutturuyor aynı evde yaşalar daba kötü belki o Bora şerefsisizn biri azmı gördük haberlerden olaylardan
0 oy
(6,897 puan) tarafından
Kesinlikle karşı çıkma birden sonra sana karşı dolar birşey anlatmaz daha kötü olur ılımlı konuş tamam kızım biraz daha konuşun okulun bitsin ailesiyle tanışalım biraz para biriktirin gibi aklına yatacak şeyler söyle canım şimdi sen üstüne gidip hayır dersen daha kötü olacak sizin inadınıza evlenmek isticek
(4 puan) tarafından
İnanın sakin konuşuyorum ama istemiyorum kızım hemen birine inansın en küçük şeylerde yelkenleri suya indirsin
0 oy
(7,751 puan) tarafından
Keşke İstanbul da özel üniversiteye yollasaydınız tek çocukmuş madem gözünüzün önünde olurdu sizi çok iyi anlıyorum benimde 15 yaşında bir kızım var asla istemem otuzundan önce evlenmesini okulu bitirip ayakları üzerinde dursun birikimini yapsın arabasını alsın kendini kurtarsın isterim inşallah bir şekilde soğur kızınız bu çocuktan çünkü gerçekten çok erken.
(4 puan) tarafından
İnşallah soğur
Orayı istedi ben kendime yeni hayat kurucam dedi onu okutana kadar kendi canımdan vazgeçtim doktorlarımı erteledim herşeyi erteledim sırf o mutlu olsun okusun diye
(7,751 puan) tarafından
Sizi çok iyi anlıyorum bütün emeklerimiz onlar için onları başarılı mutlu huzurlu görmek için Rabbim akıl fikir versin gençlerimize iyilerle karşılaştırsın.
0 oy
(325 puan) tarafından
Bırakma onların peşinin ama çok üstüne gitme şöyle önce tanım onu kimdir nerelidir ne iş yapıyor falan filan sonra görür oliyormu olmiyormu
(4 puan) tarafından
10günde hepsini anlattı tek sorunu evlenmek hanımefendinin sinirlerimi bozdu ya artık kendimi zor tutuyorum sülalede öyle hemen hemen iyi derd anlayan birileride yok hepsi beni suçlayacak sen yalnız bıraktın diye
0 oy
(29,053 puan) tarafından

Yanında ol konuş oğlanın ailesini bul konuş uzlaşın

0 oy
(417 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun. Inşallah kızın kendisi küçük olduğunu okulu bitirip öyle evlenmesi gerektiğini idrak eder . 
(4 puan) tarafından
Şuan tek sorunu o çocuk onun kızıma güzel sözler söylemedi ona hediyeler alması
(417 puan) tarafından
Malasef kızlar bu tür şeylere çok çabuk kaniyorlar .
0 oy
tarafından
Abla ters yapma kızın seni arkadaş gibi görüyorsa elinde çok güzel bi koz var tama evlenin ama okulunu bitir ondan sonra söz vercem seni ona istemezsen bAskasina de çocukla tanış onunla da arkadaş ol ben sadeceezun olmasini istiyoum bi anne olarak bana bunu çok görmeyin sizinde ilerde çocuğunuz olunca okusun mezun olsun mesegini eline alsın istemez misiniz lütfen tek istediğim bu de ailesiyle tanış kızım size emanet gözüm arkada değil gibi damardan gir kızına da oğlana da ailesine de güzellikle yaklasirsan onlar sana kiyamayacaklar emin ol baktın yok illa hemen evlencez diyolarsa Nisan takalım de kızın küçük yaşta evlenmiş olacağına nisanlanmis olsun sen kisitladikca o tatlı gelecek kızına da çocuğa da daha sıkı sariacaklar bi rahat bırak seviyolarsa ilerde evlendir sevdigiyle evlenmiş olsun tek şart mezun olması şartıyla belki de ilerde zaman geçtikçe kötü yanları gözüne takılacak ayrilacaklar sıkma tam ergen kızın 
tarafından
Kız kör kütük bağlanmış abla olur mu olur Allah'ım esirgesin
(4 puan) tarafından
Onu hep biz şımarttık hep
Bir dediğini iki yapmadık al şimdi ne olucak yarında hamileyim diye ortaya çıkar sonumu getirir benim
tarafından
Olan olmuş işte keşke böyle yapmasaydiniz
(4 puan) tarafından
Tek çocuktu gözü dışarıda olmasın mutlu olsun istedik
O birlikte kalma konusu olmasa inan bu kadar endişelenmem
tarafından
İşte her dediği olunca daha fazlasını istiyo cocuklar seninki en kötüyü seçmiş inşallah şimdiye kadar bişey olmamıştır sen bi git gör araştır babasına da soylr mutlaka bu durumda yapabileceğin tek şey bu
0 oy
(9,933 puan) tarafından
Rabbim korusun bu hatadan çok büyük bir hata yapar hata felaket okusun mesleğini alsın koca kaçmıyor. Ablacım elinden ne geliyorsa yap pskologa git çocuğun ailesiyle konuş ne yapabiliyorsan yap
(4 puan) tarafından
Kızım sağolsun 10günde oğlanın tüm sülalesini anlattı sinirimi bozdu artık bu olay benim
(9,933 puan) tarafından
Rabbim yardımcın olsun İnsaAllah çok zor bir durum
(4 puan) tarafından
Amin İnşallah
0 oy
(5,187 puan) tarafından
ben olsam gider  kızımla yaşarım ankarada kizimada yaşın  küçük ünv bitir ondan sonra bir siz yaparız silerler arasında de
(4 puan) tarafından
Gidemiyorum borclarımız var ev borcu okul borcu hepsi duruyor eşimi bırakıp gidemiyorum ilaçlarını bir gün vermesem adam yıkılır kendisi içmiyor o da ayri bir inat
(5,187 puan) tarafından
cnm  habersiz bir ara git bakayim  tek mi kalıyor  bir kızın tek basina kalması bile hata bide kiz arkadaş istemiyor  çelişkili  durum
(4 puan) tarafından
İstemedi babasıda güvendi gitti o kadar paraya evi tuttu yurtda kalsa daha uygunduk
Kesin birlikte kalıyorlar kesin düşündükce kalbim sıkışıyor
Biz 6ayda ara sıra gittik o zaman yalnızdı ama önceden haber veriyorduk o okulda oluyordu o sıra o gelene kadar evini temizliyordum yemek hazırlıyordum sabahına dönüyorduk iştenn1gün izim veriyordular
0 oy
(4,173 puan) tarafından
Eğer karşı çıkarsan imkansız tatlı gelir sizi ikna etmeye çalışırken gözünün önünde ki yanlışı göremez ılımlı davranmaya çalış tanışalım görüşelim nasıl insanlar bakalım sen biraz daha tanı falan de
(4 puan) tarafından
Ben sırt çevirmiyorum onun hakkınd konuşuyor 10gündür tek konumuz o hep dinliyorum tanımaya 6aydır tanıyıyorum diyor
(4,173 puan) tarafından
Çok kısa bi süre ama tam cicim ayları ondan böyle konuşuyor daha tartışmalar başlamamış bence sen biraz kızının yanında kal eşin kendi başının çaresine bakabilir. Eşine de anlat durumu kızına hissettirmesin yeni dönem başlayınca birlikte gidin git gel yap
0 oy
(2,856 puan) tarafından
Rabbim sabır versin abla çok zor durum insllah tezden aklı başına gelirde vazgeçer...okuluna. Devam eder akıllıca pişman olacağı kesin ilerde benimde kuzenim 17 18 yaslarinda kuaförde çalışıyor geçen söz biseden açılmış o da demiş beni isteseler vermezseniz bende kacarim demiş evliliği nanay saniyorlr.sanki canım cicimle olacak gibisinden  Rabbim tez zamanda kalbime soğukluk versin
(4 puan) tarafından
Amin İnşallah
0 oy
(4,493 puan) tarafından
Psikoloğa gitmeniz sorunu çözmez bence. Kızınıza tepki göstermeden yaşının erken olduğunu, kararına saygı duyduğunuzu ancak erken evliliğin sonuçlarını anlatın. Örneğin şu an biz sana desteğiz ama siz evlenirseniz kendi ayaklarınız üzerinde durmak zorunda kalacaksınız, kira, faturalar vs işin içine girince sanma ki böyle rahat gezip, hediyeler alabileceksiniz ama okulunu bitirirsen ikinizde iyi maaş alarak çok güzel bir hayat kurabilirsiniz vs deyin. Mesela çocukla tanışmayı teklif edin, tanışalım bir kızım ama bu demek değil ki evlilik için onay veriyoruz, sadece kararına saygı duyduğum sana güvendiğim için iyi biri olduğunu düşünüyorum bu yüzden kendim de tanışmak isterim deyin. Okulunu bitirdiğinde evlilik kararını destekleyeceğinizi söyleyin. Allah yardımcınız olsun.
(4 puan) tarafından
Ama çocuk 21yaşında değil ki universteyi okumuş bitirmiş kendi çalışıyor babasındanda para geliyor ama kendi parasıda var zaten kızımda söyledi evi arabası herşeyi var oğlanın babası izin vermesede oğlan kendi parasıyla birşey yapar eğer gerçekten seviyorsa oynuyorsada kızım 1,2sydan üzülecek zaten
(4,493 puan) tarafından
İleride üzüleceğine şimdi üzülsün zaten de, siz bence yine aileyle de irtibata geçin. Dediğim gibi belki çocuk ailesine karşı gelemeyen biridir ve onları dinler. Umarım öyle olur.
(4 puan) tarafından
Öyle zengin biriler anne baba dinler mi sizce?
Eğer adam kızımla gerçekten evlenmek istiyorsa neden hiç haber göndermedi yada neden kimse bize gelmedi o zaman konuşurduk babasına söylerdik belki babası sonuna kadar hayır derdi bu şekilde kapanırdı
(4,493 puan) tarafından
Neden olmasın, belki de dinler. Burada 40 yaşında bile anne babasına hayır diyemeyen insanları da okuyoruz. Bazı şeyler karakterle ilgili, denemekten zarar gelmez.
(4 puan) tarafından
Haklısın inşallah öyle biridir
0 oy
(3,340 puan) tarafından
Bir Nişan takın aranızda sen öyle olmaz etmez dedikçe o ona daha çok yakınlasir 

Hem daha çok yeni ilişkisi şu anda havalarda uçuyor o nisanlilik süresinde birbirinizi tanımış olursunuz hem okulunu bitir de 
(4 puan) tarafından
Bu kadar ısrar etmesinden korkuyorum başka birşey çıkar diye
(3,340 puan) tarafından
Yani bu ısrardan başka bir şey de çıkabilir yalnız da yaşıyormuş
O zaman kızınla güzelce otur konuş bu konu hakkında yanlış yola girme de acik acik söyle
Zamanında annelerimiz bizimle böyle şey hiç konuşmazdı hiçbir şeyden haberimiz yoktu
0 oy
(2,254 puan) tarafından
Tersine gitmemelisin sadece konuşabilirsin karşı olmadığını göster bak senin okumanı istiyorum ve kimseye muhtaç olmamanı ilerde sadece eşinin eline bakmaman için ve mutlu olmadığında kolay birşekilde kendi ayaklarının üzerinde durabilmen için önceliğimiz okul sonra istediğin çocukla evlenebilirsin gibisinden ve yanlış birşey yapmaması konusunda uyarabilirsin. Başka birşey yapamazsın çünkü çözüm değil daha kötüye gider. Ve bırakın ilerde kendi istedikleri adamlarla evlensinler ozamanda sadece şunu diyebiliriz bu adamla mutlu olabiliceğini düşünmüyorum bak sen üzüldüğünde bende üzüleceğim bu yüzden seni üzecek bir adam tercih etmemeni istiyorum doğru bir karar ver. Ama ne olursa olsun yinede arkandayım. Siz bunu söylediğinizde ilerde yapmış olduğu bir tercihten ötürü mutlu olmadığında şunu gönül rahatlığı ile diyebiliceksiniz kendi tercihindi ve ben sana saygı duydum. Ama sizin istediğiniz bir adamla evlendiğinde ve mutsuz edildiğinde o size bu cümleyi kuracak (sizin yüzünüzden). Oyüzden. Ne yaparsanız yapın kazanacağız diye daha çok kaybetmeyin. 
(4 puan) tarafından
Hayır ben demiyorum illa bu adamla evlen tek istediğim okuması o kadar. O çocuğa başka birine hemen kanmamaso kendini teslim etmemesi
(2,254 puan) tarafından
Keşke bizlerin iradesi ile olsa fakat farklı bir irade söz onusu oyüzden siz ne kadar isterseniz isteyin o istemedikten sonra birşey yapamazsınız ki zorlada güzellik olmuyor.
0 oy
tarafından
Kiziniz daha hayatin gerceklerini gormedigi icin ona hersey cok guzel geliyor suan kizinizin yanina gidin erkek arkadasiyla tanisin konusun omce erkek arkadasiyla tek konusun daha sonra ikisiyle birlikte konusun direk hayir olmaz vs demeyin belki yanliş hareketlerde bulunur sevgili kalsinlar zamanla kendisi anlayacaktır
0 oy
(281 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
18 yaşında ilk defa gittiği bir şehirde neden yalnız başına bir ev tuttunuz? Özel bir yurda verseniz ister istemez bir arkadas ortamı olurdu yol yordam öğrenirdi. Hayatı öğrenirdi samimi bir arkadaş edinince gerekirse 2.sınıfta arkadaşıyla ev tutulurdu. Bu konuda yanlış yapmışsınız  Diğer konu ise Huyuna suyuna giderek tatlı dille konuşarak halletmeye çalışın. Her seyi bırakıp ankaraya yanına gidin, gözlemleyin ne yapıyor ne ediyor ve çocuk kimdir nedir ailesi kimlerdir bunları da bir şekilde öğrenin araştırın baktınız düzgün cocuk düzgün aile oluruna bırakın hemen yarın evlenmezler sanırım
(4 puan) tarafından
Kızım çocuğun herşeyini anlattı babası rusyada gemilerle çalışıyor fakir biri değiller ama zenginliyede kanıp heder olur diye korkuyorum
(281 puan) tarafından
Fakir kelimesini baska yerde de kullanmissiniz zengin olunca noluyor?  Fakir de olabilir dürüst düzgün olmasi önemli değil mi? Ayrica kizinizin söylediğinin dogru olduğuna mi inaniyorsunuz? Bunlari siz kendiniz arastirip öğrenebilirsiniz en dogru şekilde.  Hic tanımadığınız bir damat adayi neyin nesi kimbilir yalan söylemediği ne malum? Kiziniz inat ediyorsa vazgecmeyecek gibiyse adayın gercek adını soyadını yasadigi yeri işini öğrenmeye bakin bu sekilde kendisini de ailesini de arastirabilirsiniz. Bir de sizin yerinizde olsam ne yapar eder telefonunu sosyal medyasini karistiririm
(4 puan) tarafından
Ben zaten zengin kelimesini duyduğumda 32diş sırıtmıyorum ben o adamın nişanlı olduğunda bile şübheleniyorum kızım söylediklerini anlatıyorum zaten
0 oy
(5,464 puan) tarafından
Nişan yapalım istiyorsan okulun bitince evlenebilisin anca de. Biraz büyüdükçe nişanı atar zaten
0 oy
(435 puan) tarafından
Herşeyden önce bütün konuları babasının bilmesi lazım. 

Sevgılısıyle tanısma kabul etmıyorum asla böyle bırseyı 18 yasında evlılıği onaylamıyorum de   

Bide evde tek yasıyor demıssın tek basına kira masrafı daha çok degıl mı ne kadar aylık para yolluyor babası belkı ordan bıle anlarız  tek yasayıp yasamadıgını  

Bide tek çocuğun varmış 9 sene sonra olmuş sen üzülmeyi hak etmiyorsun ama bu hıkayenın sonu bataklık sakın  hata yapma babasından gızlı iş yapma sakın 
(4 puan) tarafından
Kirası 14bin tek yaşıyor kız arkadaşlarıyla değil belki o çocukta onunla kalıyor ya da kızım hiç o evi kullanmıyor çocuğun evinde kalıyor biz gittiğimzde yalnız oluyor ama biz haber verip gidiyoruz hep. Eğer evi kullanmazsa kira sahibi haber vermezmiydi?
(281 puan) tarafından
Eşine durumu anlatirsan zaten sana kızının başına gitmeni söyleyecektir dogru olan da bu. Ayrıca hic haber vermeden bir aksam evine cat kapı gidin bakalım napacak
(4 puan) tarafından
Onuda düşündüm ama şimdilik yapamam 2ay benimle kalıcak
(281 puan) tarafından
Evet yaz tatilinden sonra gidersin zaten simdi üniversite yok ki. Yaz boyu gözlemlersin tatlı dille yaklasirsin belki bazi seyleri görünce kendisi vazgecer
(4 puan) tarafından
İnşallah öyle olur
0 oy
(2,570 puan) tarafından
Yanına git bence imkanın var ise en azından gözünün önünde olur ikincisi inatlaşma onun senle paylasmasins izin ver bende o sekiz yaşında evlendim eski kayınpeder ben seni okuturum kızım derdi hepsi yalan oldu ben kendi çabalarımla okudum ama cicuk ev atananadim zaten bütün bu çileye rağmen eski eşim beni aldattı ve ayrıldık şimdi ona hayat toz pembe hayal kurun beraber üniversiteyi bitirdiğini mesleğini eline aldığını konuştuğu çocuğun onunla gurur duyduğunu filan öğle 
(4 puan) tarafından
Evet doğru daha büyümemiş gibi herşeye mutlu oluyor
(2,570 puan) tarafından
İlk defa yaşıyor galiba siz destek gibi görünün ama bir taraftan da okulunun bitirmesi için cabalayin daha küçük zaten hakkında hayırlısı olsun

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 600 göst.
+2 oy
13 cevap 497 göst.
24 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Sunehriiii (1,809 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 56 göst.
4 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Fatocan4545 (1,521 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 541 göst.
26 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ayanuogivufych (8 puan) tarafından soruldu

408,507 soru

12,274,422 cevap

37,694 kullanıcı

Kategoriler

...