+1 oy
1,048 göst.
Diğer kategorisinde (12,279 puan) tarafından
Herkese merhaba uzun zamandır yoktum size işim düştü sizin illerde durumlar nasıl 

İl milli eğitim müdürlüğü veya ilçe milli eğitim müdürlüğünün yapılan bir açıklamasını göremedim resmi sitelerde sizin bu konu ile ilgili bir bilginiz varsa yoruma yazarsanız sevinirim normalde 8100 TL olduğunu ama indirim yapıldığını O yüzden 4.500 TL alınması gerektiğini ücret ödenmeden kayıt yapılmadığını söylediler cimer'e veya ilçe milli eğitim müdürlüğü'ne şikayette bulunsam faydası olur mu

29 Cevaplar

0 oy
(612 puan) tarafından
Bizim burda yarı özel yaro devlet. Kırtasiye malzemee fln bu fiyata. Devlet para iatiycegini sanmiyorrum
(12,279 puan) tarafından
Ben de sanmıyorum ama bildim bileli okul idaresi her zaman senden para ister bu aidat adı altında olur yardıma da altında olur bir şekilde alıyorlar almaya çalışıyorlar ama okul idaresinde çalışan bir arkadaş tepki göstererek bunun devlet tarafından istendiğini söyledi milli eğitim bakanlığını arayıp bu parayı ödeyemediğim için çocuğumu okula yollayamayacağımı söyleyeceğim zaten verdiği forma da yırttım yazıklar olsun başka hiçbir şey demiyorum
-Reklam-
0 oy
(1,811 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bizim burda anaokulu ücretsiz..

Hiç duymadım devlet okullarına ücret verdiklerini..

Sadece öğretmenin verdiği listedeki ürünleri aldık 
(12,279 puan) tarafından
Okul idaresinde çalışan bir arkadaş yazmış isteniyormuş bunun milli eğitim belirlemiş yapacak bir şey yok Ben de yollamam maalesef yapabileceğim bu kadar
0 oy
(1,004 puan) tarafından
Devlet okulu anasınıfı 950 TL en az bu ücreti milli eğitim bakanlığı kendisi koyuyor resmi yazıyla okul idarecisiyim bu sene bu şekilde ücretler isteyen okullar ihtiyaca göre artirabilir yine bu da yazı da var .istediğiniz yere şikayet edin çocuğunuz okuyacak okulda okulun ihtiyaçları var ne demek okul kayıt parası isteyemez .yıllık 9500 TL ye geliyor bu şekilde.isteyen özel anaokulu yada kreşe gonderiri oralar da aylık en az 4 binden başlıyor .canınız nereye isterse ama devlet okulu anasınıfı en az 950 aylık 
(12,279 puan) tarafından
Ben yollamicam yollamıyorum yollayamıyorum sizin gibi patır patır ödeyebilen de patır patır konuşur devlet de şimdiye kadar ne düzgün bir şey yapmış ki bana düzgün yapsın asgari ücretle çalışan bir aile ayda 900 950 TL'ye nasıl ödeyecek acaba Bir düşün bakalım herkes sizin gibi 50 bin 60 bin maaş almıyor maalesef ya da tek çocuk okutmuyor
(1,004 puan) tarafından
Sizde çalışın hanımefendi yetmiyorsa maaş tek maaşla şuanda geçinmek zaten sihirbazlık yapmak gibi bir şey .sorgulamanız gereken şey bu ülke neden bu halde .bak çocuğunu okula yollarken bile 10 kere düşünmek zorunda kalıyorsunuz bunu kendisine reva gören halk umarım bir daha düşünür bu ülke bu ekonomi neden böyle diye .ha ben patır patır konuşuyorum neden çünkü bende çalışıyorum 11 aylık bebeğimi bakıcıya bırakıp bakiciyada 15 bin maaş ödeyip çalışıyorum kimsenin tuzu kuru değil ama kadınlar da çalışacak başka yolu yok gecinmenin .günah keçisi okullar değil idareciler değil bizde cebe atmiyoruz ödenen paraları orada personel calisuir onun maaşı temizlik gideri bilmem ne bir sürü şey hepsi kayıtlı giderler gidin okula sorun nereye harcanıyor diye faturaları göstersinler size .veya milli eğitim bakanlığına sorsanıza bu okullara neden yeterli  ödenek vermiyorsunuz  diye bakin yeterli diyorum çünkü ödenek geliyor ama yeterli değil . bakanlığı cimere şikayet etsenize madem bu kadar sistemden sikayetcisiniz .ancak sesi okula yükselir bu velilerin inanın vizede gına geldi artık her sene her sene kayıt zamanı bu para muhabettlerinden .çok merAkli sanki okullar 3 kuruş para için böyle şikayet bilmem ne ile uğraşmaya
(12,279 puan) tarafından
Bizden önce sizin sesinizin çıkması gerekmez mi yani şöyle söyleyeyim siz orada eğitimci idareci olarak yazamıyor musunuz söyleyemiyor musunuz bunu şikayetler geliyor böyle şeylerle maruz kalıyoruz sorun yaşıyoruz diye anlatsanız ne olur peki ben şahsen artık hiçbir şeye inanmıyor ve güvenmiyorum ülkenin hali berbat okul tek değil ki sadece şu an kızım okula gittiği için sonra okuldan açıldı her şey berbat halde hiçbir şey düzelmiş değil verdiğim oylar haram zıkkım olsun sadece ve sadece son seçimde bile yapacağım ilk iş hayat pahalı olacak dedi kendisi geldikten sonra her şey daha pahalı oldu ve bu da benim pişman olmama sebep oldu açıkçası yani şöyle söyleyeyim inanın devletin verdiği kitaplar 5 para etmez Ben sürekli ek kitap alıyorum ve ek kitapları daha faydalı buluyorum o kadar masraf o kadar ağaç kesiliyor ziyan ediliyor boşu boşuna hiçbir şey öğretilmiyor hiçbir şey yazmıyor kitaplarda yani konu ya nereden başlamak gerekir bilmiyorum ama her şey baştan bozuk zaten zaten
(1,004 puan) tarafından
Ülkenin durumu 2018 den bu yana berbat belki siz daha yeni algiladiniz bu sene hala o seneden bu yana 2 kere oy vermissiniz valla diyecek birşey yok geçen sene genel seçimde çok mu iyiydi ekonomi veya diğer yönetim adalet ona rağmen oy verildi ..daha fazla siyasete girmeyeyim ama bize gelecek olursak hani ülkede adalet yok ya diktatörlük var şuanda yönetim şekli olarak biz memur olarak birşey sorgularsak sikayet edersek soruşturma açıp haksız yere ceza verebiliyorlar keşke adalet olsa ülkede de bizimde sorgulama hakkımız olsa .ama velilerin sonsuz şikayet ve sorgulama hakkı var
Malesef biz öğretmenleri dikkate alan yok çok acı bir durum değil mi
0 oy
(3,572 puan) tarafından
Geçen sene ben de oğlumu devletin kreşine yazdırdım üç buçuk yaşındaydı kabul ettiler biz de İzmir'de oturuyoruz bu arada geçen senenin parasıyla aylık 3.000 lira talep edildi ben okulu beğenmediğim için oğlumu bir ay bile göndermedim o yüzden para vermedim ama 2 hafta gibi bir şey gitti çocuğum o 2 haftada bile resmen dilenci gibi sürekli mesaj atıp para istiyorlardı ama devlet okullarında bu şekilde bir uygulama yok vermedik o yüzden hiçbir şekilde para talep edemezler çünkü devlet onların okulda çalıştırdığı personelin maaşından tuvaletleri yıkarken kullandıkları domestos'un parasına kadar temin ediyor kesinlikle vermeyin isteyen okulda şikayet edin bu şekilde bir uygulama yok
(12,279 puan) tarafından
Benim anlamadığım ne biliyor musun Avrupa'yı sevmiyorum asla özenmiyorum ama yaşlı ve çocuklara o kadar Özen gösteriyorlar ki gerçekten imreniyorum ve onların adına mutlu oluyorum Deniz olmayan bir ülkede bile çocuklar yüzme öğrenme şartı ile devlet kendisi üretiyor diş sağlıklarından tutunda tüm sağlık ihtiyaçlarını devlet ücretsiz karşılıyor ve gelip evden alıyorlar bakımlarını yapıp tekrar ailelerine bırakıyorlar ailelerinin gözetimi altında tabii buna biz de şahidim bilmiyorum artık bir şey diyemiyorum ben biz de uğraşalım bir randevu almak için bir kayıt parası için uğraşalım duralım yapacak bir şey yok
0 oy
(2,751 puan) tarafından
Nasil ya devlet okulunada mi para yatiyor
(12,279 puan) tarafından
Öyleymiş canım
0 oy
(1,196 puan) tarafından
Devlet ana sınıfında para alıyorlar ne yazıkki aidat olarak ayda 600 tl verdik aradım şikayet etmeye ama bizimle alakası yok alabilir okul dedi aidatı  mesela belediyenin kreşi var orada 4000 tl ihtiyaç sahipleri anne baba ayrı olan çocuklar için ücret yarı yarıya sanırım ama 8000 ne demek ya anasınıfıı için şikayet edin tabikide böyle saçmalıkmı olur arkadaşımdanda 4000 tl istemişler ben veremem demiş aramış şikayet etmiş hemen okula yazı gelmiş 
(12,279 puan) tarafından
Şikayetimi yaptım açıkçası çok hevesle beklediğim bu süreç yarıda kalacak gibi yani şu an için yazdırmayı düşünmüyorum yani benim bu bütçeyi ödeme gibi bir imkanım yok maalesef
0 oy
(756 puan) tarafından
Ana sınıfı da mı paraliymis ilk defa duydum yani parası olmayan yaşı gelen çocuk napcakmis 
0 oy
(6,912 puan) tarafından
Şaşırdım bizim oglanida yazdrcm ama daha iki hafta var kayıt başlamasına 
0 oy
(165 puan) tarafından
Bende İzmir'de oturuyorum benim oğlum 2 sene gitti farklı okullara bizde verdik bende ilk duyduğumda tartıştım şikayet edicem devletokulu nasıl para alır diye ama mebi aradığımda evet alabilirler yasal dendi paşa paşa ödeyip yazdırdım oğlumu
(12,279 puan) tarafından
Peki canım teşekkür ederim yorumun için bilgi için ben yollamayacağım maalesef çok istiyordum ama yollayamıyorum kızma kendimi yedim evde

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 570 göst.
0 oy
5 cevap 116 göst.
3 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Busem (125 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 374 göst.
28 Eylül 2024 Kültür-Sanat kategorisinde Eslem 01 (214 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 128 göst.
23 Ağustos 2024 Aile kategorisinde Kbr.068 (31 puan) tarafından soruldu