0 oy
1,005 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (798 puan) tarafından
evi nasil ve neden ayirdiniz?

24 Cevaplar

+2 oy
(2,564 puan) tarafından
1 buçuk seneden sonra ayırdık. Görümcemin düğünü vardı ve nilanlısı yurt dışından gelecekti. Devamlı evin içinde bitecek diye eşimde ayırma kararı aldı. Çünkü hizmetçiye dönüşüyordum nişanlısı ve ailesi gelince. Şimdi hep der çok pişmanın beraber yaşadığım için diye
(798 puan) tarafından
iyi kavga dovus olmadan ayrilmissiniz kisa zamanda
(2,564 puan) tarafından
Yok kız ne olmayacak. Kayınpederim yıktı ortalığı, eşya almayacam diye günlerce tehtit etti neymiş eşimin maaşını biriktirip onun maaşını harcayıp bize ev alma planı varmış. Ayda 20 bin biriktirip 3 milyonluk ev alacaktı güya
-Reklam-
+1 oy
(1,207 puan) tarafından
Kuzenim önce kayinvalidesi ile yaşadı,  evi ayırmaya fırsat kalmadan kayinvalidesi kocasından ayırdı.
(798 puan) tarafından
aaaaaaa bu da enteresan
(1,127 puan) tarafından
Haydaaaa
+1 oy
(4,135 puan) tarafından

1 sene Bir durduk bir gece ansızın bebek ağlıyor diye laf ettiler bende aldım çocuğumu çıktım kocam da tıpış tıpış peşimden geldi :D 1 sene Bursa'da durduk pandemi oldu eşimi işten çıkardılar geri döndük 6 ay yine bir kaldık ** gibi işlerini yaptım baktım yaranılmıyor üstüne kayınbabanın arabası ile kaza yaptık ilk sorduğu arabada çok masraf var mı insan torununu sorar dedim eşime olmuyor böyle ayır evimi dedim yada boşanırız dedim 1 ay Adana'ya memlekete gittim geri geldiğimde eşim merkezde iş bulmuş evin eşyalarını taşımış 

İyi ki ayırmışım evimi darısı evini ayırmak isteyenlere

+1 oy
(153 puan) tarafından
Ben yaşamadım ama yaşama taraftarıda olmazdım sonuçta yeni evliler özel alan olması lazım kendi evimde rahat olmak isterim kendi eşyalarım kendi düzenim falan  filan ne öyle her ilişki yaşandığında bilicekler duş almamızdan her kavgaya şahit olacaklar biz rahat olamıcaz ses gitçek falan diye

Kendi çevremde kaynana kayınpeder ile yaşayan çok ahıskalı insan var eminim ki mutlu değil hiçbiri 
(523 puan) tarafından
Aynen ahidkalilar beraber yaşıyor zor bncede
+1 oy
tarafından
Şimdi düşündümde birlikte otursak 3 5 aya eşimle boşanırdık Allah korusun 
+1 oy
tarafından
Biz eltilmle ayni evde yaşadık 3 yıldan fazla oğlum olunca sıkıntı yoktu da kızımda doğunca ev küçük gelmeye başladı zaten ev arıyorlardı o dönemde almak için bulduk aldık taşındık 
(129,536 puan) tarafından
şu zamanda kolay degil mal mulk sahibi olmak
tarafından
Çok şükür bi şeylerden kısarak bi biseyler yaptık sonuçta 4 çocuk var
şimoşa ne dusuyo onu yaz sen
tarafından
Samsun da bi daire en kralından bi pazar yeri tezgahı Haa bide o zamana kadar mutlaka kamyon alırız bi tanede kamyon yeterlimi
eee yani idare eder tabi buna daire sifirdan dayayip doser 4×4 dugun yapar bolca taki takarsan tmdir
0 oy
tarafından
Ben birlikte oturmadim evim ayrıydı ama 5 ay boyunca 2 gün kendi evimde w gün kaynanamda kalıyordum çok zordu sonra dedim eşime alışmam lazım yapcak bişey yok dedim kabul etti mecbur oh be dünya varmış o neydi öyle 
(1,615 puan) tarafından
Bu beeennn 2 yıldır evliyim ve kendi evimden çok oradayım ve bunu yazarken yine oradayım ve bu konu yüzünden çok tartışıyoruz :( yaramı deşdin kız :))
tarafından
Kız saçmalık degilmi kendi evin var niye orda kalcan yani e niye ayridin evi o zaman o kadar ev eşya masrafını niye yaptın sen niye orda kaliyosun
(798 puan) tarafından
kiz biz de oyleyiz guya evim ayri olarak evlendik ama surekli oradayim evime yatmaya geliyorum ayrilmak istesem kavga cikiyor. bugun kayinvalidegille kavga cikti kocamla kotu olmak istemiyorum dua edin lutfen kocamla iyi olayim
tarafından
Allah yardımcın olsun canım eşine dediğini yaptirmak istiyosan onun vicdanına oyna kiyamasin o zaman yapar ne yaparsa her konuda geçerli bu bi erkeğe vicdan yaptirirsan aldatcaksa bile aldatamaz o kadar önemli soyleyim uzugun kirgin ol hal ve hareketlerinde durgunluk sezsin eski neden olmasın ama onu da görevlerini de ihmal etme tabiki bu süreçte bak nasıl olacak eşin
0 oy
(274 puan) tarafından
1 buçuk yıl yaşasdim ben ayırdım sonra ne yaparsan batıyor kocan varken bile onlardan izin alıp bı yere çıkmanı bır şeyler yapmani bekliyorlar şimdiki aklım olsa asla aynı evde yaşamazdim 
(482 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım. Alışırlar zamanla. Alışmak zorundalar. Herkes evlenir evlenmez kendi evine gidiyor. Artık kaynana yanında kalan çok az kişi var. Onlar da bu gerçeğin farkına varırlar inşallah.
(274 puan) tarafından
Valla elti geliyor yeni o direk ayrı eve gircek dayalı döşeli daha geçen gün yine tartıştık olmiyor anlamıyorlar o kadar eski zamanda kalmış ki kalfaları ama sadece bana diğer geline öyle değiller
(482 puan) tarafından
Eşin ailesine bi şey diyemeyen bi insan mı? Ondan mı yüz buluyorlar acaba? Ya da ailen sessiz mi onlara karşı?
(274 puan) tarafından
İstersen özele gel konuşalım daha rahat olur
(482 puan) tarafından
Olur canım
0 oy
(1,024 puan) tarafından
3 yıl birlik oturdum. Kaynanam ezelden istemiyordu her firsata kavga gürültü huzursuzluk çıkarıyordu eşimin de canına tak etti evi ayırdık ..evi ayırdık evli olduğumu anladım insanın eşyası, düzeni, kendi mutfağında yemek yapması çok daha farklı.. kayınpeder küstü kırıldı oda niye evi ayırıyoruz diye kavgalar etti ama neticede istenmiyorduk.. kayınpeder vefat etti şimdi kaynana tek yaşıyor. Her gören yanınıza alın gibisinden konuşuyor ama zaten kadın istemiyor iyikide istemiyor 
(798 puan) tarafından
bizim kayinpeder de ayirmiyor burada herkes beraber yasamayi kolay saniyo kimse bana hak vermiyo
0 oy
(3,339 puan) tarafından
5 yıl birlikte yaşadım ben belki de daha da kalırdım ama kaynanam kendini evin hanımı ilan ettiği ve bana bir tuzlugun yerini bile değiştirmeme izin vermediği için kendi evim düzenim olsun istedim 

Başta karşı çıktılar kavga dövüş ayırdım evimi oh diyorum dünya varmış orda kendini mecbur hissediyorsun bir şeylere evinde rahat 
(798 puan) tarafından
kocanla kotu olmadin mi
(3,339 puan) tarafından
Hayır eşim de görüyordu orda huzursuz oldugumu zaten 5 yıl olmuş kendi evimiz olsun dedim yoksa bu huzursuzluk ayrılmaya varır dedim kendisi evi buldu
0 oy
(482 puan) tarafından
Ben 1 sene birlikte oturdum. Hamilelikteki hormonlardan(hamileliğim hep rahatsızlıklarla geçmişti) , doğum sonrası depresyondan, bir de eşimin ailesinin anlayışsızlıklarından sinir krizi geçirerek evi terk ettim. 4 ay ayrı kaldım eşimden. En sonunda baktım olmuyor böyle, "evi ayırmazsan boşanırım" diyerek baskı yapmak zorunda kaldım eşime, ayrı evimdeyim şimdi. Ev ayrı olunca eşimin ailesiyle de aram düzeldi. 
(798 puan) tarafından
esin hic 4 ay ayri kaldin diye kizmadan evini mi ayirdi?
(482 puan) tarafından
Yoo. Zaten gidiş amacım evi ayırmaktı. En fazla 1 ay ayrı kalırız diye düşünüyordum. Maaşıyla ev tutar diye hesapları yapıyordum. Ama Kayınvalidem eşimin bütün maaşını elinden alıyormuş. 1 ay sustum, 2 ay dayandım, 3 ay sabrettim derken baktım böyle olmuyor. Çocuk da babasından ayrı büyüyor, "Bu ay da evi ayırmazsan boşanırım" dedim. Sonuç : Kendi evimdeyim çok şükür :D

Şimdi eşim de "İyi ki kendi evimizdeyiz" diyor. :)
(798 puan) tarafından
insallah bizim de boyle mutlu bi sonumuz olur cnm kocamla kotu olmak istemiyorum
(482 puan) tarafından
İnşallah canım. Allah yardımcın olsun. Ama biz de çok badireler atlattık bunun için. Yani kaynana evinden illaki kavgalı ayrılıyor insan bence. Eşimle boşanma noktasına bile geldiğimiz oldu. Sonunda her şey düzeldi çok şükür. Sen de gözünü karartmalısın bence. Yoksa erkekler çok oyalıyor. "Öbür ay taşınırız, gelecek ay söz taşınıcaz" gibi yalanları çok söylerler. Eşin ayrı eve çıkma konusunda sana ne diyor peki ?
0 oy
(1,292 puan) tarafından
Ev ev üstüne olmaz dedim ayrılmak istedim. Bı kaç kavgamız da vardı. Herşey üst üste geldi. Bir ay sıkıntı yaşadım. Zorlu bir süreçti. Ama ayrıldıktan sonra oh be dünya varmış dedim. 2 yıl kadar kin tuttular bana. Her adımım olay oldu. Hep arkamdan konuştular. Surat astılar. Laf soktular. Şimdi herşey rayına oturdu. 
0 oy
tarafından

Valla benim evim varken köyde 3 sene evimden ayrı yaşadım. Kaynana kayınbaba ile kavgalarimiz oldu. En son tekrar kayınbaba ile kavga ettim oylelikle evime geldim

(798 puan) tarafından
onlarla kavga edince kocanla da kotu oldun mu
tarafından
Yoo eşim tavşan pisligi gibiydi. Ne kokar ne bulasirdi.
0 oy
(673 puan) tarafından
Bana baştan teklif ettiler kabul etmedim . Daha bana oturmaya gelince delirtiyor beni herşeye laf ediyor cocuguma karışıyor nasıl bakacağıma karışıyor . Aman aman benden uzak allaha yakın olsunlar çekemem kimseyi . Görümcem 2 aydır bende kalıyor karı koca olduğumuzu unuttuk 2 göz evde görümcemi gönderme peşimdeyim bende yeter diye çığlık atasım var beraber yaşayanların allah yardımcısı olsun 
0 oy
(2,424 puan) tarafından
Başta birlikte oturulmak teklif edildi Red ettim, sonra aynı bina teklif etti Red ettim, sonra aynı sokak teklif edildi Red ettim. Farklı bir mahalleden tuttuk evi, 15 gün orda kalmamı teklif etti Red ettim. Ondan sonra yapmadıkları kalmadı. Sonuç olarak 4 yıllık evliyim 3 yıllık küsüz:))
(798 puan) tarafından
kocan da mi küs onlarla
(2,424 puan) tarafından
En son geçen yıl küstük tekrar, bu bayram sadece kurban payı verip geldi kapıdan o kadar. 9 aydır oda gidip gelmiyor.
0 oy
(3,603 puan) tarafından
Evim ayrıydı ama yeme içme birdi bide kaynanamın yanında eltim oturuyordu onla tartışma çıktı komple şehir değiştirdik 
(798 puan) tarafından
vay be biz de oyleydik eltim gitti bakalim ne olacak
(3,603 puan) tarafından
O kavga ettiğim eltime evimi verdim ama 5 yıldır ücretsiz oturuyir
0 oy
(9,923 puan) tarafından

Tami tamına 6 sene ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde kaldım Aralık ayında yattım 6 inci yıl dönümünde Aralık ayında çıktık. Herkes kocamdi kaynnanmdi kocam hariç teyzeleri kuzenleri dayisinjn karısı kayın ztn annem kaynanalik yapmıyor ondan ben yapıyorum diyordu diğer kayın parmaklarıyla toz arardı varsa kızardı.. götümce desen teyze habercisiydi sürekli doldurulup üstümüze salrdi Rabbim hakimi birkamasin inim inim inleyip adımı haykirsinlr. Neden onca sene yatima gelirsek koca issizdi sürekli ha atandı ha atanacak diye bekledik sürekli bir işe girecek gibi oluyordu sonra o iş olmuyordu. Teyzeleri kocama msj atmıştı sen o kadjnla evli olduğun sürece iş sahibi olmazsın diye ve ben 21 yaşındaydım yazarken tekrar kırıldım öyle ağladım ki o zmn. Ay yazarsam roman olur kayınpeder ztn sürekli borçlu karısının kardeşlerimin ittiydi halada oyle. En son 2020 de 2 binle iş buldu maaşı 2 bin canimiza tak etti çıktık sadce yatak odası vardı devamı part 2:))))

0 oy
(8,662 puan) tarafından
2 hafta ne aynı yerde kaldık zor oluyodu eşimin abisi vardı ozaman kaçarak evlendim sonra ayrı eve çıktık ailem afeti işler yoluna girdi şükür 
0 oy
(520 puan) tarafından
Ben kaçarak evlendim 1 ay kadar yaşadım ayrılma sebebi ev ev üstüne olmuyo bacım evde bekar olan bir abisi vardı eşimin o yüzden rahat edemiyordum babası filan bir de malum evlisin biseyler yaşanacak rahat olamıyorsun o yüzden 1 ay içinde ayirdik evi 
0 oy
(281 puan) tarafından
3 yıl olacak 2022 de evlendim ve hala birlikte yaşıyoruz hiç bir sıkıntımız yok çok şükür kayınvalidem ile kayinpederim çok iyiler evim şuan yapılıyor az kaldı bitmesine ama ben gelicek yıla kadar onlarla kalmayı istiyorum iki tane çocuğum var hem onlara hemde bana çok iyi bakiyo Allah ondan razı olsun bide halam olur kendisi 
(798 puan) tarafından
masallah Allah muhabbetinizi daim etsin. keske ben de kayinvalidem icin Allah razi olsun diyebilsem

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 84 göst.
15 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bulut01 (250 puan) tarafından soruldu
0 oy
41 cevap 750 göst.
7 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Birkoalaannesi (504 puan) tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 1,120 göst.
0 oy
5 cevap 408 göst.
5 Ekim 2020 Aile & Aşk kategorisinde Oglusum24 (460 puan) tarafından soruldu

408,400 soru

12,269,875 cevap

37,571 kullanıcı

Kategoriler

...