0 oy
335 göst.
Diğer kategorisinde (938 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bilezik takcaz ama 1 mi 2 mi takılır kaç gramlık takılır..yani tabi maddiyata göre değişir ama bunun oluru nedir sizce..maddi durumumuz iyi diye de çok abartmamak lazım:) 

18 Cevaplar

0 oy
(5,503 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Görümcem yok ama kardeşim evlense yada eşimin kardeşi bizde bilezik takılır maddiyata da bağlı tabiki o zaman ne göstereceği belli olmaz
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben görümcemle çok samimiyim kardeş gibiyiz bilezik takarım sanırım takı olarak 

Aranızdaki samimiyete bağlı ama en az yarım olmalı diye düşünüyorum 
(938 puan) tarafından
Sorumu degistirdim..tabi biz de bilezik takcaz ama kaç gramlık takılır 1 tane yeterli olur mu bilemedim
0 oy
(5,297 puan) tarafından
Ben kardesime yemek takimi aldim bilezik olaral 14ayr 12gram yaptim ev gormesine de yatak ortusu ceyrek goturdum bana kalsaydi 22ayar 20gram yapacaktim bunlari yapinca para kalmadi bende.d
0 oy
(1,639 puan) tarafından
Duruma bağlı benimde görümce var evlenirse eşim 20 g yapacak bileziği 
0 oy
(3,389 puan) tarafından
Yani canım bir tane alın takın istediğin gramlık bir tane al ise yaracak bir şey yakın ki sonra ihtiyacı olunca ise yarasın 
0 oy
(12,245 puan) tarafından
Gorumce olarak degilde kardeş yani. Brn ablama kolyr almistim şu turali ondan istemisti. Oda bana burma bilezik takti 2li burma 12 gramdi
0 oy
(9,612 puan) tarafından
Maddiyatınız varsa yapın bacım iyi bişey el ogluna gıdıyor sonucta basına iş gelir gelmez destek olur
0 oy
(1,030 puan) tarafından
Maddiyat ne kadar tabi bilemem ama 1 tane 10-15 grm olabilir veya 2 tane 10 ar gramdan 20 gram da takılabilir sizi zorlarsa 1 tane 10 gram yeter bence
0 oy
(13,601 puan) tarafından
Benimkının de ağustosta 20 gr bilezik düşünüyorum 
0 oy
(7,133 puan) tarafından
Benim görümceler benden önce evlenmiş bi tane bekar var o evlenirse sanırım 10 15 gramlık bir bilezik takarız diye düşünüyorum o anki duruma göre tabi genel olarak bizim da maddi durumumuz pek iyi değil bi eşim çalışıyor ev kira iki çocuk var sizin de durmunuz çok iyi değilse büyük birşey beklemezler zaten ya 14 ayar 15-20 gram takın yada 22 ayar 10 gramlık bir bilezik makul olur bence 
0 oy
(9,109 puan) tarafından
Biz bir tane 15 Gr taktik. Büyük görümcem bekar daha. O evlense ona daha iyi bişe takmak isterim onun üstümüzde hakkı çok çünkü 
0 oy
(236 puan) tarafından
Beni dinlersen takılık bir bilezik yeterli olur çok abartmaya gerek yok çünkü geri dönmeme ihtimali yüksek durumum yok der almaz eşim kız kardeşine bilezik astı bizim düğünde kayın pederimin arkasına elimizi sıkıp geçti para bile asmadı çocuğuna çeyrek takmıştım 100tl para taktı durumu çok kötü değil ama geri çevirmedi
tarafından
Evlilikte takılan takılar gençlere hediye olarak takılır zaten borçlarını toparlasin diye . Siz geri gelsin diye takı takiyorsaniz hiç takmayın :)
(236 puan) tarafından
Karşı tarafın bize hiç hediye vermediğinden bahsediyorum o zaman bizde yeni evli çifttik bu kimsenin umurunda olmadı diyorum siz karşılık beklemeyin ben bekliyorum
tarafından
Bekliyorsanız takmayın diyorum zaten :D
(236 puan) tarafından
Böyle olacağını bilsem zaten takmazdım
0 oy
(943 puan) tarafından
Benim görümcelerim bekar olsaydı düğünlerine gittiğime dua etsinler derdim sjssjs

Şakası bir yana da 15 gramlık bir tane bilezik yeterli olur bence. Veya çift olsun derseniz 10'ar gramlık 2 tane de olabilir. 
0 oy
(275 puan) tarafından
Benim görümcem kendi öz ablam olsa ancak bu kadar olurdu. Eşim kardeşi olarak zaten bir bilezik takmalı ama ben samimiyetimiz ileri olduğu için kendim de bir tane takmayı düşünüyorum evlendiğinde Allah nasip ederse. Ama gramlarını hiç bilmiyorum normalde kaç gram takılır düğünlerde genelde ona göre bilgilendirirler bilenler
0 oy
(1,061 puan) tarafından
Durum iyiyse 20 gr bilezik yeterli olur. Kardeşimin düğünü var 2 ay sonra. Araba borcu ödüyoruz o yüzden tam altın takabilecem. Ama gönül isterdi bilezik takabileyim. 
0 oy
(14,696 puan) tarafından
10 gr 14 ayar bilezik alabilirsiniz bence 
0 oy
(2,178 puan) tarafından
Bir bilezik takarım açıkçası kardeşlere 20 Gr yeterli diye düşünüyorum 
0 oy
(514 puan) tarafından
Maddiyatınız iyise 22 ayar en az 15 gr takın burma takın en göze geleni öyle olur

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 340 göst.
2 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Selo De Bana (25,224 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 1,444 göst.
28 Kasım 2022 Diğer kategorisinde .SU. (5,368 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 2,010 göst.
15 Temmuz 2020 Aile kategorisinde Zuhre9494 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 178 göst.