0 oy
315 göst.
Diğer kategorisinde (194 puan) tarafından
Kızlar bugün Afyon'a depremle uyandık yüzeye çok yakındı aşırı derece salladı cocugu alıp nasıl çıktım dışarı bilmiyorum bile .Mecbur öğlen eve girdik ama çok korkuyorum 6-6,5 şiddetinde deprem bekleniyor Afyon için. Konteyner'da yaşayalım diyorum eşime hem çok maliyetli hem arsamjz yok .Hadi onları hallettik elektrik, su , ısınma nasıl olacak diyor .Olacak olan her yerde olur diyor çok kaygısız. Tamam doğru olacak olan her yerde olur ölüme de çare yok fakat korkuyla yaşamaktansa bir nebze güvenli ve ölmek benim için sorun değil vade doluysa deprem olmasa başka bir şey sebep olacak ama enkazda kalmak , çocuğuma yetisememe düşüncesi beni kahrediyor. Konteyner da yaşamak bu kadar zor mı imkansız mı bizim için 

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Çok guzel konteynır evler var yaz kış uyumlu olarak yapıyorlar. Arsam olsa evimi satar konteynerda yaşardım.
(194 puan) tarafından
Arsa sorun işte bir de elektrik su ve ısınma izni vs zor alınıyormuş galiba
-Reklam-
0 oy
(133 puan) tarafından
Evet zor ben Kahramanmaraş'ta yaşıyorum komteynirda kalmiuorm ama  kışın isinma sorun yazın çok sıcak oluyor diyorlar ayrica burda devlet destek orda elektirik su sıcak su nasıl olacak bence evinizin güvenliğine bakın mesela burada hiç bir TOKİ evleri zarar gormedi yani haklı olarak siva catlaklar var ama mesela belediyenin yaptırdığı toplu konutlar sıva catlaklari var evinizin güvenilirliğini araştırmanız daha mantikli
(194 puan) tarafından
Evim 45-50 senelik betonarme 2 katlı bir bina .Eşimin babanne ve dedesinin evi .Eski yapıları bilirsiniz kolon -kiriş yok yığma tuğla sadece. evin altının yarısı(yani oturma odasi , banyo,çocuk odası, koridor ) boydan boya beton doluymuş .Bir de tuglalarin arasını hep betonla doldurmuşlar içi boş değilmiş ama gel gör ki kolon yok ne kadar guvenilebilir .Bana göre tek avantajı 1.katta oturuyoruz balkondan bahçeye inen merdiven vat bu sabah bile aniden fırlayıp kendimi bahçeye attım fakat depreme dayanıklı olduğunu düşünmüyorum
(133 puan) tarafından
Yani korkutmak gibi olmasın Allah kimseye yaşatmasın o an geldiğinde adım atamiyorsunuz ama Maraş depremi çok siddetliydi şiddete göre değişir Allah kimseye aynı acıları yasatmasin çok zor ama her zmaan yanınızda bir deprem çantası bulundurun ne olur ne olmaz
0 oy
(647 puan) tarafından
Ne zamana kadar yaşayacaksınız ki? Belki siz başkasının evindeyken, eşiniz işteyken ya da alışverişten olacak. Korkmakta haklısınız, tedbir almak tabii ki lazım ama bu şekilde de anca hayatınızı zorlastirirsiniz. Sağlam zeminli ve sağlam yapılmış bir ir ev bakmak en mantıklısı. Ömür boyu küçük konteynerda daralirsiniz
(194 puan) tarafından
Ama canım zaten depremler genelde uykuda yakalıyor ve uykuda yakalamaya bile en çok vakit geçirdiğimiz yer zaten evimiz o yüzden öncelik yaşadığımız yeri güvenli hale getirmek .Evinde de korku içinde yaşadıktan sonra ne anlamı var
(647 puan) tarafından
İzmir depremi gündüz oldu ve çok net hatırlıyorum, muayenesinde bir genç diş hekimi vefat etti. Evi de gayet sağlamdı. Dediğim gibi bence sağlam ev bakmak hayat konforunuz ve psikolojiniz için daha iyi olur. Konteynerda hayat geçmez bana göre. Geçici süre olsa neyse
(5,321 puan) tarafından
Evet İzmir 'de bi amca da Bim de alisveris yaparken vefat etti.
Ben de İzmir depreminde evde degildim. İs yerindeydim.
(194 puan) tarafından
İşte sorun şu ki evim çok eski kolonsuz kirişsiz yenj yapı olsa belki bu kadar korkmam off of içim çok kötü Rabbım Selamete çıkarsın
(647 puan) tarafından
Dediğim gibi zemini ve kendisi sağlam bir eve bakmanız daha iyi olur. Ya da direkt müstakil
0 oy
(1,351 puan) tarafından
O büyük depremi yaşadıktan sonra seni çok iyi anlıyorum ama yapacak birşey yok canım bol bol dua oku. Hatay'da biz bile evlere girdiysek.Kadere Teslim olmaktan başka çaremiz yok ki.
(194 puan) tarafından
Canım hala hatayda misiniz ? Eviniz yikilmamis anladığım kadarıyla eski miydi yeni miydi kusura bakma hatırlatmak istemezdim ama benim evim eski bu yüzden kafama takıyorum
(1,351 puan) tarafından
Evet Hatay Dörtyol Allah'a şükür çok fazla etkilenmediği ama çok kötü yaşadık herşeyi. Evimiz 2 katlı üstte akraba oturuyor. Baya eski nereden bakılırsa 40 seneden fazlaymış ve sağlam da değil
(194 puan) tarafından
Peki hala orada mı oturuyorsunuz
0 oy
(4,853 puan) tarafından
Depremi cok derinden yaşamış biri olarak söylüyorum ki eviniz eski ise mutlaka yeni bir eve geçin. Yeni evler bile çok hasar aldı eskiler anında yıkıldı. Yakınlarımızi eski evlerden kaybettik. Tedbir elden, takdir Allah tan ihmal etmeyin lütfen gerekirse kiraya çıkın.. Allah yasatmasin
(194 puan) tarafından
Ah bir de eşime anlatabilsem çıkmıyor kiraya olacak olan her yerde olur diyor artık laf anlatamıyorum
(4,853 puan) tarafından
Esımın arkadaşı da öyleydi karı koca çalışırdi durumları iyiydi ama eski evde oturuyorlardı duymuşsundur haberlerde  k. Marasta ebrar sitesinde kac kişiye mezar oldu  orası. Bu arkadaşlar yaşantısı süper ama yeni eve taşınmazlar esım de hep uyarırdi bak eski ev oturmayın taşının durumunuz var derdi. Sonuç gece depremde ev yıkıldı adamin uzerıne kac kat yıkıldı zor çıkardilar haber alamadık bı süre bacağı sakat kaldı. Her şeyleri birikimleri gitti keske tasinsaydik dedi esıme en son yeni evler hasar alıyor ama en azından yikilmiyor çıkabiliyorsun. Olacak tabıkı heryerde olur. Ama tedbirini almak zorundasın. Biz 11. Katta yaşadık taşındık 1. Kata evimiz çok hasarlı bile değildi bıdaha çıkamadık yüksek kata o bile bizi korkutuyor kaldıki eski ev olacak asla derim :(
(194 puan) tarafından
Allahım eşimin fikrini değiştirmek nasip etsin umarım en kısa sürede yeni bi eve taşınırız
0 oy
tarafından
Prefabrik eve gücünüz varsa o şekilde yaptırabilirsiniz 
(194 puan) tarafından
Hadi evi yapmaya güç olsa arsa yok ki
tarafından
O da doğru ya :/. Konteynır sanki çocukla zor olur gibi
0 oy
(1,481 puan) tarafından
Adana'dan yazıyorum canım hatay depremi adanayı da çok kötü etkiledi 11 çı kattaydık Allah'a şükür bina hasar almadı ama halen o korkuyu atamadık çok şükür ev yaptırdık müstakil eve taşındık biz halen apartmandaki ne akrabamıza ne komşumuza gezmeye gidemiyoruz 3 ay evimize giremedik başka yerlerde kaldık

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 116 göst.
9 Şubat 2023 Aile kategorisinde Sngl35 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 226 göst.
15 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Ikra ece (497 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 546 göst.
4 Kasım 2021 Aile kategorisinde Prensesp (8,500 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 276 göst.