0 oy
374 göst.
Aile kategorisinde (1 puan) tarafından
merhabalar 4 senelik bir anneyim oglum ana diye baslayan bir kufur ogrendi yaklasik bir senedir bu kufurle mucadele ediyorum cok doluyum yasadiklarimi yazmak istiyorum okuyup yorum atmak zorunda degilsiniz ama denemedigim bir yontem biliyorsaniz nolur yazin 

ilk solediginde kizmadan ama sert bir sekilde uyardim 

zamanla uyarimi kale almadi asiri inatci bir yapiya sahiptir oglum 

oyunla dikkatini farkli alana cekmeye calistim olmadi 

parka gitme yasagini koydum ise yaramadi 

veya parkta baska annelerin cok ayip soleme ole demelerine mudale etmeyerek dis dunyadada bunun yanlis ve istenmiceni gostermis oldum lakin ise yaramadi 

cocuk psikologuyla hala gorusme halindeyim ama sonuc alinmadi 

en sevdigi oyuncaklari bir bir kaybetti sonuc yine yok 

en son aci biber olayini vicdanimi susturarak agzina surdum aksamina gene basladi kufur etmeye 

allah askina daha 4yasinda naptimsa olmuyor ortama sokuyor bas bas bagirarak ediyor kufur eden biri degilim ailemdede yok bu cocuk nerden ogrendi nasi ogrendi bilmiyorum ama deliricem krese baslaticam ogretmeni baska annelerle sorun yasariz siniftan cikartilir dedi 

gorseniz cocumu mis gibi cocuk ama o kufur mahfetti bizi bir senedir cilem oldu 

cok uzun yazdim okuyan helal et hakkini bir cozumun varsa nolur yaz 

ha bu arada duymama onemsemem olayinida yaptim oda ise yaramadi 

10 Cevaplar

0 oy
(432 puan) tarafından
Seni çok iyi anlıyorum 1 sene önce kızım 3.5 yaşındayken eltimin oğlunun sayesinde oda o küfüre alıştı çocuk bu kelimenin ne olduğunu bilmiyor ama başka birinin yanında dediği zaman insan çok mahçup oluyor duyanlar aaaa o nasıl bir kelime kim öğretti sana onu diyince çok sinir oluyodum sanki biz öğretiyormuşuz gibi bende unutturmak için çok şey denedim ama olmadı acı biber sürcem sürekli diyodum yapmadığım için inanmıyodu tekrar söylüyordu en son öyle bir acı biber sürdümki ağzı yandı çok ağladı su istedi vermedim o günden beride unuttu o kelimeyi çok şükür umarım sizin oğlunuzda bırakır 
(1 puan) tarafından
surdum cok agladi sizinki gibi ama aksamina yine soledi bu cozum olmadi bizde korkusu yok hicbirseyden ve cok inatci naptimsa olmadi umarim kufuru unutturcak bir yol bulurum tesekkur ederim yorumun icin
(432 puan) tarafından
İnşallah unutur canım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Biz olmaz dedikce daha fazlasını yapiyolar

Esimin ananesi cok küfürbaz bikez geldiginde merdivendeki kediye o..... Kedi demiş kizimdan bikez duydum ayy buhram geçirdim dedim çok yanlış sakın bidaha demee şükür bidaha duymadim ya
(1 puan) tarafından
keske ole tek uyariyla solememezligi olsaydi bir senedir denemedigim yol kalmadi beynim durdu artik akil akildan ustundur deyip buraya yazdim
tarafından
Bizimkide tirnak yiyo onu asla bırakmıyo napcam bulamadım aci oje sürdüm kara oje sürdüm uyariyorum yok annemde yerdi bende yiyodum ben biraktim yemeyi simdi kizim yiyo
0 oy
(9,176 puan) tarafından
Benimkide o. Çocuğu demeyi öğrenmiş geçen kız kardesim bana geldi oğlu oğlumla yaşıt üstünü ıslatı oğlumun şortunu verdim unuttu çıkarmayi eve götürdü.ondan sonra biz oraya gittik şortunu onda gördü döndü bana dedi anne o.cocugu elbisemi çalmış şok geçirdim ilk defa duydum bende uyarıyorum asla dinlemiyor üstüne 1 seneye yakındır el hareketide cekiyo onuda halası öğretmişti 
(1 puan) tarafından
krese gidiyormu gidiyorsa orda sorun yasadinizmi ben bir okulla gorustum aliriz ama diger cocuklarin anneleri sikayet ederler cocuk siniftan ayrilir dediler bana cok uzuldum icime oturdu cok masum bir cocuk baska hicbir sorunu yok sadece kufur ediyor bu sorun olmasa mis gibi evlat
(9,176 puan) tarafından
Anasinifina gidiyordu bu sene gene gidecek 3 ay sonra 5 yaşıni dolduracak..küfür etmuyordu okula gittiği zmn ama el hareketi çekiyordu öğretmenine yapmış müdüriye çekmiş beni çağırdılar gittim nasıl utandım hocam bizde böyle şeyler yok halası öğretmiş uyardım onuda halasinida fln dedim ama maalesef oğlum yapmaya devam ediyordu neyseki sınıftaki başka çocuklarda çekiyordu ondan kovulma gibi bir durum olmadi. Halasida 22 yaşında el hareketi çekmeyi öğreten
(1 puan) tarafından
gorustugum okul ilimli bu konuda bir cok yolumuz var guzeli guzelligi ogretiriz diyorlar lakin sinifta obur cocuklarin anneleri kargasa cikariyormus daha onceki deneyiminden bu sonuca varmis ogretmen sizede olabilir hazirlikli olun dedi ogretmenin daha smdiden numarasini aldim ozellikle o kdinin sinifina yazilicak oglum danisikli ilerlicez umarim bir sonuc aliriz
0 oy
tarafından
Benim kızda sinirlenince köpek diyo 
(1 puan) tarafından
kopek dese raziyim vallahi cok kotu bir kufur ediyor
0 oy
(2,958 puan) tarafından
Surekli konuyu gundemde tutup surekli.mudahale yapmak ters tepmis gibi gorunuyor oglunuz her cani skldignda odak noktasi olma istediginde kufure muracaat etmis gibi gorunuyor 

Bir sure asla tepki gostermeyin gostermiss sonuc alamamissniz duymazliktan gelin 

Asla kufrun argonun oldugu ortamlara sokmayin parka yanlis anlasilma olmasin cocuklarda sinifsal ayrimcalik olmaz ama hani mahalle parklarinda coccuklar aile ve yakin cevrelerinde kufur duyduklari icin sosyal yasamlarina yansitiyorlar 

Guzel semtlerde parka goturun belli cevrenin cocuklari en azndan kfur duyma olasiligi azalir

Sonra sosyal medya o kadar cok kaba saba kufurlu konusmalara denk geliyorum ki ben utaniyorum oradaki insanlarin nasilsin iyi.msn gibo iletisim sekli.olmus telefonunuzda instagram vs silin bu yuzden youtube.kids dursun yalnzca 

Benim aklima.gelen bunlar 
(1 puan) tarafından
oyun oynarken evet bu araba kotu soz soledi oyuna alinmiyor napmak lazim diyorum araba ozur dilicek diyor mukkemmel oyun esnasinda oyun bitiyor kufure devam diyorum bak arabayi oyuna almadilar sende mi ole yanliz olmak istiyorsun hayir diyor sevinirken kizarken hicbir sebeb yokken de agzina yapisti sanki cikmiyor bi turlu
(2,958 puan) tarafından
Kitap ve cizgi filmde arastiri
(1 puan) tarafından
daha detayli arastiricam tesekkur ederim fikrin icin
(2,958 puan) tarafından
https://youtu.be/rED4Hato8yo?si=ztuo73N-Xjh44d0p buda akademisyen annenjn videosu
(1 puan) tarafından
saniye hanimla sahsi gorustum goruntulu oglumlada sohpet etti saolsun hadda bize uzmanda onerdi onerdigiyle gorusuyoruz dedikleri sekilde ilerledim ama uzerinden bir sene gecti hala bi yol katedemedik :(
0 oy
(827 puan) tarafından
Ayy bu yorum okurken oğlunun ordan küfür sesı gelıyor oda çok küfür edıyor sokaktan ogrenmıs öf çok zor ya
(1 puan) tarafından
gercekten cok zor unutturmak yanlis yoldan dogru yola cekmek vallaji su zamanlarimda dedimki dogurmakda neymis esas zorluk buyutmekmis egitmekmis cok yipratici bir donem umarim cbk gecer
(827 puan) tarafından
İnşallah cnm inşallah cıdden küçükken daha ıyı büyüyorlar kahırlarıda benımkı bıde bu sene 1gıdıcek
0 oy
(37 puan) tarafından
kufuru nerde öyrenmiş
(1 puan) tarafından
disardan
0 oy
(2,681 puan) tarafından
Zamanla unutacak ilk evlendigim zaman esimin yigenide esegin s.ki diyodu sureklu ama zamanla unuttu
(882 puan) tarafından
Çok özür dilerim qma çok güldüm
(2,681 puan) tarafından
Bizde guluyoduk birde kucuk oldugunda dilide fazla donmuyordu bi sey olsa hemen diyodu annesi degil ama babasindan cok korkuyodu onun yaninda demiyordu o gitti mi basliyordu gene
(1 puan) tarafından
insallah benim oglanda unutur
0 oy
(642 puan) tarafından
Benim oğlumda Eylül de 4 yaşına girecek küfür etmeyi öğrenmiş ve önüne kim gelirse söylüyor bende baş edemiyorum
(1 puan) tarafından
zor bi yolmus gercekten de sizede sabir dilerim
0 oy
(9,391 puan) tarafından
Oğlum da 4olacak maalesef öğrenmiş bir kaç tane sinirlenince sayıyor. Etrafta duyan gülüp iyi bişey gibi yapmasa unutuyor öyle görünce yine söylüyor 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 764 göst.
4 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Yamacinannesi (174 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 615 göst.
5 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Asli_eren_47 (900 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 240 göst.
3 Kasım 2023 Aile kategorisinde Alphavva (68 puan) tarafından soruldu
+1 oy
24 cevap 404 göst.