0 oy
404 göst.
Diğer kategorisinde (42 puan) tarafından
Merhabalar. Burayı pek kullanmıyorum ama anlatacak akıl alacak başka hiç kimsem yok. Evleneli 7 yıl oldu 3 yıl da nişanlılık dönemi yaşadık. 2 yaşına girecek kızım var. Eşimle birbirimizi çok seviyorduk ya da takıntı olmuştu artık bilmiyorum. Ailem başka şehirde evlenince eşimin ailesinin olduğu şehirde yaşamaya başladık. İlk 5 yıl kavgalarımız oluyordu ama özür diledi barışırdık öyle büyük problemlerimiz yoktu. Bebeğimiz olduktan sonra sorunlar baş göstermeye başladı eşimin ailesi çok sık boğaz ediyor beni ama sorun eşimde takıntılı gibi sürekli çocuğu oraya götürmek istiyor. Bir de gidince 2 3 saat asla yetmiyor 6 7 saat oturmak zorundayız ve bu her hafta böyle. İşimiz olduğunda bile gidemediğimizde terör estiriyor evde. Mesela bugün bize geleceklerdi bizim planımız vardı uykudan uyandığında birşeyler yapacaktık onlara işimiz var dedim diye çocuğu öğlen uykusuna bile yatırmadan aldı annesinin yanına götürdü. İlk defa oluyor bu götürme olayı bu arada. Yani onlarla görüşemiyorsak hiç birşey yapmaya hakkımız yok. 

Ben bu durumdan o kadar bunaldım ki artık zaten kimsem yok burda eşimin bankadan iki arkadaşının eşleriyle yakındım ama çocuk olunca onlarla bile görüşmek istemiyor artık çünkü annesini bir hafta götürmezse depresyona giriyor resmen. 

Bu gibi bir çok sorunumuz var arada sevgi desen hiç kaldığına inanmıyorum. Benden nefret eder gibi bakıyor sürekli. Evde sürekli pijamalarlayım bana erkek gibi giyinirsem bakmam tabi dedi sana o kadar üzüldüm zoruma gitti ki bunları söyleyip alıp çocuğu gitti birde.

Ben artık sürdürmek istemiyorum ama 10 yıldır çalışma hayatım yok üniversite mezunuyum ama mesleğim yok. Boşanıp gitsem ne yaparım bilmiyorum. Babamla annem rahatsız çalışamıyor kardeşim geçindiriyor evi ben gitsem yarın öbür gün evlenecek ne yapacağımı bilmiyorum. Ailem de boşanmaya karşı zaten geçenlerde çıtlatayım dedim saçmalama dedi onda da sadece işim olsa çekmem boşanırım dedim sadece. Gidip annemlerde kalsam kendim çalışsam bebeğimi anneme bırakamam rahatsız bakamaz ev zaten kalabalık düzenimiz herşeyimiz gitcek. Ya o kadar boşlukta, yalnız ve çaresiz hissediyorum ki hayatımda hiç böyle birşey hissetmemiştim. Bebeğim olmasa asla çekmezdim bu kadar şeyi ama o olunca katlanıp durdum ama artık tükendim. Belki çözümü olabilecek birşey değil ama yine de içimi dökmek istedim 

7 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Boşanmaya maddi manevi hazır değilim diyorsunuz, ama maddi gücünüz olsa çekmeyecek gibisiniz. O yüzden gizli birikim yapın derim. Valla kimseye iyi demeye gelmiyor. Bu nedenle de her kadının gizli birikimi olmalı diyorum her zaman. 

Ailenize çıtlattığınız zaman, sizin yuvanız bozulmasın diye öyle demişlerdir, ona üzülmeyin. Çünkü öyle hemen çat diye boşanmayı gerektiren bir  şey değil. Aslında çözülebilir bir sorun ama konuşmaktan da anlamıyorsa nasıl yaparsınız bilmiyorum.
(42 puan) tarafından
Aynen öyle ailemin maddi gücü fena değil ama daha 5 tane bekar kardeşim var boşanıp onlara minnet de etmek de istemiyorum. Ya nakit kullanmıyoruz biz pek hep kartla yapıyoruz harcamaları. Orda nasıl yapabilirim ki acaba. Nakit olsa iyi kötü biriktirip belki altın alabilirim ama dediğim gibi o da pek olmuyor 1 yılda 3 çeyrek falan ancak aldım. Kartla nasıl yapabilirim ki acaba taksitli falan altın alınabiliyor mu
(42 puan) tarafından
Yani ona farkettirmemem lazım hep borcum var diyor zaten asgari ücretin 3 katı maaş alıyor ama ne hikmetse hiç bitmiyor
-Reklam-
+1 oy
(3,568 puan) tarafından
Senin yerinde olsam bir şeylerden Emin olmadan kesinlikle boşanma olayını dile getirmem zaten bunca sene çekmişsin en azından bir sene daha çocuğun kreş yaşına gelene kadar devam ettir ve bu süre içinde kendine muhakkak iş ara çalışmaya başla işini bulup birazcık birikim yapıp çocuğun da kreş yaşına geldiği zaman rahat rahat boşanırsın şimdi paldır kültür hareket edersen hem kendin mağdur olacaksın hem de çocuk
(42 puan) tarafından
Bebeğimi bırakıp çalışamam ki şuan ya daha çok küçük ve aşırı bağımlı bana bende ona 1 saat oldu götüreli inan ağlayacağım neredeyse burnumda tütüyor. Biraz büyüsün diye bekliyorum hep inşallah dayanabilirim o zamana kadar
(3,568 puan) tarafından
Canım benim bak ben bu algıyı anlamıyorum çocuğumdan bir saat bile ayrı kalamıyoruz biz çocuğumla birbirimize çok bağlıyız benim oğlum dört buçuk yaşında şu an ve işe başladığımda daha bir buçuk yaşında bile değildi elbette ki her anneyle çocuk birbirine çok bağlı elbette ki bizler de çocuğumuzdan isteyerek ayrı kalmıyoruz ki benim eşimle sıkıntım olmamasına rağmen Sırf çocuğuma daha rahat bir hayat sunabilmek için işime geri döndüm senin gibi sıkıntılarım olsaydı bu gibi bahanelerin arkasına saklanmazdım ıssız güçsüz birilerinin yanına sığındığın zaman emin ol çok daha pişman olursun
(42 puan) tarafından
O kadar haklısın ki ama ben o kadar cesaretli olamıyorum. Her çocuk elbet bağlı ama benim kızım kalp hastası inanın bebekliğinden beri ağlatmadım bile doğru düzgün. Gün içinde çoğu zaman işlerimi bile yapmadım hep onu uyuttuktan sonra geceye kadar temizlik yaptım sırf mutsuz olmasın ağlamasın diye. Yani o kadar zor bir yükün altına onu sokmaya hiç cesaret edemiyorum. Diyetisyene gittim bir kaç ay önce sadece gidip geliyordum hemen onda bile o kadar üzüldüm ki devam edemedim çok hırçınlaşmıştı bana karşı. Ya belki bahane gelebilir ya da bahanedir bilmiyorum ama ben kendim de ondan ayrı kalma psikolijisini kaldıramam gibi geliyor
(3,568 puan) tarafından
Canım benim benim oğlum yemek borusu delik doğdu hala daha tam olarak katı gıda tüketemiyor bence senin psikolojin de çok iyiymiş gibi gelmedi bana o çocuğu ömür boyunca yanında olamayacaksın ki bu şekilde aile bir sıkıntıların varken bu ilişkiyi sırf çocuğun için devam ettirirsen daha da çok psikolojin bozulur bir yerde elbette ki okula gidecek o çocuk elbette ki senden ayrılacak bu şekilde düşün bence
(42 puan) tarafından
Yok asla uzun süre devam ettirmeyi düşünmüyorum zaten böyle gitmez çünkü. Evet doğumdan beri hala düzelmedi psikolojik sıkıntılarım. Yalnız olduğumdan heralde kendimi hep kızıma adadım. Farkındayım illaki benden ayrılması gerekecek ama daha çok erken geliyor. En azından bir kreş bir okul çağı gelse o ordayken daha rahat çalışırım akşam birlikte oluruz diye düşünüyorum
+1 oy
(667 puan) tarafından
3 yaşında kurum belediye kresleri alır daha uygun fiyata..az daha sabret bebek büyüsün. İşe girersin çocuğu kreşe verirsin .annenlerde kalırsın kira vermezsin.
(42 puan) tarafından
Öyle yapcam sanırım mantıklı olan o gibi şuanda. Teşekkür ederim
+1 oy
(3,118 puan) tarafından
Canım evliliğinde sıkıntı olmayan yoktur . anlattığın şeyler sanki konusup orta yolu bulunabilecek şeyler gibi geldi bana . 10 yılınızı vermişiniz az değil. Evlilik terapisti yada aile danışma gibi yerlerden yardımmı alsanız. Hani ailesine bukadar gitmesinin sebebi ne her hafta neden takıntı olmuş hiç oturup konuştunuz mu açık açık. Ama kavga ederek değil sakin bir ses tonuyla 
(42 puan) tarafından
O kadar çok konuştuk ki artık konuşmak istemiyorum. Zaten konuşamıyoruz da artık direkt kavgaya dönüşüyor. Soruyorum benim ailem şehir dışında 6 7 saatlik yol sık gidemiyorum gidincede 1 hafta kalıyorum 1 2 kere de 2 haftayı buldu mecburiyetten o da cenaze vardı birinde diğerinde annem umreye gitti. Neyse bu gittiğim zamanları 24 saatten hesaplıyor sizinkiler kızımı 24 saatten kaç gün kalmışsam çarpmıyor bu kadar gördü açığı kapatmamız lazım diyor. Yani direkt hastaneye yaptırmalık düşünceleri var. Ben buraya çok şeyi yazamadım ama artık sürekli kıyaslamasıyla beni yordu. Benimkiler uzakta hiç bir zararları olmadı ona ailesinden çok bizimkilerin yardımı dokundu ama ailecek o kadar garip bir kıskançlık seviyeleri var ki şok olursun yani. Düşünsene kardeşim gelir kalır çıldırır sürekli kavga çıkarır çocuk onu görünce benden soğuyor diyor. Bugün yine çıkardı kavga sen gidip orda kaldığın için çocuk bizimkilerden çok sizinkileri seviyor diyor. Yani karşımdaki muhatabımı anla diye bunları anlatıyorum. Aslında bakılınca öyle büyük sorun yok ama içinde olunca bazen diyorum keşke şiddet olsa ne olduğu belli olurdu en azından diyorum. Psikolojimi çok fena bozdu. Destek almayı çok istedim yanaşmıyor hiç bir şekilde. Devletin programı varmış ona başvurdum e devletten belki ikna olur gideriz diye bakalım
(3,118 puan) tarafından
Alla alla çok tuhaf bir kişilik. Yani kendi tarafı kızını görse ne görmese ne niye bukadar abartıyor illa görecekler die.  Yardım alması şart acilen
(42 puan) tarafından
Çok seviyorlar diye her Allah'ın günü götürmek istiyor. Allah'tan kızım erken uyuyor da haftaiçi gidelim demiyor. Bununda kavgası oldu tabi çocuğu erken yatırıyorsun annemlere gidemiyoruz diyordu. Onu kabullendi artık da işte sürekli yeni birşeyler çıkarıyor. Onun ailesine bağlılığı çok üst seviyede ya ailesi herşeye alınır küser o da hiçbirşeylerine hayır diyemez. Bencede ikimizin de şart artık çok yıprandık gerçekten kavgalardan
0 oy
tarafından
Bebeğinin az daha büyümesini bekle . Kreşe gönder ve ailenin yanında kal. Zaten kreş olduğu için çocuğa bakmazlar. Sadece yatmak için kullanırsınız. 
(42 puan) tarafından
Hep aklımda o var zaten ama bu süreç nasıl geçecek onu bilmiyorum
tarafından
Geçer canım geçer. Sen o yokmuş gibi davran. Önünde sonunda değerinizi anlar ama tabii boşandıktan sonra değer anlıyorlar. Sen kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle takıl , giyin. Ha sana tavsiyem güzel güzel giyin fakat eşine yüz verme bak nasıl peşinden koşacak. Bunu canını acıtmak için yap.
(42 puan) tarafından
İnan ki hiç içimden gelmiyor onun için giyip süslenmek zaten bebeğim çok bağımlı bana afedersiniz bir ağda yapmaya bile çoğu zaman vakit bulamıyorum. Evi de sürekli temiz görmek istiyor o kadar enerjim bitiyor ki bir yandan oyun oynat bir yandan ev işi yap bel fıtığım zaten inanılmaz zorluyor. Yani enerjim var onun için süslenmeye ne hevesim. Göreceğini bilsem tekrar sevdiğini hissedebilsem belki bir şekilde yapardım ama bizimki bence artık toparlanmayacak bir evlilik. Destek alalım diyorum ona da yanaşmıyor
0 oy
(18 puan) tarafından
Canım öncelikle Allah gönlüne ferahlık versin, zorunu kolay eylesin, benim sana tavsiyem çocuğunuda al bi süre ailenin yanına git,eşinin biraz sizden uzak kalıp yaşayanların ciddiyetine varması lazım, senin ve duygularının ciddiyetine varması lazım ancak evi terkedip boşanmak istenildiğinde erkeklere bi şeyler dank ediyor, ablamda büyük problemler yaşadı aldı çocukları babamın evine gitti onunda eşi psikolojik destek alması gereken biriydi ama kabul etmiyordu, ablam baba evine gidince işin ciddiyetini anladı ve psikolojik destek almayı kabul etti, desteği alıyor ve şuan şükür ki iyiler düzelme var Bence sende bu şekilde bir yol izleyebilirsin,evde tek kaldığında eş aile yuva ne demek o zaman anlıyorlar erkekler 
(42 puan) tarafından
Benimkinde işe yaramaz aksine çocuk annemleri çok görüyor diye kıskançlıktan gözü döner. Her gittiğimde burnumdan getirir çünkü kavgalı olmasak bile. Hele bu şekilde gideyim geri dönüşü asla olmaz. Normal bir adam olsa keşke de çok garip huyları var
(18 puan) tarafından
Canım o zaman sırf çocuğunuz var diye bu adamı ve yaptıklarını çekmek zorunda değilsin, evet her insan çocuğu aile ortamında anne baba ile büyüsün ister ama bazen çocuklar için ayrı olmak daha iyidir o yüzden eğer sen artık eminsen ve her şeyin bittiğini düşünüyorsan ve düzenleyeceğine inanıyorsan daha fazla bu durumu yaşayıp kendine eziyet etme ve boşan,aileme yük olmak istemiyorum işim yok mesleğim yok diye bunları da şimdiden düşünüp kendine dert etme onları da bi şekilde yoluna koyarsın her şey zamanla olur.Allah yardımcın olsun
0 oy
(388 puan) tarafından
Benimde senden kalir yanım yok
(42 puan) tarafından
Sana da Allah kolaylık versin inşallah

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 753 göst.
18 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 682 göst.
24 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde linosun anasi:) (2,242 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 499 göst.
10 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde 22356789 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 422 göst.

409,800 soru

12,320,342 cevap

38,938 kullanıcı

Kategoriler

...